Vi har spurt studentene våre på Instagram hva de lurer på om studentlivet ved Noroff, både som campus- og nettstudent. Her får du svar på de mest stilte spørsmålene som kom inn!

Spørsmål om nettstudier

Er det noe obligatorisk oppmøte når man er nettstudent?

Nettstudenter ved Noroff har ingen obligatorisk oppmøte eller fysiske samlinger. Både undervisning, innleveringer og eksamen foregår via nettet.

På fagskolen er undervisningen modulbasert. Det vil si at du jobber med ett og ett emne, og gjør det ferdig med det før du går over til neste. Du velger selv når du jobber med studiene, men må overholde gitte frister på innleveringer for å kunne fortsette til neste modul.

På høyskolen er det liveforelesninger som streames på gitte tidspunkter i løpet av uka. Det settes også opp veiledningstimer, hvor du som student kan stille spørsmål og få hjelp dersom du står fast. Alle forelesningene tas opp, som betyr at du kan se dem når du ønsker.

Er det noe sosialt som skjer for nettstudenter?

Som nettstudent blir du del av et digitalt klassemiljø, og det vil ikke være noen fysiske samlinger. Dermed er det sosiale veldig opp til hver enkelt student, og hva man selv ønsker å oppnå i studietiden. Mange av våre nettstudenter knytter bånd med hverandre via våre forum, og møtes også fysisk på fritiden.

Har dere noen tips til hvordan man kan disponere tid til nettstudier når man jobber ved siden av?

Som nettstudent kan du studere hvor og når du vil. Du har full kontroll over egen timeplan, og kan dermed styre din studiehverdag helt selv. Naturlig nok krever det dermed en del selvdisiplin å være nettstudent.

Vårt beste tips er å finne en rutine og en struktur som passer deg og din hverdag. Når har du andre forpliktelser, og når på døgnet er du mest produktiv? Jobber du på dagtid, kan du for eksempel innføre som rutine at du bruker tid på studiene dine på ettermiddagen eller i helgene. Er du imidlertid en person som er mest produktiv sent på kvelden, kan du også ha som rutine å jobbe med studiene etter klokken 20, for eksempel. Det viktigste er at du finner en rutine som passer deg, og at du strukturerer tiden din. Forsøk å jobbe med studiene hver uke – det er nemlig fort gjort å havne bakpå.

/

Foto: Jeanette L. Bækkevold

Spørsmål om campusstudier

Vil man bli plassert i faddergrupper?

Ja! På første skoledag vil du bli tildelt en faddergruppe som du skal være sammen med hele fadderuken. Dette er en gyllen mulighet til å bli kjent med de du skal studere med fremover, og vi anbefaler alle våre campusstudenter å delta på så mye som mulig i løpet av fadderuken. 

Hva skjer i fadderuken?

Opplegget i fadderuken varierer fra campus til campus. Du kan lese alt om studiestart og se programmet for fadderuken på alle våre campuser på denne siden

Hvordan ser en typisk uke ut på campus?

Som campusstudent følger du et fast undervisningsopplegg med forelesninger, gruppearbeid og aktiviteter. Selve undervisningsopplegget varierer noe fra studium til studium, og du vil få mer informasjon om din timeplan ved studiestart. 

Campusstudenter har, i tillegg til klasserom og auditorier, tilgang til store fellesarealer, grupperom og kantine. Alt ligger dermed godt til rette for både faglig og sosialt samvær med medstudenter.

/

Foto: Jeanette L. Bækkevold

Andre spørsmål

Når er siste frist for å søke studieplass?

For heltidsstudier på campus og nett kan du fortsatt søke studieplass frem til en uke etter oppstart. For deltidsstudier kan du søke studieplass i inntil to uker etter oppstart.

Hvordan får jeg studentbevis?

Fra august 2022 vil Noroff bruke appen PocketID som student-ID for både campus- og nettstudenter. Du vil få tildelt en innloggings-ID ved studiestart i august. Bilde til studentbeviset tar du selv i appen.

Kan jeg jobbe ved siden av studiene?

Mange av våre studenter har jobb ved siden av studiene, og klarer fint å kombinere dette. Hvem dette fungerer godt for er svært individuelt, og som student må du selv kjenne på hvilken kapasitet du har utover studiene dine. Forventet arbeidsbelastning for heltidsstudier ved Noroff er cirka 40 timer i uken, og for deltidsstudier cirka 20 timer i uken.

Får jeg støtte fra Lånekassen når jeg studerer på Noroff?

Ja, alle våre studier er godkjent for lån og stipend i Lånekassen. For oppstart i august og oktober er det nå åpen for å søke, og søknadsfristen for høstsemesteret er 15. november. For å få utbetalt støtten er det viktig at du møter opp på første skoledag, slik at vi kan registrere deg som møtt. Nettstudenter møter ved å logge på studentsiden ved studiestart.

Hvor finner jeg pensumlistene?

Pensumlistene blir tilgjengelige ved studiestart.

Har du andre spørsmål? Sjekk ut vår FAQ eller send oss en mail på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Søk studieplass

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Studietilbud ved Noroff

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor i Cyber Security

IT-utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med IKT-sikkerhet og redusere digital sårbarhet.

  Nettstudier
  Oslo, Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Anvendt maskinlæring, Machine Learning, utdanning

Anvendt maskinlæring

Med anvendt maskinlæring kan du lære systemer å lære fra data. Bli attraktiv for jobber innen kunstig intelligens og gå rett i jobb etter utdanningen.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor i Applied Data Science

IT-utdanning som gjør deg klar for det økende globale behovet innen maskinlæring, kunstig intelligens og big data-analyse. Applied Data Science lærer deg vitenskapelige metoder for å jobbe med data på en praktisk og anvendbar måte.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Data Analyst Noroff

Data Analyst

Bli dataanalytiker og få en nøkkelrolle i bedriften. Behovet for dataanalytikere er enormt i de fleste bransjer i dag og i fremtiden.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Backend-utvikling Noroff

Backend-utvikling

Bli backend-utvikler og jobb med fremtidens nettløsninger. Backend-utviklere topper listen over de mest etterspurte tech-jobbene i 2022.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i digital etterforskning - utdanning

Bachelor i digital etterforskning (Digital Forensics)

IT-utdanning som lærer deg datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med digital sikkerhet og etterretning for politi og andre organisasjoner med behov for økt digital sikkerhet.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Praktisk IT-utdanning som lærer deg administrasjon av nettverk og systemer. Studiet sentreres rundt  Microsoft- og Unix-baserte teknologier, og infrastruktur for nettverk og serverdrift med fokus på IT-sikkerhet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Prosjektledelse, utdanning, Noroff, Emergence

Moderne prosjektledelse

Bli en moderne prosjektleder på denne ettårige utdanningen fra Emergence School of Leadership. Du utvikler deg selv som leder og åpner nye dører og muligheter for din fremtidige karrierevei.

   Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI-design

Blir klar for jobb som UI-designer med denne ettårig teknologiutdanningen. Få ettertraktet kompetanse i brukergrensesnittdesign og gå rett i jobb etter utdanningen.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Video er en viktig del av influencer-markedsføring. Jobb med digitale strategier og benytt videoproduksjon og storytelling på Facebook, Instagram, YouTube og andre sosiale medier.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital prototyping, 3D-printing

Digital prototyping

Morgendagens produkter fremstilles og testes digitalt. Bli klar for jobb i prosess- og produksjonsindustrien med en fremtidsrettet utdanning som lærer deg å designe fysiske produkter ved bruk av 3D-printing.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Teknisk design med DAK, AutoCAD

Teknisk design med DAK 2D/3D

Praktisk ettårig utdanning i teknisk design, hvor du lærer å tegne, modellere og visualisere bygg og moderne konstruksjoner innen BIM, produktdesign og digital prototyping.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi, utdanning

3D design og spillteknologi

Bli 3D-designer og jobb med spill, VFX, visualisering, AR og VR eller i andre bransjer. Studiet benytter nyeste teknologi og arbeidsmetoder, slik at du blir klar for et moderne arbeidsliv.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Interaktiv

Jobb med moderne spillteknologi, og bli en attraktiv 3D-designer med førstehåndskunnskap om spillmotorer. På studiet kan du lage ditt eget spill, og lærer blant annet visualisering og 3D-grafikk for VR og AR.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1+1 år
  60+60 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Innholdsutvikling

Bli 3D-designer og skap estetiske miljøer til spill, film og andre bransjer. Studentene lærer fotogrametri, 3D-miljøer, modelleringsteknikker og karaktermodellering.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1+1 år
  60+60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor i interaktive medier - Animasjon

Jobb i skjæringspunktet mellom teknologi og kreativitet. Utdanningen lærer deg å designe og animere digitale modeller og karakterer for film, spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor i interaktive medier - Spill

Jobb i skjæringspunktet mellom kreativitet og teknologi. Utdanningen lærer deg å designe og programmere interaktivt innhold til spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Lær deg lyd- og musikkproduksjon i et profesjonelt studio. Få bred, praktisk erfaring med kvalitetsutstyr, slik at du har kompetansen som gir deg flere ben å stå på i en dynamisk bransje.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

Bli filmskaper og jobb profesjonelt med film- eller TV-produksjon. På denne filmutdanningen fordyper du deg som produsent, regissør, manusforfatter, fotograf eller klipper, og jobber med samme utstyr som filmbransjen.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer