Muligheten for å jobbe i mitt eget tempo er noe jeg setter stor pris på med nettstudiene, sier 28-åringen.

Kaja A. Olsen (28) holder til i Langesund, studerer grafisk design på Noroff Nettstudier og er strålende fornøyd med studievalget sitt.

Det var helt tilfeldig at jeg fikk øynene opp for grafisk design. Jeg fikk et tips av en venn og så fort jeg hadde lest litt på Noroff sine hjemmesider, ble jeg helt overbevist om at dette passet perfekt for meg.

Jeg ser veldig frem til å komme ut i jobb. Som grafisk designer er ingen dager like og man lærer hele tiden noe nytt. Man har muligheten til å utfordre seg selv på mange områder, noe som gjør hverdagen spennende.

Man har muligheten til å utfordre seg selv på mange områder, noe som gjør hverdagen spennende. Kaja A. Olsen

«"
Studentarbeid laget av Kaja for A21. Foto: Skjermdump

Nettstudier som førstevalget

Jeg har lenge tenkt at nettstudier vil være den beste måten for meg å studere på. Jeg har ikke alltid fungert like bra på skolebenken, derfor tenkte jeg at nettstudier var en bedre mulighet for å komme seg igjennom et utdanningsløp, sier hun.

Friheten og muligheten for å jobbe i sitt eget tempo er noe Kaja setter stor pris på med nettstudier. Hun trekker også frem fordelene med å kunne se på forelesningene flere ganger og er svært fornøyd med muligheten til å kunne pause som man vil, slik at man er sikker på at man får med seg alt.

Nettstudiene gir meg friheten til å legge opp dagene mine selv, og det har bidratt til at jeg jobber bedre. Det er utrolig fint å ha muligheten til å bestemme innholdet i dagene mine selv, slik at det blir variert og spennende for meg.

Jeg er også veldig glad for å kunne ha arbeidsplassen min hvor som helst, og for at jeg kan ta pauser når det passer meg best. Dette er noe av de som har gjort at nettstudier har funket ekstremt bra for meg.

«"
Hjemmekontoret til Kaja. Foto: Privat

Struktur i studiehverdagen

Friheten nettstudiene tilbyr er viktig for Kaja. Hun er svært opptatt av at dagene ikke skal være like, for å holde motivasjonen oppe.

Hver uke starter jeg rolig med å sette opp ukeplan og gjørelister. Noen dager er svært korte, mens andre kan være lengre. Etter hvert som tiden har gått så ser jeg også hvor viktig det er å ta pauser. Noen av pausene mine bruker jeg for eksempel på å gå turer ute i naturen, dette gjør virkelig godt for både konsentrasjonen og kreativiteten.

Med stor frihet kommer også et stort ansvar og man må arbeide strukturert. Kaja verdsetter struktur og gode rutiner, men er også opptatt av å kunne ha tid til andre gjøremål på ettermiddagene og i helgene.

Jeg er flink til å begynne dagen tidlig. I tillegg tar jeg alltid små pauser gjennom dagen og prøver så godt jeg kan å la helgene være satt av til fritid. Selv om mange av innleveringsfristene våre er på søndager, prøver jeg likevel så godt det lar seg gjør å ha fri i helgene for å kunne koble av.

Dette er noe hun også vil anbefale videre til kommende studenter.

Noen av pausene mine bruker jeg på å gå turer ute i naturen, dette gjør virkelig godt for både konsentrasjonen og kreativiteten. Kaja A. Olsen

Jeg mener det viktigste er å jobbe strukturert ved å være flink til å lage ukeplaner, ta små og hyppige pauser og å skifte arbeidsplass i løpet av dagen. Jeg vil også anbefale alle å benytte seg av studentforumet og å snakk med andre studenter.

Selv om studiene er nettbasert har jeg hatt god kontakt med spesielt én person i klassen min. Her har jeg funnet god støtte og hjelp, legger hun til.

Helt til slutt anbefaler hun kommende studenter å sette pris på studietiden sin og få så mye de kan ut av den.

Kos deg i studietiden og ta til deg all kunnskap du kan, smiler Kaja.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Video er en viktig del av influencer-markedsføring. Jobb med digitale strategier og benytt videoproduksjon og storytelling på Facebook, Instagram, YouTube og andre sosiale medier.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer