Hun har blitt omtalt i MTV, The Fader og Billboard, intervjuet i Tidal, hatt konsert på Rockefeller og var trekkplaster i årets By:Larm.

MTV har skrevet om henne. To ganger! Det samme har The FaderBillboard og Tidal.

Det er ikke lenge siden Farida ble uteksaminert fra lyd- og musikkproduksjon ved Noroff Oslo.

Hypetrak spår henne stor suksess. Vi tror de har rett.

Gråt av glede

Farida slapp debutlåten Different Melodies i juni 2015. I november introduserte Marie Komissar låta på P3 hvor Farida ble titulert som årets By:Larm-stjerne, hvor hun for øvrig vant årets forbildepris. I januar gav hun ut låten Three Weeks, og nylig gav hun ut sin siste singel Solo Ride. Hør dem i bunnen av artikkelen.

– Det er ironisk at Three Weeks fikk mest oppmerksomhet. Ingen av oss hadde opprinnelig den som favoritt. Nå liker vi den bedre, smiler hun.

Studietiden formet meg på godt og vondt. Jeg er takknemlig for all læring. Farida

– Hvordan har veien utartet seg etter studiene?

– Etter sommeren dro jeg til New York for litt inspirasjon, og la musikktankene igjen hjemme. Da jeg kom hjem fikk jeg vite jeg var valgt ut til By:Larm. Jeg begynte å gråte av glede. I desember kom min nåværende manager James inn i bildet. Tre uker senere ble jeg omtalt i The Fader og MTV. Det var uvirkelig. Han tror så innmari på oss, og det takker jeg ham for hver dag.

Farida

Foto: Iselin Tara Rathke

Debut-mixtape i april

– Hva kan vi forvente oss i debut-mixtapen 'The 25th hour'?

– Hurra! Endelig noen som spør om mixtapen, hehe!

– Det vil være mye distinkte beats. Mye soul, lover hun. – Jeg tar turen tilbake til en av mine favorittperioder, 90-tallets RnB-bølge. En annen funfact er at alle historiene er skrevet mens jeg har opplevd dem. Slik ble de så ekte så mulig.

– Jeg håper noen vil kunne relatere og ta glede av min vinkling av forskjellige erfaringer. Følelser er noe vi alle har til felles! Vi er bare mennesker, og vi trenger hverandre. 

'The 25th Hour' slippes i April.

Les også: Lyd og musikklærer om ny campus: – Et drømmescenario

– Studietiden formet meg

– Hva har det betydd for deg å studere på Noroff?

– Noroff har betydd mye mer enn jeg hadde trodd. Studietiden formet meg på godt og vondt. Jeg ble testet på mange områder, og ble virkelig kjent med meg selv som artist, menneske og lagspiller. Jeg er takknemlig for all læring.

– Hvordan har det vært å samarbeide med medstudenter og lærere?

– På mixtapen jobbet jeg med Morten Gillebo aka Mogilla. Vi møttes på Noroff. Han er min ride or die. Jeg føler meg utrolig heldig som møtte denne karen. Vi vil lage god musikk, og utfyller hverandre på god måte. Det er virkelig et privilegium å finne en slik partner så tidlig.

Innlevering ble singel

Å være voksen betyr ikke å gi slipp på all moro, det betyr rett og slett å tillate seg å være menneske. Farida

– Den første singelen Different Melodies var et samarbeid med en talentfull klassekamerat, Steinar Frenning Olsen. Vi leverte den som innlevering på lyd- og musikkproduksjon. Han er forresten med på The Stream nå, så stem han videre!

– Vi var i studio i ni dager for å gjøre ferdig låten. Vi ønsket å utvikle og satse på den, så vi dro inn faglærer Nils-Egil Langeland. Nils-Egil er en av de hyggeligste menneskene du kan komme over. Han mikset låten og sendte den videre til mastring i New York via en kontakt han hadde. Uten den prikken over i'en vil jeg nesten garantere at verken By:Larm eller P3 hadde tatt den i mot.

– I denne type sjanger er produksjon essensielt for resultatet, og det kan være stor forskjell fra sjanger til sjanger. Denne var trapsoul, en blanding av hiphop, nymotens trap og soul. Det var mange elementer, mange harmonier, dubs og slikt som måtte få riktig plassering. Dette gjorde Nils-Egil så fantastisk bra.

– Hva skal til for å lykkes med musikk?

– Jeg tror noe av det viktigste man kan gjøre er å beholde lidenskapen. Gjør det fordi du elsker det. Ikke tenk på suksess. Man kommer til å bruke masse tid og energi. Lidenskap gir ektehet, og det lyver aldri.

– Min styrke var nok at jeg visste hva jeg ville, og hadde erfaring med sang og tekstskriving. Studietiden utfordret meg mye på mange områder.

Farida

Foto: Sara Abraham

Startet som caféartist

– Hva gjorde du i forkant av studiene?

– Jeg var en typisk caféartist. Jeg spilte ofte på steder som Café Sør og Café D'or i Hausmanngate. Jeg følte at jeg hadde kommet til et veiskille hvor jeg ikke visste hva jeg skulle gjøre for å bli hørt utenfor caféene. Det var da jeg bestemte meg for å studere musikk.

Det som overrasket meg mest var lidenskapen til lærerne. Det ga meg motivasjon. Farida

– Hva overrasket deg mest i studietiden?

– Det som overrasket meg mest var lidenskapen til lærerne. Det var godt å se voksne ha like mye lidenskap som de unge. Det ga meg motivasjon. Å være voksen betyr ikke å gi slipp på all moro, det betyr rett og slett å tillate seg å være menneske. Hvis vi gir slipp på de små gledene, hva har vi igjen?

– Hvordan ser fremtiden ut for Farida?

– Jeg ser for meg at jeg jobber med musikk. Akkurat nå har jeg verdens største ambisjoner, men tar en dag av gangen. Jeg er først og fremst lidenskapelig ovenfor det jeg gjør, og det er viktig for meg å holde meg i den boblen.

– Til slutt vil jeg gi en shoutout til Jørund, Åge, Olav, Raymond og Nils-Egil som holdt ut med meg i to år. Dere er gull!

Hør Farida her

 

 

Mer om studiet

Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Utdanningen for deg som ønsker å jobbe kreativt eller teknisk med musikk og lyd. Du ønsker å bli artist, komponist, produsent, lydtekniker i studio, eller jobbe med lyd og musikk til film og andre medier.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top