24-åringen har drevet aktivt med rifleskyting i over ti år. – Nettstudier passer for folk som trenger ekstra fleksibilitet, sier hun.

Jeg valgte å studere på nett fordi det er veldig fleksibelt. Jeg driver aktivt med rifleskyting, og nettstudiene gir meg mulighet til å studere når det passer meg best. Det betyr at jeg kan trene og reise når jeg vil, smiler hun, sier Anette Thingbø Sundnes (24).

Hun startet å skyte allerede når hun var 13 år.

Jeg begynte å trene oftere og bedre, og utviklingen var veldig positiv. Ting ballet på seg, og siden har jeg vært utrolig heldig og fått være med på mye gøy. Jeg har fått oppleve den deilige følelsen av å ha jobbet hardt og målrettet over lang tid, for så å oppnå store mål som en gang bare var drømmer, sier 24-åringen.

«"

Foto: Privat

Fleksibel hverdag

Ved siden av idretten studerer Anette grafisk designNoroff Nettstudier.

Jeg har mulighet til å legge opp dagen slik det passer best for meg. Jeg kan når som helst ta pause i studiene for å trene skyting eller ta meg en joggetur, sier hun.

Jeg har mulighet til å legge opp dagen slik det passer best for meg. Anette Thingbø Sundnes

Noroff har vært veldig fleksible og gitt meg tilgang til informasjon og leksjoner frem i tid, slik at jeg kan planlegge med treningssamlinger og mesterskap.

Hvordan er det å drive med grafisk design?

Det er veldig gøy Jeg får jobbet med å utvikle ferdighetene mine og lærer nye ting hver dag. Det er kjekt å bli tryggere i de ulike programmene vi bruker, og moro når man begynner å forstå mer om hvorfor noe ser bra ut og andre ting ikke ser fullt så bra ut. Jeg liker at vi får kreative og aktuelle oppgaver rettet inn mot arbeidslivet.

Det mest utfordrende forteller Anette at er når hun av og til føler at hun sitter fast med en oppgave, noe de aller fleste studenter nok kan kjenne seg igjen i.

Man er ikke helt fornøyd med hvordan ting ser ut, men klarer liksom ikke helt å sette fingeren på hvorfor. Når det plutselig løsner, og ting kommer på plass, får man en fantastisk god mestringsfølelse.

Selv om hun ikke har møtt noen av medstudentene eller faglærerne, føler Anette at hun kjenner dem likevel.

Jeg har blitt kjent med dem gjennom forumet jeg har, i tillegg til at jeg har hatt litt kontakt med noen medlever via mail.

Rettet mot arbeidslivet

Jeg merker at grafisk design er et fagskolestudium, siden det er så rettet mot arbeidslivet og har mange praktiske oppgaver. Vi lærer veldig mye som er nært knyttet opp mot reelle arbeidsoppgaver, og jeg får en forsmak på hvordan det er å faktisk jobbe med grafisk design.

Vi lærer veldig mye som er nært knyttet opp mot reelle arbeidsoppgaver. Anette Thingbø Sundnes

I tillegg lærer studentene mye teori, ofte gjennom praktiske oppgaver.

Man føler at det man lærer er relevant og viktig for det fremtidige jobblivet, smiler hun.

Hvor håper du veien går videre?

Etter studiet håper jeg på å få en jobb hvor jeg kan utvikle meg og lære enda mer. Ellers vurderer jeg også å studere videre og fordype meg enda mer inn i den kreative verden. Uansett hva det måtte bli så gleder jeg meg til å ta tak i nye utfordringer og jobbe videre for å bli bedre.

Hvilket tips vil du gi til nye nettstudenter?

Lag gode planer og jobb hver dag, hvis du har mulighet til det. Ta gode pauser, med jevne mellomrom. Bruk forumet aktivt og få mye tilbakemeldinger – de er gull verdt og hjelper til utvikling- Finn eller lag en plass hvor du kan sitte uten å bli forstyrret, og husk å ha det gøy, avslutter hun.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer