– Jeg har møtt mange likesinnede personer, forteller 22-åringen.

– Noroff Kristiansand har utrolige flinke lærere. Den kunnskapen du får av å studere her er gull verdt. Kontaktene du får i løpet av studietiden kommer du til å ha med deg for resten av livet.

– Læringsmiljøet på Noroff er fantastisk og jeg har møtt mange likesinnede personer som jeg har mye til felles med. Studentmiljøet gjør det veldig lett å få venner for livet, som jeg vil kunne jobbe sammen med etter at studiet er ferdig, sier Christian.

Christian Kollbær er 22 år gammel og studerer bachelor i interaktive medier – spillNoroff Kristiansand.

– Jeg valgte dette studiet fordi spillutvikling er det jeg virkelig brenner for.

– Jeg ble først introdusert til spill av bestefaren min da jeg var tre år. Helt siden den gang har jeg vært opphengt i å formidle den samme gleden videre.

Han fortsetter.

– Jeg drev med spillutvikling som hobby i et par år før jeg begynte på studiet. Grunnen til at jeg ville ta en bachelorgrad er fordi jeg alltid har hatt det som et mål, i tillegg til at jeg vil lære så mye som mulig. Jeg ville også teste kunnskapene mine og utfordre meg selv, forteller han.

Foreleserne tar seg alltid tid til studentene, og setter dem som førsteprioritet.Christian Kollbær

Et fagfelt i stadig utvikling

– Spillutvikling er et fagfelt som alltid er i utvikling og vil med tiden kun bli større, mer avansert, og enda mer komplekst med den nye teknologien. Derfor vil spillutvikling konstant sette deg på prøve og bidra til å utvikle deg videre, samt alltid lære deg nye ting, sier Christian.

I løpet av studietiden på interaktive medier – spill lærer studentene å designe og programmere interaktivt innhold til spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

– Hva er det mest interessante du har lært på studiet?

– Det er vanskelig å si hva som er det mest interessante jeg har lært, det vi går igjennom er hele prosessen som industrien følger når de lager spill. Det er derfor et hav av ting å velge fra, men om jeg skal velge ut én ting, så må det være det å lære om koding i dybden og industriens kriterier.

Bransjerelevant utdanning

– Tilkoblingen til bransjen er helt fantastisk, det du lærer er helt basert på hvordan industrien opererer både med programmer og struktur. Lærerne kommer selv fra industrien og de har kontakter som elever blir referert til ettersom posisjoner åpner.

Han fortsetter.

– Foreleserne tar seg i tillegg alltid tid til studentene, og setter dem som førsteprioritet. De stiller opp og passer på at du har det du trenger for å kunne lære mest mulig. For eksempel så kan du sende melding til læreren din om at du trenger å være på campus lenger, så vil de utsette stengetiden. De gir rett og slett alltid det lille ekstra, sier Christian.

– Hvor håper du at veien går, etter at du er ferdig hos Noroff?

– Jeg håper veien går til et selskap som jeg kommer til å trives med å jobbe i - med ett spill som jeg kan være stolt av. Jeg har også sett på muligheten til å starte mitt eget firma, men det blir eventuelt etter jeg har fått den erfaringen jeg synes er nødvendig, avslutter han.

Se studentarbeid fra Christian her


Relaterte studier

Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor in Interactive Media - Games

Utdanningen vil gi deg varierte ferdigheter innen spilldesign og den kunnskapen som trengs for å lykkes i bransjen. Du vil få muligheten til å bygge opp en portefølje som vil gi deg innpass i en spennende bransje i stadig utvikling.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor in Interactive Media - Animation

Studieprogrammet gir deg ferdigheter i å designe og animere 3D-karakterer. Animasjon blir stadig viktigere i underholdning og kreative næringer, noe som åpner opp for et bredt spekter av spennende karrieremuligheter.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi, utdanning

3D design og spillteknologi

Praktisk utdanning som forbereder deg på en karriere innen spill, animasjonsfilm, visuelle effekter og reklame- og visualiseringsbransjen. Studiet benytter den nyeste teknologien og arbeidsmetodene, slik at du blir klar for et moderne arbeidsliv.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Innholdsutvikling

Studiet gir deg ferdigheter i å skape de visuelle elementene vi ser på skjermen, som figurer og omgivelser i spill og film. Behovet for produksjon av 3D-innhold med høy kunstnerisk standard er en etterspørsel i mange ulike bransjer.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top