Xvision er et av landets ledende selskaper innen visualisering av teknologi og byplanlegging.

Xvision er et av landets ledende selskaper innen visualisering av teknologi og byplanlegging. De lager animasjoner, plakater, webpresentasjoner, håndbøker, prosedyrebeskrivelser og markedsmateriell for blant annet offshore- og Subseamarkedet.

Noroffstudenter henger høyt

Mark J. A. Miller, direktør i Xvision, kom i kontakt med Noroff Instituttet for vel to år siden. Siden den gang har han ansatt 5 studenter fra Noroff. Noen av dem har han fått beholde mens andre har tatt med seg kunnskapen videre til rene engineeringselskap. Han har også hatt åpen dag og presentasjoner for Noroffstudenter i regi av Xvision ved flere anledninger.

Portfolioen som teller

Som 3D-student er det viktig å være nysgjerrig, i følge Miller. Xvision ser etter egenskaper som kun studenten selv kan sørge for å være i besittelse av. Man skal brenne for det man gjør, utforske mulighetene og være individuelt dyktig innen for de temaene man interesserer seg for. Hos Noroff jobber du kontinuerlig med din egen portfolio. Dette er hva som til syvende og sist gir deg innpass i en bedrift som Xvision. Som arbeidsgiver ser Miller på portfolioen som helhet. ”Den bør inneholde alt fra første til siste oppgave. Det aller viktigste er at de kan vise til egen læring, forklare prosessen og se sin egen progresjon.” Ikke minst er det ferdige produktet et resultat av ressurser og planlegging. Prosjekter har deadline på skolen så vel som i arbeidslivet. Da må man være klar over hvordan man forholder seg til frister og sørge for at tiden strekker til.

Finn din styrke

Xvision har stor fokus på at man skal være bevisst sin styrke og dyrke dette i tillegg til å bearbeide kunnskaper på andre felt. Videre jobber de mot at ansatte komplimenterer egenskapene til hverandre innad i bedriften. Det er ikke så viktig å vite mye om denne bransjen før man begynner, men man bør føle seg ”hjemme” i 3D Studio Max. I tillegg er Photoshop, Indesign og After Effects verktøy som de daglig jobber med. Sist, men ikke minst, mener Miller at eksperter innen Solid Works har en gylden sjanse til å komme seg langt innenfor Engineeringbransjen.

Motivasjon og arbeidslyst

Mulighetene er mange om man går retninger som vel veloverveide. Norge har et godt marked og er forut for sin tid innen 3D-animasjon. For å lykkes både som student og arbeidstaker i denne bransjen må du ha en grunnleggende motivasjon og vise initiativ. Mark J. A. Miller er ser lyst på framtiden for 3D-studenter som vil gjøre eventyret til virkelighet.

     
Top