Stian Skaanes (37) er nettstudent, heltidsansatt og trebarnsfar: - Nettstudier gir meg frihet til å studere når det passer meg og mine omgivelser.

Stian studerer nettverk og IT-sikkerhet via Noroff Nettstudier. Studiehverdagen er preget av rutiner, noe som er nødvendig for å klare å sjonglere fulltidsjobb, studier og tre døtrer i alderen fem til ti år.

Jeg sitter med skolearbeid mandag til torsdag, da er jeg stort sett i mål til helgen og kan lese meg ekstra opp eller fordype meg i nødvendige tema. Stort sett prioriterer jeg likevel å være til stede for familien i helgene, forteller nettstudenten.

Dyktige lærere

Nettverk og IT-sikkerhet er en praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

Studiet passer for hvem som helst som har lyst til å lære seg faget. Stian Skaanes

Stian opplever at studiet danner en grunnleggende forståelse og kunnskap om det som virker å være veldig yrkesrelevante oppgaver.

Studiet passer for hvem som helst som har lyst til å lære seg faget. Her kan man komme fra alle retninger uten noen spesifikk grunnkunnskap og starte fra "scratch", men det hjelper med genuin interesse og lyst til å sette seg inn i dette. Treffer man disse kriteriene kommer man langt, sier han.

Han forteller at lærerne er dyktige mennesker som innehar masse kompetanse og er flinke til å formidle, visualisere og praktisere god læring.

Det er lav terskel for å spør om noe, det virker som de ønsker alle godt og gjør så godt de kan for å hjelpe alle med å komme i mål.

Sikre barna på nett

IT-studenten forteller at det mest interessante han har lært så langt gjennom studiet er det som omhandlet nettverk, hvor han har tilegnet seg kunnskap om blant annet nettverkskonfigurasjon. Han har allerede tatt i bruk denne kunnskapen hjemme hos seg selv.

Vi lever nå med et fullt ut segmentert nettverk hjemme med egne nettverk for husstandens voksne brukere, barna, IoT enheter og gjester. De ulike nettverkene styrker vår sikkerhet hver dag, sier Stian.

Vær aktiv i de sosiale kanalene og det digitale klasserommet. Stian Skaanes

Han forteller at barnas nett er basert på deres mobile enheter hvor det er satt opp filtrering av innhold og uønskede apper og tjenester har blitt blokkert. Det å sikre barn og andre ikke-tekniskes digitale hverdag var et av temaene som dro 37-åringen mot utdanningen i nettverk – og IT sikkerhet.

Stian har ikke helt bestemt seg for hva han ønsker å gjøre når han er ferdig på Noroff, men han brenner for IT-sikkerhet så han ønsker gjerne å jobbe innen dette feltet.

Hvilke råd vil du gi til nye studenter?

Vær aktiv i de sosiale kanalene og det digitale klasserommet. Spør mer enn hva du tenker er innenfor, spesielt i starten. De færreste har mye erfaring med å studere online og det å finne ut hvordan alt fungerer for å lage seg gode rutiner er en bra start. Det er mye hjelp i både lærere og studenter som har vært der lenger, avslutter han.

Studiet i nettverk og IT-sikkerhet er tilgjengelig i Oslo, Bergen, Stavanger og som nettstudier. Du kan fortsatt sikre deg studieplass til oppstarten i august.


Relaterte studier

Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer