Josefine studerer frontend-utvikling på nett. – Man lærer nye ting hele tiden, sier 31-åringen.

Da Josefine Holth (31) skulle velge studieretning, var valget enkelt for henne.

– Jeg har alltid vært interessert i teknologi, design, foto og gaming, og ønsket å finne en utdanning som passet mine interesser og meg som person. Da jeg fra 2018 til 2019 tok et kurs innen programmering falt jeg umiddelbart for fagfeltet, og da spesielt for frontend-utvikling, forteller hun.

31-åringen studerer frontend-utvikling hos Noroff nettstudier, et toårig fagskolestudium som fokuserer på visuell utforming, koding, web- og UX-design. Etter studiene er man klar til å gå rett ut i jobb.

– Jeg liker det at man i prosjektene starter på null, og at man på slutten kan ha utviklet en hel hjemmeside eller en app med full funksjonalitet. I dette fagfeltet beveger man seg alltid fremover, og man lærer nye ting hele tiden. Det er nok det som gjør det så spennende, sier hun.

Mulighet til å styre egen hverdag

Jeg opplever at faglærerne virkelig har interesse for faget sittJosefine Holth

Frontend-utvikling tilbys som nettstudier og på campus i Kristiansand, Bergen og Oslo. Josefine, som er bosatt i Larvik, valgte nettstudier for å kunne fortsette å bo der.

– Jeg ønsket ikke å flytte til en av storbyene, og derfor var nettstudier et enkelt valg for meg. I tillegg er det veldig fleksibelt, og jeg kan bygge opp dagen min slik det passer meg. De dagene jeg er fokusert og klar for å jobbe mye, kan jeg det, mens jeg også kan ta rolige dager innimellom. Dersom man har lyst til å finne på noe utenom studiene, kan man også enkelt flytte studiedagene rundt det. Som for eksempel å dra på hytta på en onsdag, forteller hun.

Til tross for at hun har valgt nettstudier, har Josefine blitt kjent med flere i klassen gjennom Noroffs forumer. Hun opplever også at hun får god oppfølging fra faglærerne over nett.

– Jeg får absolutt hjelpen jeg trenger. Det har vært ganger der jeg har trengt hjelp utenfor kjernetid, og da har jeg også fått raskt svar på det jeg lurer på. Jeg opplever at faglærerne virkelig har interesse for faget sitt, og liker å hjelpe oss, sier hun.

– Bare hopp i det!

Josefine kunne en god del om programmering fra tidligere, men hun har også lært svært mye nytt på studiet. Hun håper at verktøykassen hun nå vil sitte igjen med ved studieslutt vil føre til muligheter på arbeidsmarkedet.

– Det å lære om design, web og kommunikasjonsteknologi har absolutt vært veldig nyttig for meg. Jeg håper at jeg kan få en jobb innenfor dette fagfeltet, da det er noe jeg virkelig brenner for og er svært interessert i. Det er vel den største drømmen akkurat nå, sier hun.

Hvilke råd vil du gi til nye studenter?

– Ikke vent med å starte, bare hopp i det! Det er aldri for sent å starte med programmering, eller å ta en utdanning innen teknologi. Du trenger ikke å ha erfaring, de fleste jeg snakker med på studiet har ikke det. Har du en drøm om en utdanning innen teknologi, er det aldri for sent, avslutter Josefine.


Relaterte studier

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI Design

Utdanning som gir praktisk kompetanse i å utvikle brukervennlig design. Ettersom krav til utforming av digitale produkter øker, vil også etterspørselen etter denne ekspertisen øke.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top