Oliver (29) brenner for cybersikkerhet, og stortrives på studiet ved campus Kristiansand.

– Jeg har alltid vært spesielt interessert i IT og sikkerhet generelt. Da jeg så at Noroff hadde en bachelorgrad i cyber security, var det derfor naturlig for meg å velge denne linjen, forteller Oliver D. Tverrå. Han studerer bachelor i cyber security ved campus Kristiansand – et studium som også tilbys i Oslo og som nettstudier.

– Cyber security er et felt som er utfordrende og under kontinuerlig utvikling, sier han. På IT-utdanningen lærer man å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med IKT-sikkerhet og redusere digital sårbarhet. Oliver er glad for at studiet er yrkesrettet, og sier: 

Cyber security er et felt som er utfordrende og under kontinuerlig utvikling.Oliver D. Tverrå

– Jeg ser det vi lærer i stillingsannonser, alt fra styresett til ulike teknologier vi har lært om. Det er veldig motiverende. På siden av studiet arbeider jeg med en sertifisering, og temaene jeg har hatt der så langt har jeg allerede vært gjennom på studiet.

– Hvordan er studentmiljøet på Noroff?

– Studentmiljøet på Noroff er flott. Alle i klassen ønsker å dra hverandre opp, og nøler ikke med å dele kunnskap med hverandre. Jeg får fantastisk oppfølging og hjelp av professorene, de er tilgjengelige og veldig flinke innen sitt felt, forteller han entusiastisk.

Tydelige ambisjoner

Med en bachelor i cyber security kan Oliver jobbe innen en rekke bransjer og industrier. Store og små selskaper, sykehus, skoler, universiteter, departementer, forsvar, politi og etterretning, og andre offentlige instanser er eksempler på virksomheter som har behov for kompetanse innen å sikre deres digitale ressurser. Oliver selv er tydelig på sine ambisjoner for fremtiden.

– Jeg ønsker å bli en av de beste i Norge innen feltet. Planen min er å ta mastergrad og å få flere sertifiseringer. Jeg håper å få jobb innen feltet, og kommer da til å fortsette å studere på egen hånd, sier han.

Du kan lese mer om bachelor i cyber security her.

– Hva vil du si til de som vurderer å søke den samme utdanningen som deg?

– Hvis du er interessert i cyber security og ønsker utdanning innen feltet, er min anbefaling å ikke vente. Det er et spennende felt som er i kontinuerlig utvikling, sier han.


Relaterte studier

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer