Thomas, Espen og Francois klarte å løse alle sikkerhetsutfordringene, og ble dermed et av topplagene blant 162 internasjonale lag. 

Capture the flag-konkurransen var en fantastisk læringsopplevelse. Ikke bare fikk jeg jobbe med interessante utfordringer og geografisk lokalisering av videoer og bilder, men jeg fikk også erfaring med hvordan du skal jobbe med tøffe etterrettnings-utfordringer/problemer som gruppe, og hvor viktig det er å sette tankene sammen når man sitter fast med et problem, sier Espen Ringstad (28), student ved digital etterforskning på Noroff.

Sammen med medstudent Thomas Thaulow og førstelektor i cyber security ved Noroff, Francois Mouton, deltok han nylig i en Open Source Intelligence (OSINT) Capture the fag (CTF)»-konkurranse, arrangert av en australsk organisasjon digitalt.

«"

«"

Studentene presterte utrolig bra

En CTF-konkurranse er en konkurranse som utfordrer deltakerne til å løse sikkerhetsproblemer og/eller forsvare datasystemer. For hver utfordring et team fullfører, belønnes de med et speifikt antall poeng.

Arrangementet hadde 162 lag, bestående av opp til fem medlemmer, som deltok fra hele verden. Etter åtte timer og 39 minutter klarte teamet å løse alle utfordringene, noe som sikret laget en solid fjerde plass.

Studentene presterte utrolig bra, sier Francois.

«"

Solide motstandere

Det var min første CTF-konkurranse. Jeg opplever selv at jeg er ganske stabil på informasjonsinnsamling, men dette er første gang jeg bruker det i en konkurranse eller cyber-relatert måte. Jeg var nervøs for om jeg ville dra laget ned, da jeg var den eneste i teamet uten erfaring, sier Thomas.

Han fortsetter:

Når jeg gikk gjennom lagene som konkurrerte var jeg ganske sjokkert over å se navn som Def Con-talere, og lag som hadde bra rangering i CTF-ene hos Def Con (et av verdens største hackerkonvensjoner), Facebook, Google, og mange flere.

Et av teamene navngir seg som «Storbritannias topp konkurrerende cyber-sikkerhetsteam». Det er med andre ord solide motstandere de tre møtte på i den internasjonale konkurransen.

Da vi startet, følte jeg at det virkelig var en teaminnsats, og vi samarbeidet alle på en virkelig god måte for å sikre at de fleste flaggene ble tatt, noe som gav oss den solide plasseringen, smiler Espen.

«Noroff University College» ble et av topplagene

Bakgrunnen for å delta på et slikt arrangement er å gi studentene virkelighetserfaring. Det var frivillig å melde seg på for studentene. Det var veldig imponerende av Espen og Thomas å stille opp, som begge nettopp har fullført sitt første år på studiet, sier Francois.

Vi klarte raskt å sikre oss noen tilleggspoeng ved å være det første laget som løste et sett utfordringer. Dette gav oss en tydelig posisjon i konkurransen, og de ble raskt et av topplagene, avslutter han.

Er du interessert i IT?

Legg igjen din e-postadresse og få fem e-poster med mer informasjon om IT-studiene på Noroff.

For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg. Du kan når som helst melde deg av. Les mer i vår personvernerklæring.


Relaterte studier

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor i Cyber Security

IT-utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med IKT-sikkerhet og redusere digital sårbarhet.

  Nettstudier
  Oslo, Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor i Applied Data Science

IT-utdanning som gjør deg klar for det økende globale behovet innen maskinlæring, kunstig intelligens og big data-analyse. Applied Data Science lærer deg vitenskapelige metoder for å jobbe med data på en praktisk og anvendbar måte.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i digital etterforskning - utdanning

Bachelor i digital etterforskning (Digital Forensics)

IT-utdanning som lærer deg datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med digital sikkerhet og etterretning for politi og andre organisasjoner med behov for økt digital sikkerhet.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer