– Utdanningen er ekstremt fleksibel, sier den reiseglade cyber security-studenten.

Kristian Volnes (34) hadde jobbet en stund som systemingeniør i det offentlige da han innså at han trengte faglig påfyll for å holde seg relevant og ha mulighet til å stige i gradene. Valget falt på bachelor i cyber security, en grad han i sin helhet tar på nett

– Det er jo 16 år siden sist jeg gikk på skole, så jeg ønsket meg en fleksibel utdanning som gjorde det mulig for meg å reise og jobbe. Denne utdanningen passer perfekt, og er ekstremt fleksibel, forteller Kristian, som skal bo sitt første studieår i Asia. Første stopp er Bangkok.

– Foreløpig er planen å bo ti forskjellige steder i løpet av studieåret. Leiligheten hjemme i Bodø er leid ut mens jeg og min bedre halvdel er her ute på eventyr, smiler han.

Fordelaktig å bo i utlandet

For Kristian er det flere grunner til at han valgte å studere på nett og bo i utlandet, og han opplever mange fordeler ved å oppholde seg i Asia.

Med studiene vil jeg komme i en veldig ny posisjon i livetKristian Volnes

– Jeg ønsket å oppleve noe nytt, og komme meg bort fra rutinene jeg har opparbeidet meg i altfor mange år. Samtidig er det billigere å bo her, og studielånet ville vært blytungt å leve på i Norge i forhold. Jeg tror likevel det beste med det er at jeg får brukt engelsk hele tiden her, og jeg håper det kan ha en positiv effekt på fagene jeg tar de neste årene, sier han.

Han befinner seg i tidssoner som ligger fem eller seks timer foran Norge, og strukturerer studiehverdagen sin slik at det passer med når både undervisning og veiledningstimer er satt opp. 

– Jeg våkner vanligvis klokken 09:00 lokal tid, spiser en lett frokost, og trener eller svømmer på treningssenteret som ligger der jeg bor. Så leser jeg over det jeg må frem til undervisningen starter. Studiedagen varer stort sett til utpå kvelden, alt etter hva vi har å gjøre, forteller han.

Han fortsetter: 

– Jeg prøver å jobbe med skole fire dager i uka, og tar langhelg hver helg. Så drar vi gjerne ut og spiser på kvelden, eller gjør noen morsomme aktiviteter sammen. Virkeligheten er at det egentlig ikke er så mye tid til eventyr og moro i ukedagene, og disiplinen som kreves er ganske brutal ettersom det er så mye spennende å gjøre. Når vi er ute og opplever Asia, filmer vi og tar litt bilder for å dokumentere reisen. Det tror jeg kan bli kjekt å se tilbake på senere.

– Det er over all forventning

Som nettstudent ved Noroff Høyskole kan Kristian se forelesninger og få veiledning over nett. Han beskriver studiet som et bra opplegg hvor studentene får en grundig innføring i fagene. 

– Så lang har det vært over all forventning. Forelesningene går grundig til verks, og de er flinke til å repetere og forklare når man trenger det. Jeg har også fått meg en liten studiegruppe med fire andre nordlendinger. Vi snakker daglig om oppgavene og hjelper hverandre dersom noen står fast, sier han.

Han ser en tydelig kobling mellom det han lærer på studiene og arbeidslivet, og forteller at spesielt programmering vil være noe han tenker kan være nyttig i jobbsammenheng.

­­­– Hva er planen din videre? 

– Når jeg kommer hjem igjen fra Asia skal jeg inn i leiligheten min i Bodø, og fortsette mitt normale liv. Jeg vet ikke ennå hvordan det blir med jobb, men jeg ønsker meg en litt mer fleksibel jobb der jeg kan velge hvor jeg vil jobbe fra. Med studiene vil jeg komme i en veldig ny posisjon i livet, og med dagens IT-behov er jeg ikke bekymret for å finne noe å gjøre ved siden av og etter studiene, sier han.

Er du interessert i IT?

Legg igjen din e-postadresse og få mer informasjon om IT-studiene på Noroff. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor i Cyber Security

IT-utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med IKT-sikkerhet og redusere digital sårbarhet.

  Nettstudier
  Oslo, Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor i Applied Data Science

IT-utdanning som gjør deg klar for det økende globale behovet innen maskinlæring, kunstig intelligens og big data-analyse. Applied Data Science lærer deg vitenskapelige metoder for å jobbe med data på en praktisk og anvendbar måte.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i digital etterforskning - utdanning

Bachelor i digital etterforskning (Digital Forensics)

IT-utdanning som lærer deg datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med digital sikkerhet og etterretning for politi og andre organisasjoner med behov for økt digital sikkerhet.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer