Christian Kollbær har tatt en bachelorgrad i spill, nå jobber han som VR-utvikler hos Fornix: - Min tid på Noroff var en utrolig opplevelse.

Christian Kollbær (24) har tatt en bachelorgrad i interaktive medier – spillcampus i Kristiansand. Den tidligere Noroff-studenten utviklet en lidenskap for spill allerede i ung alder. Gjennom hele videregående forsøkte han å forme læringsveien rundt lidenskapen, i den grad det var mulig.

Da tiden kom for å velge universitet, var det flere faktorer som var avgjørende. Jeg søkte et sted med erfarne lærere, et godt strukturert studieprogram som kunne maksimere min læring, en institusjon som virkelig satte pris på og fremhevet studentarbeid, sier han.

Skolen fostret en atmosfære der lærerne engasjerte seg dypt. Christian Kollbær

For Christian var det også avgjørende at studieprogrammet var på engelsk, ettersom det er dette språket som dominerer i spillindustrien. Han forteller at Noroff oppfylte alle kriteriene han hadde.

Min tid på Noroff var en utrolig opplevelse. Skolen fostret en atmosfære der lærerne engasjerte seg dypt, tilbød konstant støtte både akademisk og mentalt. Deres engasjement hjalp meg å navigere meg mot mine mål. Noroff ga meg også muligheten til å møte medstudenter med lignende interesser, noe som ytterligere forsterket læringsopplevelsen, forteller han.

Fikk jobbtilbud via LinkedIn

Etter å ha fullført studiet valgte Christian og noen medstudenter å utforske muligheten for å lansere sitt eget spill, samtidig som de jobbet frilans. Spillprosjektet kom aldri lenger enn til tech demo-stadiet, men erfaringen og utviklingen av porteføljen var likevel uvurderlig. Et år inn i frilanskarrieren begynte Christian å motta flere jobbtilbud via LinkedIn, han valgte å ta en jobb hos Fornix.

Fornix er et selskap som utvikler VR-opplevelser for mental helse, gjennom å tilby løsninger som tilgjengeliggjør og effektiviserer eksponeringstrening og eksponeringsterapi. Vi har psykologer internt på teamet, og applikasjonene våre utvikles i tett samarbeid med spesialisthelsetjenesten og akademia - hvilket sikrer høy produktkvalitet, sier han.

24-åringen forteller at arbeidsoppgave hos Fornix er varierte og spennende. Han gjør alt fra å utvikle prosjekter fra grunnen til å skape viktige systemer og arkitekturer for nåværende og fremtidige prosjekter.

Et utrolig studentmiljø

Christian opplever at Noroff har rustet han godt for en karriere i spillbransjen.

Noroff utrustet meg med viljestyrken og entusiasmen til å ta på meg utfordrende oppgaver Christian Kollbær

Noroff utrustet meg med viljestyrken og entusiasmen til å ta på meg utfordrende oppgaver, vel vitende om at jeg vil lære og vokse fra erfaringen. En annen verdifull innsikt jeg fikk fra Noroff, var en omfattende forståelse av alle aspekter innen spillutvikling, takket være undervisning fra eksperter i feltet.

Han fortsetter:

Denne kunnskapen lot meg mestre flere disipliner og har hjulpet meg å identifisere områder hvor jeg ønsket å fordype meg enda mer. I dag bruker jeg denne forståelsen for å levere arbeid med kvalitet.

Den tidligere Noroff-studenten forteller at det han savner mest fra studietiden sin er den tette interaksjonen med lærerne og det utrolige studentmiljøet. Han prøver alltid å stikke innom campus når han er i Kristiansand. Christian har en klar oppfordring til andre som ønsker å gå i samme retning som han.

Mitt største råd til de som ønsker å følge samme vei er å følge lidenskapen din, utfordre deg selv, og husk at hver erfaring, suksess eller feil, er en mulighet for læring og vekst. Det er et vanskelig felt å bryte seg inn i, men det er desidert verdt det.

🎥: Christian sitt arbeid.


Relaterte studier

Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor in Interactive Media - Games

Utdanningen vil gi deg varierte ferdigheter innen spilldesign og den kunnskapen som trengs for å lykkes i bransjen. Du vil få muligheten til å bygge opp en portefølje som vil gi deg innpass i en spennende bransje i stadig utvikling.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor in Interactive Media - Animation

Studieprogrammet gir deg ferdigheter i å designe og animere 3D-karakterer. Animasjon blir stadig viktigere i underholdning og kreative næringer, noe som åpner opp for et bredt spekter av spennende karrieremuligheter.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi, utdanning

3D design og spillteknologi

Praktisk utdanning som forbereder deg på en karriere innen spill, animasjonsfilm, visuelle effekter og reklame- og visualiseringsbransjen. Studiet benytter den nyeste teknologien og arbeidsmetodene, slik at du blir klar for et moderne arbeidsliv.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer