F.A.Q. - Ofte stilte spørsmål

Søknadsprosessen

For å søke studieplass på Noroff, sender du søknad via elektronisk søknadsskjema. Det er veldig enkelt å søke, og du kan sende søknad fra mobiltelefonen. Søker må opprette en bruker, fullføre søknaden sin, og etter hvert laste opp nødvendig dokumentasjon.

Noroff har løpende opptak. Dette betyr at søknadene behandles i den rekkefølgen de kommer inn, og følger "førstemann til mølla"-prinsippet. Det er en fordel å søke tidlig da flere av studiene fylles raskt opp.

Campusstudier og bachelorstudier på nett har løpende opptak frem til studiestart i august. Noroff Nettstudier sine fagskolestudier (deltid/heltid) har oppstart fire ganger i året; august, oktober, januar og mars, og du kan sende inn søknad til disse studiestartene gjennom hele året. Nettstudier har ikke ventelister på studier, og alle kvalifiserte søkere får tilbud om studieplass.

Du finner informasjon om søknadsbehandlingen på Mine Sider | Mine søknader. Her kan du sende meldinger til søknadsbehandler, laste opp vitnemål og annen dokumentasjon, redigere søknadene og endre prioritet. Du tar også imot tilbud om studieplass på denne siden.

Ja, det er mulig å søke seg direkte inn på andre studieår.

Hvis du tidligere har fullført et ettårig studie hos Noroff, vil du få muligheten til å få det akkreditert og begynne rett på andre studieår på det aktuelle studiet. Men, dette avhenger av årstallet du fullførte din tidligere utdanning og om den tilsvarer dagens studieplan.

Vi akkrediterer din utdannelse fra andre utdanningsinstitusjoner

Om du har dokumentert relevant kompetanse, kan du søke deg direkte inn på andre studieår ved et av våre studier.

Dette er ikke alltid et alternativ i selve søknadsskjemaet, men dersom du ønsker å søke deg inn på andre år av studiet, så er det likevel mulig. Etter at du har lagt inn søknad, går du inn på den igjen via Mine sider/My page og sender oss en skriftlig beskjed om at du ønsker å søke deg direkte inn på andre studieår og at du har tidligere utdanning du ønsker akkreditert.

Vi kan også akkreditere studium fra andre skoler med tilsvarende fagplan. Vi vil vurdere hver enkelt søknad fortløpende, men siste mulighet for å søke opptak til augustoppstarten samme år, er 1. mai. Til de andre oppstartene våre er fristen 2 måneder før studiestart.

Tidligere arbeid og dokumentasjon

Dokumentasjon fra tidligere studium må fremlegges i tillegg til vitnemål fra videregående skole. Vi vil også kunne be deg om å medbringe portfolio/showreel for fremvisning og som tilleggsdokumentasjon.

Økonomi og Lånekassen

For å søke til Lånekassen må du først ha akseptert ditt studietilbud. Du må søke om støtte for hvert skoleår selv om du søker på et flerårig studieløp. Lånekassen gir støtte per skoleår, og oppdaterer sine satser årlig. De åpner opp for søknader til nytt skoleår i begynnelsen av mai hvert år. Når du kan søke til Lånekassen avhenger av hvilken studiestart du har valgt.

Høst

Dersom du skal starte til høsten (august eller oktober), kan du tidligst søke om støtte fra begynnelsen av mai. Søknadsfrist for høstsemesteret er 15.november. Til info kan du søke om støtte for hele året, både høst- og vårsemester.

Vår

Dersom du skal starte til våren (januar eller mars), kan du søke om støtte så snart du har fått studieplass. Søknadsfrist for vårsemesteret er 15. mars. Du skal kun legge inn søknad for vårsemesteret, og må søke om ny støtte fra begynnelsen av mai, dersom du skal ha videre støtte for høstsemesteret/neste skoleår.

Alle studenter som har møtt opp første skoledag, blir innrapportert som møtt hos Lånekassen samme dag, evt. de første dagene etter studiestart.

Nettstudenter blir registrert som møtt ved at de logger på studentsiden/sitt klasserom ved studiestart.

Fra du blir registrert som møtt, vil det ta 1-3 virkedagerdager før du får støtten utbetalt på konto (forbeholdt at søknaden er godkjent i Lånekassen).

Vær obs på at det til tider kan være noe kø i Lånekassen, og det kan ta noen dager før vi får innrapportert alle studentene. Studenter som er sent ute med sin søknad, vil vanligvis måtte vente lenger på å få sin søknad ferdigbehandlet i Lånekassen og bli registrert som møtt.

Nei, man må fysisk møte opp eller logge inn (nettstudenter) ved studiestart før man kan få utbetalt støtte fra Lånekassen.

Ved forsinkelser på mer enn en uke etter forfallsdato på faktura, kan du sende en e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. og be om utsettelse. Dersom du har fått en estimert dato fra Lånekassen om når din søknad er ferdigbehandlet, oppgir du også denne. Forsinkelser innenfor en uke etter forfall trenger ikke å rapporteres.

Du trenger vanligvis bare å føre opp hvilken måned ditt studie er forventet ferdig, dersom det gjelder søknad lånekassen.

Sluttdato Noroff University College:

Alle bachelorprogram starter i august, og har avslutningsmåned i juni (tre år etter du har startet). Gjelder både campus og online.

Sluttdato Noroff fagskole - campus:

Alle campus-studier starter i august, og har avslutningsmåned i juni (ett til to år etter du har startet).

Sluttdato Noroff fagskole - nettstudier:

Ved oppstart i august vil sluttmåneden for studiet være juni. Ved oppstart i mars, oktober eller januar vil varigheten på studiet være 12 måneder. Avslutningsår er avhengig av om du har valgt ettårig eller toårig løp, og om du tar studiet på fulltid eller deltid. Til info er det medregnet to måneders sommerferie i nettstudiet, så studiets varighet er i realiteten ti måneder.

For campusstudenter vil det være en liten differanse på det du får utbetalt fra Lånekassen, og semesteravgiften til Noroff.

Vi anbefaler studentene å spare opp litt på forhånd dersom de har mulighet for det, for å kunne dekke ekstra utgifter til bolig mm. samme måned (august og januar for campusstudenter).

Faktura fra Noroff skal i utgangspunktet betales i sin helhet ved forfallsdato, men det er mulig å gjøre en avtale med regnskap om delbetaling, f.eks. om Lånekassen i dekker hele semsteravgiften.

I disse tilfellene må studenten ta kontakt med regnskap på e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Studiepoengene blir innrapportert Lånekassen to ganger i året; mars og august. Dersom du har tatt opp tidligere fag, endret karakter e.l. etter første innrapporteringen, vil du måtte vente til neste innrapportering for at endringene skal registreres hos Lånekassen.

Dersom Lånekassen trenger dine poeng før neste innrapporteringen finner sted, f.eks. for å kunne gi støtte til utdanning, er det mulig å få en karakterutskrift fra oss, slik at du kan sende dine poeng til Lånekassen. Ta da kontakt med din campus, eller send e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ja, alle studieløp hos Noroff er godkjent for Lånekassen, både fulltid og deltid.

Tilleggsutgifter varierer fra studium til studium, og om man er klasseroms- eller nettstudent.

Hovedsaklig kan man skille mellom klasserom og nettstudier;

Klasseromsstudenter:

Klasseromsstudenter vil ha tilgang til pc og programvare på skolen, men det anbefales ofte at studenten har egen bærbar maskin, eller maskin til hjemmebruk i tillegg. Programmer til hjemmebruk er ikke inkludert i semesteravgiften, men fås ofte i gratis eller rimelige studentversjoner.

Pensumbøker kommer i tillegg til semesteravgiften, men man trenger vanligvis ikke kjøpe alle bøkene med det samme.

Spesialutstyr/-materialer er ikke inkludert i semesteravgiften, eks. spesialapapir, skrive-tegneutstyr mm.

Nettstudenter:

Nettstudenter må ha egen maskin som passer til formålet, og det vil være forskjellige minstekrav til hvert studium.

Programvare og pensumbøker må studenten dekke selv. De fleste programmene kommer i rimelige eller gratis studentversjoner.

Noen studier kan kreve annet utstyr, eller tilgang til annet utstyr i perioder, (f.eks. speilreflekskamera, Grafisk design). Man bør dermed dobbeltsjekke utstyrslistene til det aktuelle studiet ved studiestart.

Les mer om betaling, lån og stipend.

Bachelor

Det er mulig å bygge på til bachelor på to måter:

2+1 Bachelor i utlandet

Etter toårig fagskoleutdanning på Noroff kan du for de fleste studier benytte deg av våre gode samarbeidsavtaler og søke direkte inn på tredjeåret på internasjonale bachelorgrader. Gjelder også nettstudenter.

Mer info om bachelor i utlandet finner du på denne siden.

Vi har samarbeidsavtaler på flere av våre toårige fagskoleløp, og du kan finne ut om ditt studium har en slik avtale ved å gå inn på studiesidene, og se om det står oppført noen av våre samarbeidspartnere under «videre studier» nederst på siden.

Overgang fra fagskolestudier ved Noroff Univerity College

Det er mulig å bygge på til bachelor ved Noroff høyskole etter følgende toårige løp ved Noroff fagskole:

 • Nettverk og IT-sikkerhet
 • 3D spilldesign
 • 3D filmproduksjon

Ved fullført toårig fagskolestudium kan man søke opptak til våre bachelorprogram.

Det vil gjøres en individuell vurdering av hver søker, og søkerne vil etter vurdering motta et RPL-letter (Recogition of Prior Learning), der det står beskrevet hvilke kriterier som gjelder, og hvilke emner som blir godskrevet.

Søkere under 25 år må oppfylle kravet om matematikk R1 (2MX) eventuelt S1 + S2, for å vurderes til opptak til bachelorprogrammene i cyber security, applied data science og digital etterforskning (digital forensics). Søkere som fyller 25 år eller mer i opptaksåret kan dokumentere matematikk-kravet gjennom relevante kurs/arbeidserfaring/studier mm.

Det er dessverre ikke mulig å kombinere flere fagskolestudier for å oppnå en bachelor.

Fagskolestudier har en varighet på maks 2 år (etterhvert 3 år) og etter flere av våre toårig løp, er det mulig å bygge på til bachelor via våre samarbeidsavtaler i utlandet eller ved Noroff høyskole.

Det er mulig å kombinere flere av våre studier, men de kan ikke slås sammen til samme løp, og vil derfor gi separate vitnemål. Hvert studieår teller 60 studiepoeng.

Studieinformasjon

Ved fulltid regner vi ca. 40 studietimer i uken, og ved deltid ca. 20 timer.

Ett semester varer et halvt skoleår, uavhengig av om du velger fulltid eller deltid. Det vil derfor alltid være to semester per år.

Dersom du skal studere deltid ved nettstudier, vil antall semester dobles, men totalprisen på studiet vil bli den samme.

Det er mulig å bytte mellom nettstudier og klasseromsstudier men det avhenger av flere faktorer.

Det ene er at det kan påvirke opptaksgrunnlaget du ble tatt opp på. Opptaksteamet må derfor sjekke at du fortsatt fyller opptaksvilkårene før et eventuelt bytte. Det andre er at det skal være plass på det studiet og den campusen du skal flyttes til.

Det er vanligvis ikke mulig å bytte studiested underveis i studieåret, da man er bundet til det studiestedet man har kontrakt med ett år av gangen. Dersom man har signert for et toårig løp i klasserom, kan man endre innrulleringen for andre studieår innen uke 25 (finnes i kontraktsvilkårene).

Overgang fra nett til klasserom kan i noen tilfeller godkjennes, dersom studenten følger samme progresjon som klasserom, og dersom det er ledige plasser.

Dersom du ønsker å bytte, så må du ta kontakt med administrasjonen på din lokale campus.

Det er mulig å bytte studiested mellom studieårene på samme studium. Da må du ta kontakt med administrasjonen på din lokale campus for å sjekke om det er ledig kapasitet på ønsket studiested.

Pensumliste blir gjort tilgjengelig ved studiestart. Våre studier er lagt opp modulvis med emner, så man trenger dermed ikke alle bøker til studiestart, men i forkant av emnet som det skal undervises i.

Studieplan er ikke tilgjengelig på studentsidene, men kan fås ved etterspørsel.

Timeplan for studiet blir tilgjengelig ved studistart. Vær obs på at ikke alle studier har en vanlig timeplan, det kommer an på om du er nettstudent eller klasseromsstudent mm.

Nettstudenter vil ikke ha timeplan, men en progresjonsplan som viser når det er innleveringer, nye emner mm.

Ved fulltids klasseromsstudier er det vanligvis fire undervisningsdager i uken, og en studiedag. Hvilken dag som er studiedag kan variere fra studium og studiested.

Nettstudenter vil ikke ha faste undervisningstider, og styrer selv hvordan de legger opp studietiden sin. Det er faste planer og innleveringsfrister som studentene må forholde seg til. får vanligvis tilgang til ukens/modulens innhold på mandags morgen, og har vanligvis innleveringsfrist søndags kveld. Som nettstudent styrer man selv når man vil studere, men man må forholde seg til progresjonsplan og innleveringsfrister. Det er normalt lærerstøtte via forum mandag-torsdag.

Hvordan nettstudiet er lagt opp vil også variere på fagskole og høyskole.

Nettstudenter har i utgangspunket ikke mulighet til å benytte seg av skolens lokaler og fasiliteter. Dette kommer av at vi kun har kapasitet til klasseromsstudenter med tanke på utstyr/maskiner, lokaler og lærere. 

Dersom du starter et nettstudium i oktober, januar eller mars (kun mulig for nettstudier på fagskolen), så vil du ha juleferie, påskeferie og sommerferie.

Hovedregelen er at vi følger skoleruten/Academic Calender VOC som ligger på mine sider, men det er alltid fremdriftsplanen du får utdelt ved studiestart, som vil vise nøyaktig når din ferie starter og slutter.

Eksempelvis vil en uke som inneholder en rød dag ikke ha noen innvirking på innleveringsdato, da Moodle alltid er åpent. Det vil ellers ikke være veiledning på røde dager.

Normalt er det 2 uker juleferie, 1 uke påskeferie, og ca. 2 mnd. sommerferie. Start- og slutt-dato for jule- og sommerferie varierer noe fra studie til studie.

Nettstudier har en varighet på 12 måneder per studieår. Ved deltid vil antall studieår dobles. De som starter opp i august vil følge samme studieløp som klasserom, og vil være ferdig med sitt studie før sommerferien. (Studiets varighet er likevel registrert med 12 måneder).

Ja, så lenge du har tilgang til PC og nett kan du studere fra hvor du ønsker i verden. Det er ingen krav om fysiske oppmøter under studiet. Vær obs på at innleveringsfrister er i norsk tid, så du må tilpasse dine innleveringer etter dette.

Vi kan ikke direkte sammenligne våre studieprogram med lignende program fra andre tilbydere, da vi ikke har samme innsikt i andre skolers studieprogram.

Dersom du vil sammenligne, kan du gjerne ta kontakt med oss for å få en studieplan evt. annen info. Du kan f.eks. sammenligne varigheten på studieløpene, emneplan, hvor mange studiepoeng det gir mm. Til info har våre studieløp varighet på ett til tre år, og vil deg 60 studiepoeng for hvert år. Etter fullført fagskoleutdanning vil du oppnå fagskolegrad (Professional Degree) etter ettårig løp, og høyere fagskolegrad (Higher Professional Degree) etter toårig løp.

Du finner våre bedriftsopplysninger på denne siden. Vær oppmerksom på at vi har forskjellige bedriftsopplysninger for Noroff Fagskole og Noroff Høyskole (Noroff University College), og at også Nettstudier deles inn i fagskole og høyskole.

Bøker og utstyr

Bachelor’s in Cyber Security / Applied Data Science / Digital Forensics

PC requirements for students: 2021 August intake

Students must have access to a stable network connection that is at a minimum 4mbit speed (10Mbit or greater recommended). This is used extensively for required streaming of videos and downloading large files for lectures and tutorials.

Campus based students will have access to suitable PC’s and networking whilst on campus, but it is recommended to have their own computer to facilitate working off campus. Campus students are required to have a good quality set of headphones or headset of their own that can be used in the lab.

The minimum requirements below apply to all online students, and campus students who are going to purchase/use their own machine.  This may not be an Apple Mac System.

Digital Forensics and Cyber Security

 • CPU: Intel i5 (5th Generation or later - or AMD equivalent)
  • Apple M1 CPU s are not suitable as the required software will not run.
 • RAM: 8GB (16GB recommended)
 • Storage: 500GB
 • USB Drive: 8-16 GB (2-3 suggested)
  • Forensics students may benefit from a small 1-4GB USB Drive in addition for some tutorials.
 • Operating System:
  • VMware Workstation is used for teaching and is available once registered at Noroff.
  • There are many Linux distributions available. Ubuntu Version 20.04 LTS is recommended and supported in tutorials.
  • Microsoft Windows 10 or Linux (Ubuntu is supported) with an option to dual boot or launch alternative operating systems in a Virtual Machine.
  • Many students find that the use of Windows is a good starting point to allow them to develop the skills to configure alternative operating systems.
  • Several tutorials will require access to a Windows operating system (either as a host or as a virtual machine)
  • Full administrative privileges to install and manipulate all aspects of the system.
 • Monitors: Dual monitors or a single wide screen with equivalent display size are recommended - for ease of use for working concurrently with documents and applications.
 • Web camera & Microphone
  • Students are expected to interact with staff and peers via video and voice calls.
  • A good quality headset (headphones + microphone) is recommended.

Additional RAM and hard disk storage (1TB) and/or an upgrade to SSD/NVMe drives are recommended for better performance.

Apple Mac systems are not suitable for Cyber Security and Digital Forensics.

Applied Data Science

 • CPU: Intel i5 (5th Generation or later - or AMD equivalent)
  • Apple M1 CPU is not suitable as the required software will not run on it.
 • RAM: 16GB
 • Storage: 500GB (1TB recommended)
 • USB Drive: 8-16GB (2-3 suggested)
 • Operating System:
  • VMware Workstation is used for teaching and is available once registered at Noroff.
  • Microsoft Windows 10 with an option to dual boot or launch alternative operating systems in a Virtual Machine.
  • Many students find the use of Windows is a good starting point to allow them to develop the skills to configure alternative operating systems.
  • Tutorials will require access to a Windows operating system (either as a host or as a virtual machine)
  • Full administrative privileges to install and manipulate all aspects of the system.
 • Monitors: Dual monitors or a single wide screen with equivalent display size are recommended for ease of use for working concurrently with documents and applications.
 • Web camera & Microphone
  • Students are expected to interact with staff and peers via video and voice calls.
  • A good quality headset (headphones + microphone) is recommended.

Students studying ADS, require a separate GPU for second and third year.  This must support the Turing Architecture (Nvidia 10 and 16 Series cards) or later. Specifications will be confirmed at the end of your first year.

Additional RAM and hard disk storage (1TB) and/or an upgrade to a SSD/NVMe drive are recommended for better performance.

Apple Mac systems are not suitable for Applied Data Science due to possible software incompatibilities.

Bachelor in Interactive Media - Games/Animation

For 2021 August intake, we recommend the following:
Two monitors.
Storage: SSD.
32 GB RAM (Minimum 16 GB).
Microsoft® Windows® 10 or Apple® Mac OS® X 10.13.x or higher OS
64-bit Intel® or AMD® multi-core processor with SSE4.2 instruction set.
Geforce RTX / GTX, or Radeon Pro W (Minimum Nvidia Geforce GTX 970 or Radeon FirePro).

 • A reliable internet connection.
 • A Wacom Drawing Tablet link

Software

 • Autodesk Maya: free from Autodesk – link
 • Microsoft Office: free from Microsoft – link
 • Adobe CC, or CS6: 20 dollars per/mnth – link (or own choice of AV software).
 • zBrush core - link

 

Nettverks- og systemadministrasjon/Nettverk og IT-sikkerhet:

Maskinen må kunne håndtere virtualisering.
I tillegg anbefales følgende:
16 GB RAM.
Lagring: 1 TB – SSD
Vi anbefaler ikke MAC med M1 prosessor, da maskinen ikke håndterer enkelte programvarer og virtualiseringer..

3D Design og spillteknologi/VFX- Visuelle effekter:

Vi anbefaler følgende:
To skjermer.
Lagring: SSD (512 GB).
32 GB RAM (Minimum 16 GB).
Microsoft® Windows® 10 eller Apple® Mac OS® X 10.13.x eller høyere OS
64-bit Intel® eller AMD® multi-core processor med SSE4.2 instruction set.
Geforce RTX/GTX, eller Radeon Pro W (Minimum Nvidia Geforce GTX 970 eller Radeon FirePro).

Teknisk design med DAK/Digital prototyping:

Vi anbefaler følgende:
Stasjonær PC i stedet for laptop (mest pga. funksjonalitet og pris).
Intel i7 prosessor.
Microsoft® Windows® 10
Grafikkort 2060 RTX eller bedre.
Minimum 16 GB RAM.
Lagring: SSD på minimum 256GB, eller mindre SSD i samspill med større spinnende harddisk.
Det anbefales også 2 stk. høyoppløselige skjermer og 3Dconnexion SpaceNavigator.
Vi anbefaler PC over Mac da ulike programvarer som blir benyttet ikke støttes av Mac.

UX-design/Frontend- utvikling/Grafisk design:

Vi anbefaler følgende:
500 GB Harddisk (evt. 250 GB + skylagring: som f.eks. Dropbox, OneDrive, Google Drive (anbefalt)).
8 GB RAM.
Core i5 prosessor.
Både PC og Mac kan benyttes. I grafisk design og UX bransjen bruker de fleste MAC. På Frontend benyttes både PC og Mac.

Digital markedsføring

Vi anbefaler følgende:
500 GB Harddisk (evt. 250 GB + skylagring).
8 GB RAM.
Core i5 prosessor.
Smart-phone med godt kamera.
Både PC og Mac kan benyttes.

Videomarkedsføring i sosiale medier

We recommend the following:
500 GB Hard Disk (possibly 250 GB + cloud storage).
8 GB RAM (16GB for 4K and HD)
Core i5 processor.
Smart phone with good camera.
Both PC and Mac can be used.
Headset Mid-range video camera
Mid-range microphone
Mid-range lighting equipment

Anvendt maskinlæring

If you are on PC or Mac, choose an operating system you’re familiar with, and a computer fast enough to train and test machine learning models. Recommended specs:

 • i5/i7 processor or equivalent
 • 8GB RAM
 • 500 GB HD
 • External storage (HD or cloud storage e.g. iCloud, DropBox etc.)

Campusstudenter vil ha tilgang til Mac-/PC-LAB på skolen, men det anbefales å ha egen laptop i tillegg, da det ikke nødvendigvis vil være ledige maskiner på skolen til enhver tid. Er du i tvil, eller har stasjonær maskin hjemme, kan det være lurt å sjekke opp med faglærer/skole ved studiestart. Noen campuser vil ha bedre kapasitet, og du trenger ikke nødvendigvis gå til innkjøp av ny maskin. Hvilke spesifikasjoner som gjelder for ditt studium kan du finne under «Hva er kravene til PC/Mac på de forskjellige studiene», eller i informasjonsbrev som sendes før studiestart.

Nettstudenter har ikke tilgang til campus, og er ansvarlige for å skaffe egnet datautstyr, internettilgang, lisenser og annet materiale. Hvilke spesifikasjoner som gjelder for ditt studie, kan du finne under «Hva er kravene til PC/Mac på de forskjellige studiene», eller i informasjonsbrev som sendes før studiestart.

Informasjon om pensumliste til ditt aktuelle studium vil du få tilsendt før studiestart. Enkelte klasser kjøper pensumbøkene i fellesskap. Skolebøkene må studentene kjøpe selv.

De fleste Noroff-campusene har utstyr til utlån for sine studenter. Dette gjelder vanligvis utstyr innen lyd/musikk, film og foto. Du kan sjekke med din campus hvordan utlån fungerer.

Fagskolepoeng til studiepoeng

Alle tidligere fagskolestudenter med vitnemål med fagskolepoeng har rett til å få omgjort disse til studiepoeng. Fagskolepoeng ble innført 1.8.2013 med tilbakevirkende kraft til 1.8.2011.

Kunnskapsdepartementet gjør oppmerksom på at det ikke er noen forskjell mellom et vitnemål med studiepoeng og et vitnemål med fagskolepoeng. Du kan også legge ved bekreftelsen fra Kunnskapsdepartementet som bekrefter at ditt gamle vitnemål med fagskolepoeng har samme verdi som nye vitnemål med studiepoeng.

Last ned bekreftelsen her.

Produksjon av nytt vitnemål har en kostnad på kr. 1000. Saksbehandling og produksjon av nytt vitnemål kan ta opptil 30 virkedager.

Prosedyre for omgjøring av fagskolepoeng til studiepoeng

Du kan bestille nytt vitnemål ved å sende en e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Oppgi ditt navn, adresse, og hvilket studie det gjelder. Vent på tilbakemelding fra skolen for å få bekreftet at ditt vitnemål kommer inn under ordningen før du sender ditt originale vitnemål med fagskolepoeng til følgende adresse:

Noroff Education
Elvegata 2A
4608 Kristiansand
Att: Birgit W. Kjelsrud

NB! Vi anbefaler at du sender dette rekommandert, da vi ikke har eller tar noe ansvar for bortkomne vitnemål i postgangen.

Du vil motta en faktura med administrasjonsgebyr kr. 1000,- til din e-post så snart vi har satt vitnemålet ditt i bestilling. Produksjon av vitnemål kan ta opptil 30 virkedager.

Fristen for omgjøring av fagskolepoeng til studiepoeng er 31.desember 2020.

Studentliv

Campusstudenter

Campusstudenter vil bli fotografert ved studiestart, og motta sitt studentbevis på skolen i etterkant.

Merk at semesteravgiften må være betalt for at vi skal kunne utstede gyldig studentbevis og/eller semesteroblat. Ta kontakt med administrasjonen når semesteravgiften er betalt for å motta gyldig semesteroblat.

Nettstudenter

Nettstudenter kan bestille sitt studentbevis via dette skjemaet.

Merk at du må ha betalt semesteravgift for at vi skal kunne utstede gyldig studentbevis og/eller semesteroblat.

Studentsamskipnadene vi er medlem av er Studentsamskipnaden i Agder (SiA), Studentsamskipnaden i Stavanger (SiS), Studentsamskipnaden i Bergen (Sammen) og Studentsamskipnaden i Oslo (SiO).

Studenter tilhørende campus Kristiansand, Stavanger, Bergen og Oslo vil være medlemmer av sin lokale studentsamskipnad. Onlinestudenter er per dags dato ikke medlem av noen studentsamskipnad.

Studentene på Noroff har stiftet selvstendige studentforeninger i Kristiansand, Oslo og Bergen. Dette er uavhengige foreninger som er drevet av og for studenter på Noroff. Alle studenter oppfordres til å bli medlem. Medlemskapet er frivillig.

Noroff Stavanger har enda ikke etablert en selvstendig studentforening.

Det er en fordel å starte boligjakten tidlig. Noroff Fagskole har ingen egne avtaler med studentboliger, og studentene leier vanligvis på det private markedet i hybler/leiligheter/kollektiv. Vi henviser til www.finn.no og www.hybel.no samt enkelte lokale boligsider for studenter. Noroff-studenter ved Noroff Oslo har rett til å søke bolig på Anker Studentbolig. Noroff Oslo har også tilgang til studentboliger gjennom Campus G12.

Studenter på Høyskole og Noroff Fagskole Kristiansand kan søke om studentboliger via Studentsamskipnaden i Agder (SiA) eller leie på det private markedet.

Studenter på Noroff Fagskole Stavanger kan søke om studentboliger via Studentsamskipnaden i Stavanger (SIS Bolig) eller leie på det private markedet.

Ja! I et brev til landets fylkeskommuner presiserer Samferdselsdepartementet at studenter ved landets fagskoler har rett til studentrabatt i lokal kollektivtrafikk.

Skulle sjåføren være i tvil, kan du vise frem denne linken.

Sosiale aktiviteter

Noroff Studentforening (NSF) og tillitsvalgte arrangerer fadderuken NorON i forbindelse med studiestart. Program for fadderuken legges ut på studiestart-siden og Noroff sin facebookgruppe før studiestart. Studenter ved Noroff Nettstudier har ingen fadderuke. Nettstudenter ved høyskolen blir invitert til NorON. 

Noroff University College og Noroff Fagskole i Kristiansand arrangerer fadderuke i samarbeid med Studentsamskipnaden i Agder (SiA) i forbindelse med studiestart. Les mer om Studiestartfestivalen på www.sia.no.

Noroff Fagskole Stavanger arrangerer fadderuken "Fadderullan" i samarbeid med BIS (BI Studentsamfunn Stavanger), som holder til i samme bygg, i forbindelse med studiestart

I samarbeid med NSF Oslo og NSF Bergen arrangerer Noroff den årlige avslutningen Diamond Awards i midten/slutten av juni. Selve arrangementet Diamond Awards, holdes i Oslo og i Bergen (studenter og lærere fra de andre avdelingene inviteres til Diamond Awards). Diamond Awards består av foredrag, expo for studenter, visninger, underholdning, prisutdeling og fest. Alle Noroffstudenter, nye søkere til Noroff, lærere/ansatte og bransjen inviteres til Diamond Awards.

I Kristiansand avsluttes hvert skoleår med en Gradueringsfest for avgangsstudenter, samt et After party for alle studentene.

I Stavanger arrangeres det en sommeravslutning for alle studentene.

Eksamen

Våre studier er lagt opp med studieprosjekt/prosjektoppgaver, i stedet for vanlige eksamener. En prosjektoppgave har en varighet på en til flere uker, og vil vanligvis være i slutten av et emne, eller slutten av et semester/skoleår.

Undervisningen er lagt opp modulvis, der studentene går gjennom ett og ett emne om gangen. Noen unntak kan forekomme, f.eks. at noen emner går over flere semester.

Nettstudenter må ikke møte opp fysisk for å ta eksamen, alt vil foregå på nett.

Det er for øyeblikket ikke mulig å ta enkeltemner ved Noroff Høyskole (Noroff University College) eller ved Noroff Fagskole. 

Studiekontrakten

Ja. Når du aksepterer et studietilbud på Noroff vil du samtidig forplikte deg til en studiekontrakt. Du samtykker at du har forstått innholdet i kontrakten når du takker ja til et studietilbud. Du finner studiekontrakten for fagskolen her og studiekontrakt for høyskolen her.

Studiekontrakten vil automatisk signeres når du aksepterer studietilbudet. Ved å takke ”ja” til tilbudet samtykker til du innholdet i studiekontrakten. Dette er en juridisk bindende kontrakt som vi anbefaler at du leser grundig før du takker ja.

Ja. Når du takker ja til studieplassen vil du automatisk få tilsendt et angrerettskjema. Etter lovbestemmelse har du en angrefrist på 14 dager fra den datoen avtalen er inngått. Kontaktsvilkårene har egne paragrafer knyttet til kontraktsbrudd utover angrefristperioden.

Studiereglement

Ja, og studentene plikter seg til å sette seg inn i dette: Les studiereglementene her.

NOKUT og FFF

NOKUT (Nasjonalt Organ for Kvalitet i Utdanning) er et offentlig organ som kvalitetssikrer de ulike skoletilbudene i Norge. NOKUT fører tilsyn med og stimulerer til utvikling av kvalitet i utdanningen ved norske universitet, høyskoler og fagskoler. Alle studietilbud ved Noroff Fagskole, Noroff Nettstudier og Noroff University College er akkreditert av NOKUT.

Forum for Fagskoler (FFF) er en organisasjon hvor medlemmene samarbeider vedrørende viktige faktorer innen kvalitetssikring. FFF arbeider for å sikre studentene utdanning av høy kvalitet og sikre tilfredsstillende rammebetingelser for fagskolene. Forumet er et nettverk under foreningen for kunnskaps- og teknologibedrifter i NHO (Abelia), og er høringsinstans overfor Stortinget, Kunnskapsdepartementet, NOKUT og Lånekassen. Gjennom Noroff Fagskole sitt medlemskap er studentene sikret følgende ordninger:

 • Standard studiekontrakt utarbeidet i samarbeid med Forbrukerombudet.
 • Felles klagenemd som bl.a. tilfredsstiller et av NOKUT sine krav for godkjenning

Åpningstider på skolen

Noroff holder åpent for studenter alle hverdager fra klokken 08.00 - 23.00 (tidspunktet kan variere noe ved de ulike avdelingene). Skolen har også åpent i helger etter behov. Skolen holder vanligvis stengt på helligdager og merkedager dersom annet ikke er avtalt.

Ja, alle våre avdelinger krever at studentene bruker inngangskort + kode for å komme inn på skolen. Studentkortet ditt vil fungere som et nøkkelkort. Hver student får utdelt sin private kode. Koden brukes ved inngangen til skolen når du skal inn utenfor ordinær kontortid (08.00 - 16.00). Det er noe forskjellige prosedyrer for koder og nøkkelkort ved de ulike avdelingene.