- Jeg er utrolig spent på å få spillet mitt profesjonelt trykket! Jeg kan ikke vente med å spille det med venner og familie, og høre hva de synes om det.

Adam Nekola tar en bachelorgrad i interaktive medier – spillcampus i Kristiansand. På sitt første semester av studiet laget han science fiction-brettspillet «Event Horizon», som skal bli trykket profesjonelt.

Science fiction er en av mine favorittsjangere, og jeg er også fan av skrekk, så jeg ønsket å kombinere disse to. Spillet mitt handler om å utforske et forlatt romskip som kretser nær et sort hull. Mens du utforsker, kan mutasjoner gi deg spesielle evner, men vær forsiktig, de kan når som helst forvandle deg til et skremmende monster, forteller han.

Adam sitt spill er en blanding av utforskning, overlevelse og samarbeid som kan være veldig uforutsigbart. Han forteller at det å få spillet profesjonelt trykket gir det et preg av profesjonalitet og løfter det visuelt.

Det er virkelig en utrolig milepæl i min spillutviklingsreise. Jeg ser frem til å se gleden det gir til spillerne og dette er hovedgrunnen til at jeg lager spill i utgangspunktet.

Jeg ser frem til å se gleden det gir til spillerne og dette er hovedgrunnen til at jeg lager spill i utgangspunktet. Adam Nekola

📷: Adam sitt spill «Event Horizon». Spillet er i prosessen med å bli trykket profesjonelt. 

Har brukt AI for å utvikle spillet

Adam har tatt i bruk kunstig intelligens i utviklingen av brettspillet. Han har brukt generatoren «Midjourney», som genererer tekst til bilder for å lage de fleste av kunstverkene, inkludert rommene og kortene til spillet. For å oppnå ønsket kvalitet måtte Adam teste og generere omtrent 10 000 bilder ved hjelp av AI. Etter grundig evaluering og utvelgelse håndplukket han rundt 80 bilder av høy kvalitet som fanget essensen og kunststilen til spillet.

Ettersom jeg jobbet med dette spillet alene, visste jeg at jeg måtte bruke AI hvis jeg ønsket å opprettholde høy visuell kvalitet, sier Noroff-studenten.

Han forteller at det å utvikle spillet har vært en fantastisk prosess som har bidratt til hans personlige utvikling på en betydningsfull måte.

Det har gitt meg muligheten til å sette pris på kunsten med spillutvikling og frigjøre kreativiteten min på en måte jeg aldri har opplevd før. Mange ganger forsvant jeg inn i "flytsonen" og innså etterpå at et par timer hadde gått. Jeg kan definitivt si at dette prosjektet har forsterket ønsket mitt om å drive med spillutvikling profesjonelt.

Jeg kan definitivt si at dette prosjektet har forsterket ønsket mitt om å drive med spillutvikling profesjonelt. Adam Nekola

📷: Adam har tatt i bruk kunstig intelligens i utviklingen av brettspillet.

Støttende læringsmiljø

Adam har tidligere studert sosiologi og kriminologi, han opplever at studiet i spill har vekket kreativiteten hans på en måte han aldri har opplevd tidligere. Han trekker også frem det gode studentmiljøet på campus og studentbyen Kristiansand.

Det støttende læringsmiljøet og samarbeidet med medstudenter har virkelig beriket min læringsreise. Jeg er så takknemlig for denne muligheten til å utforske min lidenskap for spillutvikling, sier han.

Adam valgte studiet i interaktive medier – spill på grunn av sin livslange kjærlighet til videospill, som startet med hans første PlayStation i 1999. Etter å ha bodd i Tyskland sammen med sin norske kjæreste i fem år, fant paret ut at de ønsket å vende tilbake til hjemlandet hennes.

Det var en fin mulighet til å oppleve det fine landet og den fantastiske byen Kristiansand. Det er ganske utrolig hvordan alt passet så bra, og alt ble så bra.

Han fortsetter:

Når jeg er ferdig på Noroff er mitt ultimate mål å finne meg selv omgitt av likesinnede personer, som samarbeider om å lage spill som bringer glede til folks liv.

Noroff-studenten forteller at Noroff har styrket hans lidenskap for spillutvikling.

Jeg er fast bestemt på å fortsette å forbedre mine ferdigheter, utvide min kunnskap og streve etter å gjøre meningsfulle bidrag til spillutviklingsverdenen, uansett hvor fremtiden tar meg, avslutter han.


Relaterte studier

Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor in Interactive Media - Games

Utdanningen vil gi deg varierte ferdigheter innen spilldesign og den kunnskapen som trengs for å lykkes i bransjen. Du vil få muligheten til å bygge opp en portefølje som vil gi deg innpass i en spennende bransje i stadig utvikling.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor in Interactive Media - Animation

Studieprogrammet gir deg ferdigheter i å designe og animere 3D-karakterer. Animasjon blir stadig viktigere i underholdning og kreative næringer, noe som åpner opp for et bredt spekter av spennende karrieremuligheter.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi, utdanning

3D design og spillteknologi

Praktisk utdanning som forbereder deg på en karriere innen spill, animasjonsfilm, visuelle effekter og reklame- og visualiseringsbransjen. Studiet benytter den nyeste teknologien og arbeidsmetodene, slik at du blir klar for et moderne arbeidsliv.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer