Programleder i Applied Data Science, Isah A. Lawal, spår en lys fremtid for alle med datavitenskaplige ferdigheter.

Data science, eller datavitenskap, handler om å bruke data til å analysere, skape innsikt, og forutse fremtidige hendelser – og dermed skape store konkurransefortrinn for selskaper.

Noroff tilbyr en attraktiv bachelorgrad i applied data science. Etter fullført utdanning vil du være klar for å gå rett ut i arbeid.

Bachelorgraden i applied data science er tilgjengelig på campus Kristiansand og som nettstudium. Sommeren 2021 får Noroff ny campus i sentrum av Kristiansand. Les mer om vår nye campus her

Vi har tatt en prat med Isah A. Lawal om hvorfor man burde studere Applied Data Science, samt hvilke jobbmuligheter denne bachelorgraden gir. Isah A. Lawal er programleder og førstelektor ved bachelorgraden. Han har gjennom de siste årene publisert flere artikler innen datavitenskap og har lang erfaring innen fagfeltet.

En utdanning for fremtiden

– Er det stor etterspørsel etter personer med kompetanse innen applied data science? 

– Det er utrolig stor etterspørsel etter personer med ekspertise innen nettopp dataanalyse. Jeg kan med trygghet fortelle deg at applied data science er en utdanning for fremtiden. Dette er fordi verdens mest verdifulle ressurs ikke lenger er olje, men data. Data i sin råform er ikke nyttige før den er behandlet.

Applied Data Science er en utdanning for fremtiden. Isah A. Lawal

Evnen til å konvertere data til produkt driver suksessen til mange store teknologiselskaper (som Facebook, Google, Netflix, Amazon osv.), finansnæringer og mange andre offentlige organisasjoner. Dermed vil personer med passende ferdigheter for behandling av disse dataene alltid være i høy etterspørsel fra selskaper og statlige organisasjoner, sier Isah.

Han fortsetter:

Med det anvendte bachelorprogrammet data science på Noroff lærer du hvordan du lager, utnytter og henter ut relevant informasjon fra data. Du vil også lære hvordan du lager smarte løsninger for virkelige datadrevne problemer, forteller han.

Hvilke jobbmuligheter får man ved å studere applied data science?

En bachelorgrad i applied data science gir mange jobbmuligheter. Som ferdig utdannet kan du blant annet bli data scientist, dataingeniør, maskinlæringsspesialist eller AI-forsker. Du kan få jobb i de fleste datadrevne organisasjoner, inkludert høyteknologiske selskaper, finansbyråer, telekommunikasjonsindustrier og andre offentlige organisasjoner, sier han.

Han fortsetter:

European Data Market Monitoring Tool  fortsetter å registrere en ubalanse mellom etterspørsel og tilbud av personer med datavitenskaplige ferdigheter i Europa. De anslår at det vil være et gap på rundt 484.000 ubesatte stillinger i EU innen 2025, derfor kan vi tydelig se at fremtiden er lys for alle med datavitenskapelige ferdigheter.

En bachelorgrad på Noroff gir et attraktivt utdanningsløp

Gjennom Noroffs bachelorstudier får du praktisk og teoretisk kompetanse som industrien og bransjene behøver, slik at du er klar for å gå rett i jobb etter å ha fullført bachelorgraden din på Noroff.

Noroff tilbyr bachelorstudier i cyber security, digital etterforskning, applied data science og interaktive medier spill eller animasjon.

Alle utdanningstilbud ved Noroff er godkjent for lån og stipend i Lånekassen.

Les mer om hvorfor du burde ta en bachelorgrad hos Noroff her

Alle bachelorstudiene er også tilgjengelige som nettstudier. Forelesninger streames live og kan følges fra en device hvor som helst i verden. Les mer om bachelor på nett her. Våre bachelorstudier har løpende opptak, med oppstart 16. august.

Vurderer du en bachelorgrad?

Legg igjen din e-postadresse og få fire e-poster med mer informasjon om Noroff Høyskole og bachelorstudiene vi tilbyr. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Studietilbud ved Noroff Høyskole

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor i Cyber Security

IT-utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med IKT-sikkerhet og redusere digital sårbarhet.

  Nettstudier
  Oslo, Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor i Applied Data Science

IT-utdanning som gjør deg klar for det økende globale behovet innen maskinlæring, kunstig intelligens og big data-analyse. Applied Data Science lærer deg vitenskapelige metoder for å jobbe med data på en praktisk og anvendbar måte.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i digital etterforskning - utdanning

Bachelor i digital etterforskning (Digital Forensics)

IT-utdanning som lærer deg datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med digital sikkerhet og etterretning for politi og andre organisasjoner med behov for økt digital sikkerhet.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor i interaktive medier - Animasjon

Jobb i skjæringspunktet mellom teknologi og kreativitet. Utdanningen lærer deg å designe og animere digitale modeller og karakterer for film, spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor i interaktive medier - Spill

Jobb i skjæringspunktet mellom kreativitet og teknologi. Utdanningen lærer deg å designe og programmere interaktivt innhold til spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer