Filmstudentene fikk unikt innblikk i sitt framtidige yrke: – Morsomt å få høre historier fra produksjonene de har vært med på.

Studentene på filmproduksjonNoroff Oslo fikk et unik innblikk i norsk filmbransje da Karin Julsrud og Turid Øversveen fra produksjonsselskapet 4 ½ og freelancer Binne Thoresen holdt gjesteforelesninger.

Binne har vært aktiv i norsk filmbransje i hele sitt liv. Hun hadde sin debut som innspillingsleder innenfor spillefilmer på Hamsun. Siden har hun blant annet vært med på Elling, Salmer fra kjøkkenet, Uro, Blind, Herman, TV 2-serien Okkupert, og filmatiseringen av Erlend Loes roman Tatt av kvinnen. Nylig rundet hun av innspillingen spenningsserien Valkyrien, som har premiere på NRK i 2017.

Å få møte mennesker med lang fartstid i bransjen er noe av det viktigste man kan gjøre når man studerer film.Sivert Utseth Aas

Kreative støttespillere

Karin Julsrud og Turid Øversveen hadde fokus på produsentens rolle i utviklingsfasen, under produksjonen, i etterarbeid og i forbindelse med lansering av filmen.

Filmstudentene fra første- og andreklasse fikk et godt innblikk i hvordan produsentens rolle fungerer som en kreativ støttespiller fra manusutvikling og til en ferdig produksjon på kinolerretet.

4 ½ er produksjonsselskapet bak Kongen av Bastøy, og er for tiden kinoaktuell med Rosemari.

Turid Øversveen i 4 ½ opplevde at det var en samling av interesserte studenter, og at spørsmålene var gode og relevante:

– Det var fint at de var så aktive som de var, det hender jo at det ikke blir stilt spørsmål i det hele tatt. Men slik var det altså ikke hos dere i Noroff. At vi etter avsluttet foredrag også ble omringet av studenter som ville vite mer både om bransjen og hvordan de selv skulle gå frem når de om en tid skal ut å søke jobb,- det viser en vilje til å lykkes. Vi ønsker alle studentene lykke til i en tøff, men morsom bransje!

Inspirerte studenter

– Jeg synes det var en veldig lærerik forelesningsdag med skikkelig erfarne bransjefolk! Jeg fikk mange nye innsikter, gode aha-opplevelser og mer kjøtt på beina, sa Olov Øgren som studerer filmproduksjon med fyrdypning som regissør.

Sivert Utseth Aas som fordyper seg produsent var enig:

– Å få møte mennesker med lang fartstid i bransjen er noe av det viktigste man kan gjøre når man studerer film. Det å høre godt etablerte fagfolk prate om sine gode og dårlige erfaringer gir oss en bedre innsikt i hva det er vi begir oss ut på, sa Sivert.

Vi fikk mye god informansjon som ga meg et innholdsrikt bilde på arbeidslivet i filmproduksjoner.Marielle Muraas

Førsteårsstudentene var også godt fornøyd med forelesningene:

– Det var veldig lærerikt å få være på forelesning med folk som har vært i denne bransjen lenge og vet hva som skal til for å lykkes. Det var veldig fint å få høre erfaringene de har opparbeidet seg og det er absolutt noe jeg vil ta med meg videre, sa Lene Karlsen og legger til:

– Det var også veldig morsomt å få høre historier fra produksjonene de har vært med på, hva som gikk galt og annen informasjon du ellers ikke ville fått.

– Det var veldig givende å høre på presentasjonene. Vi fikk mye god informansjon som ga meg et innholdsrikt bilde på arbeidslivet i filmproduksjoner. Både nasjonalt og internasjonalt, sa Marielle Muraas.

– Jeg syns det var interessant hvordan de to forelesningen utfylte hverandre. Vi fikk et innblikk i hvordan ting er fra produsentene sin side, hvordan det er å være innspillingsleder, hva produsenter burde og ikke burde gjøre, mente Lillian Einje.

Peter Theisen Amlie synes det var veldig interessant å se hvor mye tid, krefter og penger det tar å lage en hel spillefilm:

– Jeg fikk et mye større inntrykk av hvor mye produsenter også tar del i produksjonen, også kreativt. Det var også veldig gøy å høre ulike historier! sa han.


Mer om studiet

Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

En praktisk utdanning for deg som vil jobbe i filmbransjen. Gjennom studiet vil du jobbe kontinuerlig med studentproduksjoner og få en grundig opplæring i det utstyret som filmbransjen bruker i dag.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top