XR er i dag et fagfelt i svært rask utvikling og som transformerer virksomheter i mange bransjer, sier prorektor hos Noroff, Beathe Due.

Det er en svært gledelig nyhet at vi tilbyr utdanning i XR-utvikling fra august, sier prorektor hos Noroff, Beathe Due.

Utdanningen tilbys som et toårig nettstudium. Studiet i XR-utvikling gir kompetanse til å utvikle applikasjoner og løsninger for Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR) og Mixed Reality (MR).

Etterspørselen etter kompetente XR-utviklere øker raskt. Beathe Due

«"

Prorektor hos Noroff, Beathe Due. Foto: Jeanette L. Bækkevold

XR er i dag et fagfelt i svært rask utvikling og som transformerer virksomheter i mange bransjer.

Vitenskap, media og underholdning, visualisering, markedsføring, utdanning, helsevesen, med mer, er eksempler bransjer som er i ferd med å ta i bruk den nye teknologien.

Etterspørselen etter kompetente XR-utviklere øker raskt. Hovedmålet med studiet er å gi studentene praktisk og relevant opplæring innen XR-utvikling, slik at de er klare for jobb umiddelbart etter endt utdanning hos Noroff, sier Due videre.

For fremtiden

Ifølge Scott Leaman, Mixed Reality Lead i Sopra Steria Norge, representerer XR det nyskapende, ved at datamaskiner kan forstå verden og samhandle med den på en menneskelig måte.

Å jobbe innenfor fagfeltet betyr å finne nye måter å gjøre ting på, eksperimentere og lære for å skape bedre tjenester og produkter for fremtiden.

XR er fremdeles i sin tidlige fase, men vokser eksplosivt.

Vi snakker om en bransje som stadig vokser, utvikles og endres. Evnen til å lære fra fortiden og deretter ta nye steg, er avgjørende for å ikke bli forbigått. Å være kreativ og aldri slutte å lære kreves for å jobbe i bransjen.

XR-feltet vokser, fordi denne kompetansen er nødvendig i alle bransjer. Scott Leaman, Mixed Reality Lead i Sopra Steria Norge

«"
Scott Leaman. Foto: Sopra Steria

XR for alle bransjer

Etterspørselen etter XR-utviklere øker i dag på grunn av behovet til å utvikle produkter og tjenester på nye kreative måter.

Leaman sier videre:

XR-feltet vokser, fordi denne kompetansen er nødvendig i alle bransjer, som helse, olje, gass, bygg, eiendom og industri, med mer. Mange selskaper har en økende bevissthet om fordelene, men ikke nødvendigvis hvordan man kan oppnå kompetansen som kreves. Behovet for XR-kompetanse vil derfor vokse og bli mer formalisert etter hvert som utdanning og stillingstitler blir spesialisert på området, avslutter han.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Mer om studiet