Tidligere filmstudent Emilie jobber som innholdsprodusent og SoMe-ansvarlig: – Jeg har lært så utrolig mye av å ha studert filmproduksjon. 

Helt siden hun var liten har Emilie Nikolaysen (23) likt å filme og ta bilder. Hun har alltid ønsket å jobbe med noe kreativt.

– Det var helt naturlig for meg å velge filmproduksjon da jeg skulle studere, forteller hun.

Emilie fullførte det toårige fagskolestudiet ved Noroff Oslo i 2020. På studiet kan man fordype seg som produsent, regissør, manusforfatter, fotograf eller klipper. Emilie valgte sistnevnte. Hun fikk seg raskt jobb etter endt studium.

– Jeg jobber nå hos Detailshop som innholdsprodusent og SoMe-ansvarlig, sier hun blidt.

– Jeg får bruk for alt jeg lærte på studiet

Emilie forteller at som student på filmproduksjon ved Noroff lærte hun alt innenfor film som hun trengte å vite for å være klar for bransjen.

Jeg ønsket å være allsidig og å lære mest mulig når jeg skulle ut i bransjenEmilie Nikolaysen

– Vi hadde forelesninger, workshops, filmanalyse, og perioder med filmprosjekter. Jeg, som spesialiserte meg i klipp, lærte blant annet Avid, logging, klippeprosess til ferdig resultat, og mye mer. Jeg får bruk for alt jeg lærte på studiet i jobben min, og jeg har lært så utrolig mye av å ha studert filmproduksjon, sier hun.

Hun oppfordrer nåværende studenter til å legge litt arbeid i prosjekter utenom studiene også. Slik lærte hun mer.

– Siden jeg gikk klipp, gjorde jeg flere prosjekter utenom studiene som gikk mer på for eksempel foto og regi, for å ikke kun være låst til min spesialisering. Jeg ønsket å være allsidig og å lære mest mulig når jeg skulle ut i bransjen, sier hun.

Begynte å søke jobber før studieslutt

Som innholdsprodusent og SoMe-ansvarlig har Emilie en variert arbeidsdag. Hun beskriver arbeidshverdagen sin som innholdsrik, morsom og kreativ.

– Mine arbeidsoppgaver går ut på å filme, klippe, ta bilder, og jobbe med grafisk design for våre plattformer i sosiale medier, som for eksempel YouTube og Instagram. Jeg produserer også innhold til hjemmesiden, forklarer hun.  

Emilie har gode råd til studenter som ser etter relevante jobber.

– Begynn med jobbsøkingen før studiet er ferdig! Ikke lås deg helt til filmbransjen heller – det er mange bransjer som trenger den kompetansen som filmutdannede fra Noroff har, sier hun. 

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

Bli filmskaper og jobb profesjonelt med film- eller TV-produksjon. På denne filmutdanningen fordyper du deg som produsent, regissør, manusforfatter, fotograf eller klipper, og jobber med samme utstyr som filmbransjen.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Lær deg lyd- og musikkproduksjon i et profesjonelt studio. Få bred, praktisk erfaring med kvalitetsutstyr, slik at du har kompetansen som gir deg flere ben å stå på i en dynamisk bransje.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Video er en viktig del av influencer-markedsføring. Jobb med digitale strategier og benytt videoproduksjon og storytelling på Facebook, Instagram, YouTube og andre sosiale medier.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer