Studietiden handler om mer enn forelesninger og eksamener, for noen handler det også om å starte band. Marius Fagerli og gjengen i desVerre fant hverandre gjennom lyd- og musikkproduksjon på Noroff.
Det hele startet på folkehøyskole, hvor Marius og vokalist Jonas Bakk først møttes. Da Jonas begynte på sitt siste år på Noroff, flyttet de to sammen, og tilfeldighetene ville ha det til at en eksamensoppgave skulle legge grunnlaget for banddrømmen.
– Jonas laget en låt til eksamen, og vi syntes den ble skikkelig kul. Han fant en trommis og en ekstra gitarist på skolen for å fremføre den live – Axel og Niklas, som fortsatt er faste medlemmer i dag, forteller Marius.
Eksamenslåta, «Vanskelig», ble starten på eventyret. Kort tid etter ble låta anbefalt på Urørt og bandet sikret seg en imponerende andreplass i Emergenza Festivalen på selveste Rockefeller. Da var det ingen vei tilbake. Nå har de også fått med seg bassisten Mathias og er fem faste medlemmer i bandet.
📷: Privat
Noroff som springbrett
For Marius og resten av bandet har Noroff vært helt avgjørende for å kunne realisere musikkdrømmen.
– Noroff har hatt en ganske sentral rolle for oss. Ikke bare har vi lært mye om bransjen og utviklet oss som musikere, men vi har hatt tilgang til studio og øvingsrom i ypperste klasse. Uten de fasilitetene hadde vi nok ikke vært der vi er i dag, sier Marius.
Han trekker spesielt frem muligheten til å spille inn og mikse låtene selv, noe de har lært som en naturlig del av studiene.
– Kunnskapen til å gjøre dette på egenhånd, har vi lært mye av som studenter på Noroff.
Fellesskap
Å studere på campus har gitt Marius mer enn fagkunnskap, det har også gitt han et unikt nettverk og et miljø som inspirerer.
– Nettverket man bygger her er gull verdt for fremtiden. Vi jobber tett sammen, blir godt kjent, og jeg er helt sikker på at jeg kommer til å jobbe med mange av dem jeg studerer med videre i karrieren, forteller han.
Miljøet på campus beskrives som kreativt og mangfoldig, noe som bidrar til å utvikle studentenes egne ideer og uttrykk.
– Vi er en blandet gjeng med forskjellige talenter og innspill, og det er utrolig verdifullt for egen kreativ utvikling.
📷: Privat
En krevende, men givende reise
Det å kombinere studier og band har ikke vært uten utfordringer.
– Det har vært mange travle perioder hvor jeg har måttet prioritere hardt. Heldigvis har lærerne vært hjelpsomme, spesielt når prosjektene har vært relevante for studiet, sier Marius.
For bandet er drømmen klar: å leve av musikken, turnere i hele Norge og Skandinavia, spille på festivaler og produsere låter.
– Vi ønsker å sette desVerre i historiebøkene. Hvis noen spør hva norsk indie/rock er, hadde det vært uendelig kult å bli nevnt som eksempel.
Et råd til kommende studenter
Marius er tydelig på hva som skal til for å lykkes, både på studiet og i musikkbransjen.
– Du blir aldri ferdig utlært. Vær åpen for nye ideer og kunnskap, og husk at det ikke finnes noe fasit i musikk.
Når han skal oppsummere opplevelsen på Noroff, bruker han følgende tre ord: utvikling, inspirasjon og samhold.
– Hele studietiden har vi hatt prosjekter på gang, og mengdetrening er nøkkelen. Man blir inspirert av de andre studentene og alt som skjer rundt deg. Det skal sies, at dette skjer ikke automatisk, så man må gjøre en innsats selv, avslutter han.
Hold deg oppdatert
Gjør som tusenvis av studenter og få nyhetsbrev fra Noroff. Du kan når som helst melde deg av.
Relaterte studier
Toårig utdanning
Lyd- og musikkproduksjon
Utdanningen for deg som vil jobbe med musikk og lyd, som artist, komponist, produsent, lydtekniker eller for film og medier. Du lærer å bruke AI i musikk- og lydproduksjon, fra automatiserte justeringer til kreative verktøy.
Oslo, Bergen
Les merToårig utdanning
Filmproduksjon
Praktisk utdanning for deg som vil jobbe i filmbransjen, med fokus på grundig opplæring i bransjeutstyr. Du lærer å bruke AI-verktøy som effektiviserer studentproduksjonene dine, og forbereder deg på teknologiske innovasjoner.
Oslo, Bergen
Les mer