Er du kreativ og interessert i teknologi? Da kan frontend-utvikling være midt i blinken for deg!

Sommeren 2021 åpner Noroff ny campus i Norges sydligste studentby - Kristiansand. Noroff har i den forbindelse vært lydhøre på hvilke behov arbeidsmarkedet på Sørlandet har, og lanserer derfor tre nye studietilbud for å imøtekomme disse. Blant de nye studietilbudene finner vi den toårige utdanningen i frontend-utvikling.

Frontend-utvikling er skjæringspunktet mellom teknologi og det å forstå mennesker. Som frontend-utvikler skriver du koden bak det du kan se og interagere med når du åpner en nettside, et program eller en app. Dette er en utdanning som passer for både nybegynnere og for de som ønsker å videreutvikle sine ferdigheter innen tradisjonelle medier og utvikling av digitale løsninger.

Som ferdig utdannet frontend-utvikler besitter du kunnskap, ferdigheter og kompetanse innen utvikling og produksjon av brukerorienterte løsninger og tjenester for web- og mobile enheter. Du vil ha kompetanse i grunnleggende designprinsipper, universell utforming, helhetlige brukeropplevelser og tekniske løsninger som oppfyller dagens krav og behov.

Flere av våre frontend-studenter fikk jobb allerede i studietiden:

Sander studerer frontend: – Jeg fikk jobb allerede første året 
Tony gikk fra å være bilmekaniker til frontend-utvikler 
Kristoffer gikk rett i utviklerjobb to måneder etter studiestart

Å være frontend-utvikler er den mest givende jobben man kan ha

«"

Som frontend-utvikler er du opptatt av hvor brukervennlig nettsiden er, hvor fort nettsiden laster inn, det estetiske på nettsiden, hvor god konverteringsrate er på e-commerce sidene dine, A/B testering og hvor ryddig og lettlest kodingen din er, forteller Mannuel Ferreira, faglærer på Frontend-utvikling hos Noroff.

Å være en frontend-utvikler er den mest givende jobben man kan ha. Det gir deg sjansen til å løse mange morsomme problemer med JavaScript, CSS og HTML, design og brukeropplevelse. Du vil jobbe med JS-rammeverk som ReactJS og VueJS, sier Mannuel.

Næringslivet i Kristiansand etterspør frontend-utviklere

Vi opplever høy etterspørsel etter utviklere Frank Wehus


Frank Wehus, Effera AS. Foto: Privat

– Vi opplever en økt etterspørsel etter kompetanse, noe som ikke er så lett å oppdrive, sier Frank Wehus, Business Development Officer i Effera AS i Kristiansand.

Per dags dato ser det voksende selskapet for seg å ansette to nye frontend-utviklere i løpet av neste halvår.

– Vi opplever høy etterspørsel etter utviklere, avslutter Frank.

Ny campus i august 2021

Den nye campusen ferdigstilles sommeren 2021, og er klar til studiestart i august. Målet er at studentene skal få en praktisk, anvendbar og bransjetilpasset utdanning som alltid er tett på næringslivet.

Søk studieplass

Følg utviklingen av ny campus i Kristiansand

Høsten 2021 flytter Noroff campus Kristiansand til moderne og urbane lokaler i sentrum av byen. Meld deg på dette nyhetsbrevet og følg med på utviklingen helt frem til oppstart.

For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg. Du kan når som helst melde deg av. Les mer i vår personvernerklæring.Studietilbud i Kristiansand:

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor i Cyber Security

IT-utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med IKT-sikkerhet og redusere digital sårbarhet.

  Nettstudier
  Oslo, Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor i Applied Data Science

IT-utdanning som gjør deg klar for det økende globale behovet innen maskinlæring, kunstig intelligens og big data-analyse. Applied Data Science lærer deg vitenskapelige metoder for å jobbe med data på en praktisk og anvendbar måte.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor i interaktive medier - Animasjon

Jobb i skjæringspunktet mellom teknologi og kreativitet. Utdanningen lærer deg å designe og animere digitale modeller og karakterer for film, spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i digital etterforskning - utdanning

Bachelor i digital etterforskning (Digital Forensics)

IT-utdanning som lærer deg datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med digital sikkerhet og etterretning for politi og andre organisasjoner med behov for økt digital sikkerhet.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo, Kristiansand
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor i interaktive medier - Spill

Jobb i skjæringspunktet mellom kreativitet og teknologi. Utdanningen lærer deg å designe og programmere interaktivt innhold til spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer