Han har malt hele livet, men først i 2016 sa han opp jobben for å følge kunstdrømmen. 

– Jeg lager kunst med hjertet. Jeg vil tilføre farge, glede og inspirasjon til folk. Denne serien her er laget spesielt for studenter og ansatte ved Noroff Campus Kristiansand, sier Ståle Gerhardsen. Han kjørte ned fra Trondheim dagen før vi treffer han i Noroffs nye lokaler i Slottsquartalet, og sier selv at han er litt trøtt etter å ha chattet med Erna Solberg i natt.   

– Hun tok kontakt etter å ha vært på en av mine utstillinger. Vi hadde en fin samtale, sier Gerhardsen. 

Det var Eva Bentsen fra Eva Bentsen Art Consulting som fikk oppdraget med utsmykningen av underetasjen på Noroff Kristiansand. 

– Ståle er en fantastisk kunstner, og han var førstevalget mitt til denne jobben. Etter en samtale med Trym Skeie ble det klart at Ståle skulle få sette sitt preg på skolen. I tillegg til maleriene og lysinstallasjonene skal Ståle male en hel vegg inne på skolen. Det vil også bli satt opp skjermer som skal vise en film som Ståle har laget. Noroff er kjent som en innovativ skole, så jeg mener det er naturlig at Ståle sine bilder skulle henge her, sier Eva.

Kunst på campus Kristiansand. Foto: Marthe Michelsen

Noroff er kjent som en innovativ skole, så jeg mener det er naturlig at Ståle sine bilder skulle henge herEva Bentsen

Mangfoldig bakgrunn

Selv om kunstnerlivet ofte er svøpet inn i myter, har Ståle stramme rutiner knyttet til sin prosess. 

– Jeg står opp mellom klokken fem og seks hver morgen. Vi kjører vanlig rutine med frokost og barn som skal på skole og i barnehage. Så tar jeg turen inn i atelieret, som er delt inn i tre soner. Første sone er ren sone. Andre sone er dedikert til nettbutikk og administrativt arbeid. Siste sone er sølerommet hvor jeg skaper og er på mitt mest kreative. Jeg jobber frem til barna kommer hjem og vi kjører vanlig hverdag frem til kvelden hvor jeg styrer sosiale medier og holder kontakt med publikum.    

Ståle Gerhardsen er født og oppvokst i Trondheim. Han er utdannet grafisk designer og har, i tillegg til å ha jobbet femten år i designbransjen, vært festivalsjef for en designfestival, drevet et klesmerke, skrevet og illustrert bøker, drevet et forlag og holdt hundrevis av foredrag. 

– Mitt mål med kunsten er å gjøre verden litt kulere. Jeg vil skape i stede for å peke på alt som er feil i samfunnet. Jeg vil heller tilføre, legge til farge og glede. Forhåpentligvis inspirere til smilehull. Jeg håper studenter og ansatte får glede ab bildene i mange år fremover, sier Ståle. 

Kunst på campus Kristiansand. Foto: Marthe Michelsen

Sa opp jobben for å satse på kunsten

Han sa opp jobben for å følge drømmen om å vie seg helt til kunst. Ståle har drevet med kunst siden han var tenåring. Både med spraybokser på veggen og blyant på papir. Da han var 17 år var han utvekslingsstudent i Barcelona, hvor han virkelig fikk fotfeste for hva kunst kunne være. I tillegg til å stå i studio på Can Serrat-maleriet hele dagen, falt han pladask for Picasso og Dali og måten de brøt regler og normer for å kunne gjøre sine egne ting, og har siden alltid trukket på alt.

Ståle har gjort Trondheim kunstmuseum til en stor fest, i samarbeid med blant annet Tate Modern. Han og Rashid Akrim vant en pris for utstillingen «Versus», på FN -biennalen i Berlin hvor han ble invitert til å stille ut av Urban Nation Museum of Urban Contemporary Art. Han har hatt separatutstillinger i gallerier over hele landet og deltatt i gruppeutstillinger i inn- og utland. Ståle har dekorert bygninger og institusjoner over alt, alt fra Grieghallen i Bergen til flere skoler i Trondheim, kulturhus i Oppdal, Institusjon i Bodø, fasader i Kristiansand, Berlin, Røros, Los Angeles, Berkåk, Stockholm, London og Tromsø og mye mye mer.

Følg utviklingen av ny campus i Kristiansand

Høsten 2021 flytter Noroff campus Kristiansand til moderne og urbane lokaler i sentrum av byen. Meld deg på dette nyhetsbrevet og følg med på utviklingen helt frem til oppstart. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.Studietilbud i Kristiansand:

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor i Cyber Security

IT-utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med IKT-sikkerhet og redusere digital sårbarhet.

  Nettstudier
  Oslo, Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor i Applied Data Science

IT-utdanning som gjør deg klar for det økende globale behovet innen maskinlæring, kunstig intelligens og big data-analyse. Applied Data Science lærer deg vitenskapelige metoder for å jobbe med data på en praktisk og anvendbar måte.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor i interaktive medier - Animasjon

Jobb i skjæringspunktet mellom teknologi og kreativitet. Utdanningen lærer deg å designe og animere digitale modeller og karakterer for film, spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i digital etterforskning - utdanning

Bachelor i digital etterforskning (Digital Forensics)

IT-utdanning som lærer deg datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med digital sikkerhet og etterretning for politi og andre organisasjoner med behov for økt digital sikkerhet.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor i interaktive medier - Spill

Jobb i skjæringspunktet mellom kreativitet og teknologi. Utdanningen lærer deg å designe og programmere interaktivt innhold til spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer