Det absolutt beste med å være nettstudent er friheten. Jeg kan sitte på kontoret, hjemme, hytta, toget, egentlig hvor som helst, å studere.

Jeg jobbet en stund som support konsulent, men det klødde i fingrene etter kreativt utløp og muligheten til å skape noe. Derfor endte jeg opp med å søke frontend-utvikling hos Noroff, sier Sondre Ljovshin (27).

Livet som nettstudent handler egentlig om prioriteringer. Sondre Ljovshin

Han valgte å studere frontend-utviklingNoroff nettstudier, fordi det passet best til hans hverdag.

Livet som nettstudent handler egentlig om prioriteringer. Jeg har jo strengt tatt nok tid til å jobbe og studere. Jeg må prioritere å lese pensum i stedet for å se serier på Netflix og skrive oppgaver i helgen, i stedet for å sove til klokken to, smiler han.

Essensielt for webutvikling

Mitt ønske er på et tidspunkt å jobbe 100% som «full-stack»-utvikler, med fokus på frontend.

Hva er det som gjør frontend-utvikling til et spennende fagfelt?

Mitt ønske er på et tidspunkt å jobbe 100% som «full-stack»-utvikler. Sondre Ljovshin

Frontend er alltid i forandring, man vet aldri når det kommer noe nytt som vil revolusjonere det vi driver med. Med denne teknologien kan vi produsere fantastiske produkter som andre mennesker kan se, forstå, benytte seg av og gi tilbakemelding på, som promoterer og fostrer et bra samarbeid mellom mennesker, sier han engasjert.

På spørsmålet om hva det viktigste han har lært så langt, svarer han JavaScript.

Ja, det må være JavaScript. Ved å lære seg dette lærer man seg hvordan Object Orient Programmering (OOP) fungerer. OOP er fundamentalt for å lære seg andre populære språk, som C#, Java og Swift. Det er også helt essensielt for webutvikling.

Frihet

Det absolutt beste med å være nettstudent er friheten. Jeg kan sitte på kontoret, hjemme, hytta, toget, egentlig hvor som helst, å studere. Det trenger egentlig ikke å være nettforbindelse en gang, hvis jeg laster ned studiematerialet på forhånd kan jeg i teorien ta med meg PCen på telttur.

Han fortsetter:

Det mest utfordrende er at det skjer på eget initiativ, det er ingen timer å møte opp til.

Ifølge Sondre tar veilederne seg god tid til å hjelpe hvis det er noe han ikke forstår.

Det som skiller faglærerne hos Noroff fra andre, er at hvis jeg ikke forstår noe ved første forklaring, finner de en ny måte å forklare på i stedet for å gjenta det jeg ikke forsto noe av. Pluss at de ikke er fremmede for å vitse litt nå og da, selv om det som regel er de tørreste vitsene jeg har hørt, ler han.

Noroff Nettstudier har oppstart fire ganger i året - januar, mars, august og oktober.

Vil jobbe med «fullstack»

Veien videre etter studiet har jeg allerede startet på. I løpet av det første året mitt hos Noroff fikk jeg meg jobb som teknikker (teknisk support og IT-drift) hos et utviklingsselskap kalt Datalex Software AS.

Det absolutt beste med å være nettstudent er friheten. Sondre Ljovshin

Hva er drømmejobben?

Drømmen er å jobbe med «fullstack» og levere applikasjoner på web, desktop og mobil til bedriftsnæring.

Helt til slutt, hvilket råd vil du gi til nye nettstudenter?

Les det som skal leses og se de videoene som skal ses, utfør oppgavene til slutt og ikke vær redd for å spørre lærere eller medstudenter om hjelp- Det er mange flinke mennesker som både vet og kan det du lurer på, avslutter han.

Se Sondre sin imponerende eksamensoppgave her

Er du interessert Nettstudier?

Legg igjen din e-postadresse og få mer informasjon om Nettstudier på Noroff. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer