Yuliia har studert UI-design på nett, og har allerede før studieslutt sikret seg drømmejobben i IT-selskapet IslandGarden. 

Da Yuliia Ferreira skulle ta fatt på studiene, visste hun at hun ønsket å studere noe kreativt. Samtidig var det viktig for henne å velge et studium som var bransjerelevant. Valget falt på frontend-utvikling ved Noroff Bergen. Da hun var ferdig, ønsket hun å fordype seg i design for å kunne skape brukervennlige og effektive løsninger på nettsider og applikasjoner. Da hun fant nettstudier i UI-design, var hun raskt ute.

– Jeg søkte om nettstudieplass i samme øyeblikk jeg fant faget. Det var rett og slett midt i blinken for meg, sier hun.

Hun startet på UI-design, eller user interface design, i 2021.

– UI-design er et svært spennende fagfelt. Jeg trives godt med å finne gode, moderne løsninger for brukere, forteller hun, og legger til: 

– Vi lærer om moderne og relevant teknologi i det raskt utviklende IT-feltet, vi bruker de nyeste designkriteriene, og vi gjør mange praktiske oppgaver i de mest populære designprogrammene. Studiet er veldig bransjerelevant, og man får garantert jobb etter utdanningen.

Det er stor etterspørsel etter kompetansen vi har på arbeidsmarkedetYuliia Ferreira

Jobber med utvikling

Yuliia klarte selv å lande drømmejobben allerede før studieslutt, og nå jobber hun som grafisk designer i IT-selskapet IslandGarden i Bergen. Hun stortrives i sin nye rolle. 

– Mine hovedoppgaver er utvikling av nettsider og applikasjoner, samt design med fokus på brukeropplevelsen. Jeg går gjennom hele prosessen for å skape et kvalitetsprodukt med kunden i fokus, smiler hun.

Hun fortsetter:

– Jeg mener at det er store muligheter for å skaffe seg drømmejobben med den nyttige kunnskapen man får på Noroff. Studentene er klare til å gå rett i jobb, og det er stor etterspørsel etter kompetansen vi har på arbeidsmarkedet.

Fleksibel studiehverdag

På nettstudier har man stor fleksibilitet til å legge opp egen studiehverdag, og man kan studere fra hvor man vil. Yuliia har satt stor pris på fleksibiliteten i løpet av studietiden.

– Jeg kunne jobbe med mine oppgaver når som helst og hvor som helst, og det trivdes jeg veldig godt med. Hver dag lærte jeg mye nytt, og jeg gledet meg hver uke til nye temaer, forteller hun.

Hun har opplevd å få god oppfølging fra faglærerne gjennom studiet. 

– Faglærerne er meget dyktige og hjelpsomme. Jeg er veldig takknemlig for kunnskapen de har delt med oss, sier hun. 

Har du noen råd til nye studenter?

– Som nettstudent er det viktig at du planlegger tiden din godt. Aldri vær redd for å spørre dersom det er noe du ikke skjønner, og bruk den nye kunnskapen du får gjennom studieåret, avslutter hun.

UI-design er et kreativt, ettårig studieprogram som tilbys som nettstudier. Du kan fortsatt sikre deg studieplass til oppstarten i august.

Usikker på hvilket studium som passer deg? Vi tilbyr gratis studieveiledning, som du kan melde deg opp til her.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

UI-design, utdanning

UI-design

Blir klar for jobb som UI-designer med denne ettårig teknologiutdanningen. Få ettertraktet kompetanse i brukergrensesnittdesign og gå rett i jobb etter utdanningen.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer