Etter sju år i et annet yrke, bestemte Linda seg for å bytte karrierevei. Nå studerer hun UX-design ved Noroff nettstudier. 

– Det som gjør UX-design så spennende, er at jeg lærer hvordan jeg kan påvirke brukeren sin opplevelse når de skal ta i bruk det produktet jeg designer, forteller Linda Celasun (36). Hun studerer UX-designnett, en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign.

– Jeg har jobbet med salg i sju år, og var klar for å bytte karrierevei. Som selger v ar jeg opptatt av å finne riktige løsninger for mine kunder. Nå vil jeg gå over til å være med og skape de riktige løsningene for kundene istedenfor, sier Linda.

– Har overgått mine forventninger

Studiet i UX-design gir praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign. Linda er svært fornøyd med hvordan nettstudiene fungerer.

– Måten studiet er satt opp med både pensum og oppgaver har overgått mine forventninger. Det er et godt gjennomtenkt opplegg med gode forklaringer, og man får den hjelpen man trenger av både lærere og medstudenter, sier hun. 

Man lærer seg å kjenne brukerne på et helt annet nivåLinda Celasun

Hun fortsetter: 

– Jeg tenkte først at det kunne være kjipt å ikke studere sammen med andre, men sånn er det ikke. Vi er ikke en klasse i tradisjonell forstand, men vi snakker sammen i forumene, og jeg har flere medstudenter jeg jobber sammen med i gruppe som jeg har blitt godt kjent med. Det gjør studiet ekstra gøy å følge. 

Linda kombinerer studiene med jobb, og setter pris på at nettstudiene er fleksible. 

– Det at jeg kan styre selv når jeg kan sette meg ned og jobbe med skole, og ikke minst hvor, er en stor fordel. Jeg har ganske ugunstige arbeidstider til tider, og er avhengig av at jeg kan tilpasse studiet deretter, forteller hun.

Ønsker å starte noe eget

UX-design handler om å forbedre totalopplevelsen en menneskelig bruker har i møte med et digitalt produkt, en tjeneste eller et system. Linda er tydelig på hva hun synes har vært mest matnyttig av det hun har lært så langt gjennom studiet. 

– Det å forstå brukeren. Det høres kanskje ut som en enkel sak, men gjennom prosesser og teknikker vi har lært er dette utrolig givende og gøy når man først får det til. Man lærer seg å kjenne brukerne på et helt annet nivå enn det jeg er vant til fra tidligere, sier hun. 

Da hun valgte studiet, gjorde hun undersøkelser på forhånd om etterspørselen på arbeidsmarkedet. Hun ser en tydelig kobling til bransjen.

– Jeg gjorde en del research før jeg valgte å søke, og ser at det er en stor etterspørsel etter UX-designere. Bare man leser stillingsannonsene for UX-designere, ser man at det vi nå lærer og skal lære mer av er mye av det som er etterlyst i annonsene, forteller hun. 

Hvor håper du at veien går etter at du er ferdig hos Noroff?

– Tanken er å etter hvert starte noe eget, men først trenger jeg mer erfaring. Jeg håper å få muligheten til å jobbe for et innovativt selskap med ett eller flere spennende konsepter, smiler hun.

UX-design tilbys på campus Oslo og som nettstudier. Neste oppstart på nett er allerede 19. oktober, og du kan fortsatt søke for å sikre deg studieplass.

I januar 2022 starter UX-design opp også på campus Kristiansand og Bergen.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo, Kristiansand
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI-design

Blir klar for jobb som UI-designer med denne ettårig teknologiutdanningen. Få ettertraktet kompetanse i brukergrensesnittdesign og gå rett i jobb etter utdanningen.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer