– IT og datateknologi har alltid vært en stor interesse, og valget var derfor relativt enkelt, sier han.

Etterspørselen innen datasikkerhet er stor, og et fagfelt man hører mye om. Teknologien utvikler seg ufattelig raskt, og det blir mer og mer utfordrende å sikre seg mot datakriminalitet. Dette gjør at fagfeltet virker utrolig spennende, sier Daniel Hamremoen (25).

Han studerer bachelor i cyber securityNoroff Nettstudier fra Sandnes.

25-åringen utdannet seg til helikopterpilot og jobbet som dette i ett år, før han bestemte seg for å studere IT.

Jeg vurderte et par forskjellige studier på Noroff, men endte til slutt opp med å søke studiet i cyber security.

Læreplanen er utviklet i nært samarbeid med bransjen, slik at studentene er klar for å gå rett ut i jobb etter å ha fullført bachelorgraden.

Tilpasser studiehverdagen

Jeg valgte å studere på nett, fordi jeg ønsket frihet til å tilpasse studiene mine selv. Hverdagen blir mer fleksibel og man kan kombinere studier og jobb uten å gå glipp av undervisning.

Forelesningene streames live fra undervisningen på campus. Man bestemmer selv om man vil se dette live eller som opptak senere. Studentene har også mulighet til å pause og se dem om igjen, så mange ganger de ønsker.

Studiehverdagen min kan variere veldig. Vanligvis ser jeg forelesninger etter en kaffe om morgenen, også jobber jeg med oppgaver etter frokost. Kvelden bruker jeg ofte til å fullføre lesestoffet for dagen. I eksamensperiodene vil kvelden bli betydelig mer hektisk, sier 25-åringen.

Jeg bruker fleksibiliteten min til å tilpasse studiehverdagen etter andre potensielle planer. Det kan være alt fra jobb til reise. De dagene jeg ikke har planlagt noe, prøver jeg å vedlikeholde en stabil rutine.

Daniel forteller at nettstudiene fungerer veldig bra for han.

Du kan fort havne bakpå i fagene om man ikke har nok selvdisiplin, men dette er noe jeg tror de fleste mestrer over tid.

Relevant for arbeidslivet

Det mest interessante for meg så langt har vært programmering. I dette faget fikk vi en god basiskunnskap innen programmering ved bruk at språket Python. Nå gleder jeg meg skikkelig til å lære mer om dette i de kommende fagene, sier han engasjert.

Nettstudenten opplever at det han lærer er relevant for arbeidslivet.

Alt vi lærer virker som det er veldig relevant for arbeidslivet. For min del er det mye mer motiverende når jeg opplever at kunnskapen vi lærer kan brukes senere i praksis.

Jeg håper at veien videre blir like spennende som studiet så langt. Det er fortsatt litt tidlig å tenke på hvilken bedrift jeg vil ende opp i, men jeg er åpen for det meste innen IT og datasikkerhet.

Hvilket råd vil du gi til nye nettstudenter?

Det beste rådet jeg kan gi til nye studenter er å finne seg noen andre studenter å jobbe sammen med. Alt blir mer avslappende når du innser at du ikke studerer alene, avslutter han.

Er du interessert i IT?

Legg igjen din e-postadresse og få fem e-poster med mer informasjon om IT-studiene på Noroff.

For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg. Du kan når som helst melde deg av. Les mer i vår personvernerklæring.


Relaterte studier

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor i Cyber Security

IT-utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med IKT-sikkerhet og redusere digital sårbarhet.

  Nettstudier
  Oslo, Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor i Applied Data Science

IT-utdanning som gjør deg klar for det økende globale behovet innen maskinlæring, kunstig intelligens og big data-analyse. Applied Data Science lærer deg vitenskapelige metoder for å jobbe med data på en praktisk og anvendbar måte.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i digital etterforskning - utdanning

Bachelor i digital etterforskning (Digital Forensics)

IT-utdanning som lærer deg datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med digital sikkerhet og etterretning for politi og andre organisasjoner med behov for økt digital sikkerhet.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer