Tidligere Dreamworks animatør til studentene: Vær profesjonell helt fra begynnelsen!

Erik Schmidt var med i Dreamworks fra den spede begynnelsen og har jobbet som animatør siden 1987. Han har animert flere kjente scener, blant annet Moses der han deler Rødehavet i filmen The Prince of Egypt. Jobbet med filmer som Bolt, Chicken Little, Shark Tale, Sinbad: Legend of the Seven Seas og mange flere. Denne uka gjesteforeleste han for studentene på interaktive medier hos Noroff. Hans viktigste tips til studentene er å være profesjonell fra og med første skoledag.

Hvilke egenskaper er viktigst å utvikle under utdanningen?

- Det er et bredt spørsmål. Det er klart at tekniske og kreative egenskaper er viktige, men en egenskap som dessverre ofte er oversett i utdanningssammenheng er profesjonalisme. At studentene ikke kommer til undervisning er et eksempel. Animasjon er en bransje hvor ”alle kjenner alle” og oddsen for at du treffer på noen fra studiene, kanskje til og med tidligere lærere, er ganske stor. Da husker man hvem som dukket opp på forelesning og leverte varene under studiene. Det er et svært konkurransepreget arbeidsmarked, så jeg vil råde dagens studenter å ikke gjøre det vanskeligere for seg selv.

Vær profesjonell helt fra begynnelsen!Erik Schmidt, profesjonell animatør

Hva er ditt beste tips til studenter for å utvikle egne evner?

- Vær nysgjerrig! Hold øynene åpne for hvordan du kan forbedre deg hver dag. Jeg spiller piano, og en gang sa pianolæreren min noe som virkelig festet seg: pianospillere øver på ting de allerede kan, eksepsjonelle pianospillere øver på ting de ikke kan. Utvid grensene dine, utforsk muligheter – det vil være med på å utvikle ferdighetene dine og du vil vokse som profesjonell.

Artikkelen fortsetter under bildet..

Hardtarbeidende studenter: profesjonalisme under utdanning vil hjelpe deg når du skal søke jobber 

Hvordan får nyutdannede jobb i animasjonsbransjen?

- Bransjen byr på mange muligheter, men man må være åpen for dem. Når man har jobbet i bransjen i en god del år og ser tilbake på karrieren sin, tror jeg alt gir mening, og man vet hvorfor man har kommet dit man er. Hvis man derimot forsøker å se fremover som student eller nyutdannet, er det umulig å forestille seg hvordan karrieren vil utvikle seg; det hele ser voldsomt kaotisk ut. Ha et åpent sinn – noen ganger treffer du midt i blinken, andre ganger får du en ekstra erfaring på veien.

Hva er viktig å ta med seg videre fra skolebenken til jobbsøking?

En god portefølje er definitivt en god start. Det er arbeider du har å vise til som fersking rett fra skolebenken. De arbeidene du har samlet i porteføljen på skolen vil du bytte ut og utvikle som tiden går.  Du gjør det mye vanskeligere for deg selv ved å ikke legge et godt grunnlag som student. Deretter må man fortsette å holde porteføljen oppdatert og prøve nye ting – sånn utvikler man seg og beveger seg fremover. Læringen stopper ikke ved eksamen!

     
Top