Benjamin Loeb, filmproduksjon

Tidligere Noroff-student Benjamin var filmfotograf på spillefilmen Mandy, med Nicolas Cage i hovedrollen. 

Benjamin Loeb har opparbeidet seg en høy stjerne internasjonalt. Han seneste film, Mandy, oppnådde stor suksess på Cannes filmfestival i 2018 og sikret ham en nominasjon for fotoarbeidet på Independent Spirit Awards, den uavhengige amerikanske filmbransjens største pris. 

Loeb sin store interesse for film gjorde at han i 2006 valgte å studere Filmproduksjon ved Noroff. Etter dette flyttet norsk-kanadieren til Vancouver, for å ta en bachelorgrad, med hovedfag i film.

Nylig besøkte Benjamin spente filmproduksjons-studenter ved Noroff Oslo og fortalte om sin inspirerende karriere så langt.

Finn deres egen stemme

Teknisk høy kvalitet kan alle oppnå i filmene sine i dag, men personligheten bak er noe som må dyrkes fram over tid. Benjamin Loeb, filmfotograf

Benjamin kom med spennende innsikt i den internasjonale filmbransjen. Et av rådene til filmstudentene var:

Finn deres egen stemme, lag de filmene dere har mest lyst til å se og bli flinke til å kommunisere idéene deres til andre. Teknisk høy kvalitet kan alle oppnå i filmene sine i dag, men personligheten bak er noe som må dyrkes fram over tid.

For Benjamin startet karrieren med musikkvideoer, videre til reklamebransjen, med spennende oppdrag for store kunder som Yves Saint Laurent og Nike. Etter noen år begynte han med spillefilmprosjekter.

De første langfilmene Loeb var fotograf på var King Cobra og Hello, Destroyer, som begge kom ut i 2016. Norsk-kanadieren har med andre ord allerede oppnådd det han drømte om, da han begynte på Noroff Filmproduksjon.

Hans seneste film, Mandy, med Nicolas Cage i hovedrollen, henger høyest på merittlisten. 

Selvoppofrende Cage

Det var en innspilling som skulle bli mer krevende enn Benjamin hadde regnet med. Da de trengte en filmfotograf fra Europa på Mandy, kom regissør Panos Cosmatos på å spørre Loeb, som han kjente til fra før. Den tidligere Noroff-studenten ble kastet inn i en kaotisk produksjon i Belgia, 12 dager før filmopptakene skulle begynne.

Benjamin beskriver prosjektet som totalt annerledes fra alt annet han tidligere har gjort, med en visuell stil inspirert av 80-tallet. Gjennom en innspillingsperiode på 29 dager, tok han i bruk Arri Alexa-kameraer og Panavision optikk, samt et arsenal av filtre for å skape den unike estetikken regissøren ønsket.

Han forteller til filmproduksjons-studentene at hele settet hadde merkbart stor respekt for Nicolas Cage, som tidvis skapte utfordringer da de ønsket å gjøre flere tagninger.

Cage selv var et hyggelig bekjentskap for Loeb, og imponerte ved å dedikere seg fullstendig til ubehagelige scener, som blant annet medførte at han tilbragte tre hele opptaksdager bundet til et gjerde, i bare underbuksen. Resultatet ble en av skuespillerens mest uforutsigbare rolletolkninger.

Nå er filmfotografen i gang med nye spillefilmprosjekter, som vil ta ham til New York og et samarbeid med en av USAs mest spennende regissører.

Se et kort intervju med Benjamin her:

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

Bli filmskaper og jobb profesjonelt med film- eller TV-produksjon. På denne filmutdanningen fordyper du deg som produsent, regissør, manusforfatter, fotograf eller klipper, og jobber med samme utstyr som filmbransjen.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Lær deg lyd- og musikkproduksjon i et profesjonelt studio. Få bred, praktisk erfaring med kvalitetsutstyr, slik at du har kompetansen som gir deg flere ben å stå på i en dynamisk bransje.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D filmproduksjon, utdanning på fagskole

3D filmproduksjon

Lær å produsere animerte 3D-filmer, miljøer og karakterer fra idé til ferdig film. Utdanningen forbereder deg på å jobbe med innhold til film, web, reklame, markedsføring og virtuell virkelighet.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer