- Vi har et veldig bra læringsmiljø på grafisk design i Stavanger. Selv om vi tuller mye så respekterer vi hverandre, sier Karoline Finsnes.

20 år gamle Karoline Finsnes er født og oppvokst på Hundvåg, og har en 15 minutter lang busstur til skolen. På videregående gikk hun studiespesialiserende med formgiving, og har alltid hatt en interesse for grafisk design. Nå går hun andreåret på grafisk designNoroff Stavanger.

Interessert i grafisk design

Grafisk design er et praktisk fagfelt hvor fokuset er å løse problemstillinger på en kreativ måte gjennom prinsippene for visuell kommunikasjon.

- Hvorfor valgte du grafisk design?

- Jeg har alltid vært interessert i redigeringsprogrammer og verktøy for grafiske utforminger. Jeg visste ikke så mye om skolen, men det viser seg at Noroff er en kjempegod mulighet til å ta grafisk design. Skolen er veldig bra, og jeg er godt fornøyd, sier Karoline.

Det er veldig greit å ha en lærer som kan faget godt, og som har bransjeerfaring. Karoline Finsnes

- Hva er det som gjør studiet bra?

- Vi får veldig god veiledning, sier hun. - Joana, som er faglærer på grafisk design, er en veldig god lærer! Det er veldig greit å ha en lærer som kan faget godt, og som har bransjeerfaring. I tillegg er vi få i klassen. Det betyr at hver enkel student får tett oppfølging. Jeg føler lærerne gjør en veldig god jobb.

- I tillegg tar Joana oss med på utstillinger, og henter inn bransjeeksperter til å holde gjesteforelesninger. Vi har også et tilbud om å dra til Barcelona, sier hun.

Eksamensoppgave med reell kunde

- Hva liker du best med studiet?

- Identitetsdesign er mitt favorittemne. Det er spennende! Det er et fagområde hvor man kan bruke kreativiteten, og det er helt topp for meg. Reklame og strategisk design er også kjekt. Og så gleder jeg meg til motion design som kommer på andreåret. Jeg har aldri vært borte i det før, sier 19-åringen.

- Det er også veldig bra at eksamensoppgaven er med reell kunde. Da får man noe å bygge opp porteføljen med, og man knytter verdifulle kontakter.

Fikk jobb i SKAGEN Fondene

Skolen tipset oss om stillingen, og jeg bare søkte. Så fikk jeg intervju, og de ble tydeligvis fornøyde, for jeg fikk jobben. Karoline Finsnes

- Hvordan ser du på mulighetene etter studiet?

- Jeg ser lyst på det. Mens jeg studerer håper jeg på å bygge en sterk portefølje som jeg kan vise til arbeidsgiverere. Det er bredt hva du kan velge i arbeidslivet. Noen velger logo og identitet, andre velger reklame, noen foto, noen web, og så videre.

- Nå har jeg også fått jobb i SKAGEN Fondene, sier Karoline. - Der jobber jeg visuelt med brosjyrer, grafer og bildebehandling, og så er jeg ansvarlig for sosiale medier.

- Hvordan fikk du den jobben?

- Skolen tipset oss om stillingen, og jeg bare søkte. Så fikk jeg intervju, og de ble tydeligvis fornøyde, for jeg fikk jobben.

- I fremtiden ønsker jeg å være med på å utvikle konsepter, og jobbe med identitetsdesign og reklame. Jeg ønsker også å jobbe med andre grafiske designere.

Mandag er inspirasjonsdag

- Hvordan er klassen?

- De er veldig kjekke! Jeg trives godt i klassen. Det er alltid kjekt å komme på skolen. Vi har et veldig bra læringsmiljø. Selv om vi tuller mye, så respekterer vi hverandre. Vi inspirerer hverandre, sier Karoline.

- Joana har også inspirasjonsdager hver mandag. Da tar hun fram bilder, illustrasjoner og videoer slik at vi får inspirasjon til den kommende uken.

- Hva vil du gjøre etter studiet?

- Etter to år på Noroff er målsettingen min å jobbe som grafisk designer i en større eller mindre bedrift. Slik kan jeg få mer erfaring. Jeg føler selv at arbeidserfaring er det rette for meg. I arbeidslivet får man mer direkte tilbakemeldinger, og jeg tror jeg vil vokse veldig mye på det.

Du kan følge Karolines grafiske blogg her.

Grafisk arbeid fra Karoline Finsnes

 

Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top