Karina kombinerer nettstudier i grafisk design med familielivet i Møre og Romsdal, og har under studietiden fått jobbe med ekte kunder: – Det har vært utrolig lærerikt.

Karina Vognild Haugan (30) hadde ønsket å ta fatt på studiene i flere år, men det tok tid før hun bestemte seg. Da hun fant grafisk designnett hos Noroff, turte hun endelig å satse.

– Jeg liker å være kreativ, og etter en del grubling og research syntes jeg grafisk design så veldig spennende ut. Jeg har imidlertid ikke så mange muligheter til å studere på campus i min livssituasjon, ettersom jeg bor i en bygd i Møre og Romsdal med mann og to barn. Det passet meg utrolig godt å kunne studere med fleksibilitet hjemmefra, forteller hun.

Ekte kundecaser

Det er veldig gøy å kunne lage noe som faktisk blir bruktKarina Vognild Haugan

Grafisk design er en toårig fagskoleutdanning hvor studentene lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon, strategisk design, illustrasjon, foto og webdesign. Karina opplever studiet som svært praktisk, og forteller at studentene blir oppfordret til å bruke ekte kundecaser i oppgavene sine. Det har ført til at hun har fått flere samarbeid i løpet av studietiden.

– Det er veldig gøy å kunne lage noe som faktisk blir brukt. Jeg har i to av mine eksamener hatt Moonvalley Lodge som kunde, og jeg har laget logo, brosjyre og nettside for dem. I sommer jobbet jeg i markedsavdelingen hos Wonderland, som har vært en svært lærerik erfaring som jeg tar med meg videre, smiler hun.

For henne har spesielt skjermbasert design vært spennende, og hun trives godt med å lage nettsider.

– Jeg har fått øvd ganske mye på det, og synes det er utrolig gøy. Det er masse varierte oppgaver på studiet, så man kjeder seg aldri. Det vi lærer er uten tvil relevant for arbeidslivet, sier hun.

/

Studentarbeid, laget av Karina.

– Jeg har tatt rett valg

Som nettstudent jobber Karina mye selvstendig, og hun er veldig glad for å ha et eget kontor i huset som hun kan benytte.

Det er en fantastisk følelse at jeg har truffet rett i valget mittKarina Vognild Haugan

– Det blir ganske mange timer på kjellerkontoret, ja. Jeg har aldri tidligere vært i en situasjon uten noe særlig direkte kontakt med andre voksne fra klokka 08:00 til 16:00, og var ganske spent på om jeg kom til å synes at det ble ensomt. Det har gått helt fint, og jeg nyter disse to årene hvor jeg har flekisbilitet i en travel hverdag, forteller hun.

Hun opplever studiehverdagen som variert, og hun får muligheten til å utvikle mange ulike ferdigheter gjennom oppgavene. 

– Studiehverdagen varierer basert på hvilke fag vi jobber med. Noen dager er jeg ute med kameraet og jakter etter gode motiv, mens andre dager sitter jeg og tegner en logo eller lager en nettside. Jeg spør om tilbakemeldinger på arbeidet fra faglærerne, og får god oppfølging, forteller hun.

Hun fortsetter: 

– Jeg har aldri likt meg veldig godt på skolebenken, men synes det er en fantastisk følelse at jeg har truffet rett i valget mitt. Timene flyr uten at jeg tenker over det, og jeg er i en slags boble når jeg sitter nede på kontoret. Det er jo en risiko å slutte i fast jobb for å studere, men jeg er ikke i tvil om at jeg har tatt rett valg.

– Tør å satse!

Når hun er ferdig med studiene, håper Karina på en fast jobb som grafisk designer i hjemfylket Møre og Romsdal.

– Jeg har nok noen drømmejobber i kommunen allerede, men tiden får vise. Jeg er spent på å ta fatt på jobbsøkingen etter endte studier, smiler hun. 

Hvilke råd vil du gi til nye nettstudenter?

– Tør å satse! Jeg gikk utrolig mange runder med meg selv før jeg turte å ta steget, men jeg har ikke angret et sekund på valget mitt. Og lag deg en skikkelig kontorplass hjemme. Det at jeg ordnet et skikkelig kontor gjør at jeg får en følelse av å «dra på jobb» når jeg går ned dit, sier hun. 

Neste oppstart for grafisk design på nett er allerede 18. oktober. Du kan lese mer om studiet og sikre deg din studieplass her.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI-design

Blir klar for jobb som UI-designer med denne ettårig teknologiutdanningen. Få ettertraktet kompetanse i brukergrensesnittdesign og gå rett i jobb etter utdanningen.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer