Frode omskolerte seg til grafisk designer i voksen alder, og har allerede landet jobb i designbyrået Bonefish. Nå jobber han både der og i sitt eget firma.

Frode Rasmussen (40) har stort sett jobbet i butikk hele livet, de siste årene som butikksjef. Han følte imidlertid lenge på at det ikke passet ham helt, og han ønsket å prøve noe nytt.

– Jeg har alltid vært glad i å tegne og å jobbe kreativt, så etter å ha gjort litt research fant jeg ut at å studere grafisk design ville passe perfekt for meg, forteller han.

Han startet på grafisk designnett hos Noroff, og kjente at kreativiteten hans fikk blomstre raskt. Studiet har ført til at mange spennende dører har åpnet seg for ham, og nylig landet han en attraktiv deltidsstilling i designbyrået Bonefish.

– Nå jobber jeg deltid som grafisk designer i Bonefish. Etter å ha sendt søknad, CV og portfolio på e-post til Bonefish, ble jeg raskt kontaktet for intervju. Bare en uke etterpå startet jeg i jobben, smiler han.

Fleksibel arbeidshverdag

Jeg får bruk for alt jeg har lært i jobben minFrode Rasmussen

Frode beskriver en arbeidshverdag hvor han får mye kreativ frihet, og som består av et mangfold av ulike oppgaver.

– Etter at vi har hatt en gjennomgang av oppdraget, setter jeg med ned og jobber. Om jeg har spørsmål, tusler jeg bort til den aktuelle personen og får tilbakemeldinger. Noen ganger jobber jeg hjemmefra også, så det er veldig fleksibelt, forteller han.

Han opplever at det han har lært ved Noroff er svært relevant for arbeidet han nå utfører for Bonefish.

– Jeg får bruk for alt jeg har lært i jobben min. Den er veldig variert, og jeg har enda ikke hatt to like oppgaver. Alt det tekniske og måten å tenke på har vært helt avgjørende for at jeg skal håndtere denne jobben, sier han.

Grafisk arbeid, laget av Frode. Foto: privat.

Dyrker kunsten ved siden av

Ved siden av jobben i Bonefish jobber Frode også i sitt eget firma, Fluxwork. Her dyrker han kunsten.

– Akkurat nå jobber jeg med å lage en kunstutstilling for synshemmede. Da jeg studerte grafisk design lærte jeg mye om å utforske kreativiteten min, og det har jeg fått mye nytte av i kunstprosjektet mitt, forteller han.

Har du noen råd til andre studenter som søker etter relevant jobb?

– Jeg tror det er viktig å være proaktiv og ta kontakt med bedriftene du vil jobbe i. Send en kort, men konkret mail. Det er mange om beinet, så det er avgjørende å være synlig, men samtidig interessant. I tillegg er det selvsagt et pluss å ha en sterk portfolio som du legger ved, sier han.

Grafisk design er tilgjengelig som nettstudier og på samtlige av Noroffs fire campuser. Du kan sikre deg studieplass til augustoppstarten allerede nå.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer