Håkon fra Tønsberg har studert frontend-utvikling på nett hos Noroff, og driver nå eget selskap.

– Vi er i en epoke der alle selskaper begynner å forstå viktigheten av å være på nett, og bruker mer og mer ressurser på det. Som frontend-utvikler er man dermed i en gunstig posisjon på arbeidsmarkedet, forteller Håkon R. Rolfsen (29). Han har studert frontend-utvikling på Noroff, et toårig fagskolestudium som i tillegg til nettstudier tilbys på campus i Kristiansand, Oslo og Bergen.

Håkon valgte studiet fordi han ønsket å lære mer om utvikling og design av nettsider.

– Jeg er glad i å jobbe med egne nettbaserte prosjekter, og har prøvd å starte flere ting tidligere, så jeg valgte utdanningen for å lære mer om dette. Det mest matnyttige jeg lærte på studiet er nok først og fremst den helhetlige forståelsen av nettsider. Jeg vil også si at designbiten er mer kompleks og vanskelig å gjøre bra enn hva jeg først hadde inntrykk av, sier han.

Vi lærte både teknikker og arbeidsmetoder som er relevant i arbeidslivetHåkon R. Rolfsen

Startet eget selskap etter studiene

Allerede da Håkon var student, hadde han klare ambisjoner om å starte for seg selv ved studieslutt.

– Jeg visste at jeg ønsket å satse på en solo-startup, forteller han.

Nå driver han et eget lite selskap, en nettside for dem som ønsker å lære mer om investering i aksjemarkedet. Nettstedet, Investorkurs, ble startet opp i 2021. 

– Det er et kursnettsted for hobbyinvestorer som vil lære mer om aksjer. Det er i startfasen, og jeg bygger for tiden fundamentet, forteller han.

Les også: Nikita fikk IT-jobb etter ett år på nettstudier

Tydelig kobling til arbeidslivet

Som frontend-utvikler skriver du koden bak det du kan se og interagere med når du åpner en nettside, et program eller en app. Håkon opplever at det han har lært på studiet er relevant for arbeidslivet.

– Jeg ser definitivt koblingen mellom bransjen og studiet. Vi lærte både teknikker og arbeidsmetoder som er relevant i arbeidslivet, sier han.

– Hvilke råd vil du gi til nye nettstudenter?

– Jeg vil råde dem til å lage en rutine som fungerer for dem. Det som funket for meg var å komme i gang med ukas leksjoner tidlig i uka, i stedet for å utsette det til onsdag, for eksempel. Du må være flink til å strukturere hverdagen din, ellers er det fort gjort å gå på en smell.

Frontend-utvikling på nett har oppstart 19. oktober. Det er løpende opptak, og du kan sikre deg din studieplass nå.


Relaterte studier

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer