Nå studerer 27-åringen digital markedsføring på nett, og drømmer om å jobbe frilans.

– Jeg sluttet i den trygge jobben min som sykepleier midt i en pandemi fordi jeg kom til et punkt der jeg ønsket å prøve noe nytt. Helt siden jeg startet å jobbe som 15-16-åring har jeg kun hatt jobber innenfor helsesektoren, og jeg trengte en forandring, forteller Ann-Torill Kristiansen. Hun studerer digital markedsføring ved Noroff nettstudier

Hun fortsetter:

– Jeg ønsket meg en utdanning hvor jeg hadde mulighet til å jobbe for meg selv i et kreativt yrke. Jeg endte med å velge digital markedsføring, fordi jeg synes det virket som et spennende studium som jeg kjente at kom til å passe meg godt.

Ann-Torill hadde jobbet hele sitt yrkesliv i helsesektoren, og når hun begynte på studiet, hadde hun ingen erfaring med digital markedsføring. På studiene har hun lært mye på kort tid.

– I starten hadde jeg ingen «knagger» å henge det jeg lærte på, men det kom ganske raskt. Det er mye som henger sammen i digital markedsføring. Du lærer om alt fra hvordan man optimaliserer en nettside til hvordan man skal markedsføre på sosiale medier, sier hun.

God oppfølging

Det er en stor frihet i å studere på nettAnn-Torill Kristiansen

Som nettstudent er hvordan man strukturerer studiehverdagen i stor grad opp til en selv. Dette passet Ann-Torill ypperlig. 

– Det er en stor frihet i å studere på nett, men du må også være konsekvent når du jobber, og du må klare å fokusere på det du skal uten å la alt annet komme i veien, sier hun.

Hun fortsetter:

– For meg fungerer nettstudier veldig godt, men det er også fordi jeg er veldig innstilt på å jobbe på egenhånd. Jeg har aldri vært spesielt god på skolen, men på nettstudiene gjør jeg det veldig bra. Jeg tror nok det er veldig individuelt – noen trives med campustilværelsen, mens andre trenger ikke det. 

Ann-Torill skryter mye av faglærerne på studiet, som hun mener gjør en meget god jobb med å følge opp alle nettstudentene.

– De har mange studenter å guide gjennom studiene, men de gjør en fantastisk jobb med det. Du får alltid svar fra en faglærer om du trenger hjelp. Jeg har fått oppfølging i forum og over Zoom med faglærerne mine, og det fungerer veldig godt.

Ønsker å jobbe frilans

Etter mer enn ti år i et annet yrke, ønsker Ann-Torill å styre mer av sin egen arbeidshverdag. På sikt ønsker hun å jobbe frilans.

– Jeg tror nok at jeg burde jobbe i et etablert firma først, slik at jeg får rikelig med arbeidserfaring. På sikt håper jeg å jobbe som freelancer. Jeg ønsker helst å jobbe med content marketing og social media marketing, da jeg tror det er noe som kan passe meg godt, forteller hun entusiastisk. 

Digital markedsføring er en ettårig, praktisk utdanning som tilbys som nettstudier og på campus i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand. Studiet har løpende opptak, som betyr at du kan sikre deg studieplass allerede nå.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Video er en viktig del av influencer-markedsføring. Jobb med digitale strategier og benytt videoproduksjon og storytelling på Facebook, Instagram, YouTube og andre sosiale medier.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer