Elin (24) synes ikke det fristet å gå tilbake til skolebenken, og valgte derfor nettstudier. Hun er nå på sitt andre nettstudium hos Noroff.

Jeg elsker å studere på nett, sier Elin Andreassen (24).

Hun studerte først digital markedsføringNoroff Nettstudier, før hun fant ut at ved å komplementere kunnskapene fra dette studiet med frontend-utvikling, ville det gi henne mange muligheter i arbeidsmarkedet.

Jeg vet hvordan man kan skape godt innhold på en nettside og markedsføre seg digitalt, hvordan man bygger tillit og hvordan brukere tenker, og så vil jeg kunne kode det ferdige produktet, sier hun.

«"

Studentarbeid, laget av Elin. Foto: Skjermdump

CSS og Javascript

CSS er spennende fordi du kan gjøre så utrolig mye når det kommer til å style en nettside. Javascript er mer komplisert og her trenger jeg nok litt mer tid, men hittil er det kjempeartig å få ting til å fungere slik man vil, smiler 24-åringen.

Når hun står fast kontakter hun faglærerne.

Lærerne våre er veldig hjelpsomme og flinke. De svarer så fort de kan, og er det noe vi lurer på får vi alltid eksempler slik at vi kan forstå ting bedre. Med for eksempel kodingen deler de videoer med forklaringer og hvordan vi fysisk kan være interaktive med koden, sier hun.

Opplever du at det du lærer er relevant for arbeidslivet?

Absolutt! Hvis man søker på stillinger innen Frontend-utvikling ser de alltid etter kandidater som kan HTML, CSS og Javascript + andre språk.

Artikkelen fortsetter under bildet...

«"

Studentarbeid, laget av Elin. Foto: Skjermdump

Egen Snapchat-gruppe med klassen

– Hvordan legger du opp dagene som nettstudent?

Jeg jobber som regel tidlig, drar hjem mellom kl 15 og 17, spiser mat og bruker resten av dagen på å studere. Jeg begynner på lessons på mandag og starter gjerne ukens innlevering på torsdag, da er jeg sikker på at jeg har fått med meg alt og forstått hva oppgaven går ut på.

På spørsmålet om det er sosialt å studere på nett, svarer Elin:

Selv om vi studerer på nett får man raskt tett bånd med klassen. Vi har et eget digitalt klasserom hvor vi alle snakker sammen hver dag, i tillegg til at vi har samtaler en-til-en også. Vi har også blitt så godt kjent at vi har laget en egen Snapchat-gruppe slik at vi kan dele litt mer fra hverdagen også, ler hun.

Hvor håper du at veien går videre, etter at du er ferdig hos Noroff?

Jeg håper at jeg får jobb i et selskap som frontend-utvikler, helst litt før jeg er ferdig med studiet, slik at jeg kan få enda mer praktisk kunnskap, samtidig som jeg studerer.

Til slutt, hvilke råd vil du gi til nye nettstudenter?

Gå alltid gjennom alt av studiestoff, lag en ukeplan med tidspunkter for hva du skal gjøre og når (det er viktig å være strukturert) og les/se videoer utenom! Da kommer du langt. Vær sosial med klassen og bli kjent med folk! Det er viktig å utvikle vennskap og knytte kontakter.

Er du interessert Nettstudier?

Legg igjen din e-postadresse og få mer informasjon om Nettstudier på Noroff. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Video er en viktig del av influencer-markedsføring. Jobb med digitale strategier og benytt videoproduksjon og storytelling på Facebook, Instagram, YouTube og andre sosiale medier.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer