Noroff, it-sikkerhet, sopra steria

Når man har interesse for datamaskiner og sikkerhet er det nesten som julaften hver dag man får holde på med det, sier 26-åringen.

Emnene fortsetter å utvikle seg, teknologien stopper aldri å utvikle seg og det gjør hver eneste dag forskjellig når man jobber med IT, sier Sverre Rutledal (26).

Han har studert nettverk og IT-sikkerhetNoroff Nettstudier.

Sverre forteller at nettverk og IT-sikkerhet først og fremst handler om å sikre systemer. Å gjøre administrative systemer så sikre som mulig, uten at det går utover tilgjengeligheten til systemet. 

Jeg har blitt helt hektet på Linux, smiler 26-åringen.

«"

Foto: Hanne Kristine Fjellheim/Sopra Steria

Fikk jobb hos Sopra Steria

Utdanningen i nettverk og IT-sikkerhet er en praktisk utdanning, og det akutte behovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

Det er godt å komme i gang og gjøre det som man har studert så lenge for å få muligheten til å jobbe med. Sverre Rutledal

Nylig fikk Sverre jobb som Junior Infrastructure Engineer hos IT-konsulentselskapet Sopra Steria.

Jeg fikk faktisk jobb seks måneder før jeg var ferdig å studere. Det har vært hektisk med mye informasjon, kurs og sosiale arrangementer. Men det er godt å komme i gang og gjøre det som man har studert så lenge for å få muligheten til å jobbe med.

Den tidligere Noroff-studenten skal primært jobbe med Linux Private Cloud, og drift og administrering av Linux.systemer.

Hands-on utdanning

Jeg oppdaget Noroff gjennom et Google-søk. Jeg lette etter en utdanning som passet mine ønsker og interesser- å studere noe som var hands-on, og kombinerte data og sikkerhet.

Studiet i nettverk- og IT-sikkerhet er bra og ganske unikt. Slik jeg har forstått det er det ikke mange skoler i Norge som er like praktisk og innom så mange ulike teknologier for drift som Noroff i dette studiet, sier Sverre.

Han forteller at det han har lært er svært relevant for arbeidslivet.

Systemene Noroff bruker til undervisningen er rettet direkte mot hva man skal jobbe med i arbeidslivet som IT-administrator eller lignende. Både fra et drifts- og sikkerhetsperspektiv har kunnskapen jeg har fått med meg fra Noroff vært veldig viktig, sier han.

Nettstudent

Sverre startet som campusstudent, men byttet over til nettstudier.

Det var helt topp å være campusstudent, men jeg ønsket å se hvordan jeg håndterte det å styre min egen hverdag. Slik kunne jeg strukturere dagen slik at jeg fikk tid til å se forelesninger på stream, og gjøre de praktiske oppgavene i etterkant.

Det beste med å være nettstudent er fleksibiliteten det bringer. Sverre Rutledal

Noroff Nettstudier har oppstart fire ganger i året- januar, mars, august og oktober.

Det beste med å være nettstudent er fleksibiliteten det bringer, at man kan styre dagene helt selv. Dette er noe som gjør at man blir mer selvstendig og tvinger en til å planlegge dagene slik at man får tid til både forelesninger på stream og oppgaver relatert til forelesningene.

26-åringen har også valgt å ta en bachelor i utlandet, som er en mulighet for fagskolestudenter å bygge på sin toårige utdanning og få en bachelorgrad på ett år.

Å studere ved Noroff er veldig lærerikt og gir deg de ferdighetene du trenger for å gå rett ut i arbeidsmarkedet etter endt utdanning, avslutter han.

Er du interessert i IT?

Legg igjen din e-postadresse og få mer informasjon om IT-studiene på Noroff. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor i Cyber Security

IT-utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med IKT-sikkerhet og redusere digital sårbarhet.

  Nettstudier
  Oslo, Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Praktisk IT-utdanning som lærer deg administrasjon av nettverk og systemer. Studiet sentreres rundt  Microsoft- og Unix-baserte teknologier, og infrastruktur for nettverk og serverdrift med fokus på IT-sikkerhet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer