Studenter på grafisk design har designet småis for Hennig-Olsen: - Det å jobbe med en faktisk kunde har gitt et godt innblikk i hva man gjør som grafisk designer.

Studentene ved grafisk design i Kristiansand har hatt i eksamensoppgave å designe hver sin nye småis fra Hennig-Olsen. Oppgaven skulle til slutt presenteres for Hennig-Olsen. Vi har tatt en prat med studentene, som beskriver samarbeidet som spennende, lærerikt og gøy.

Det å jobbe med en faktisk kunde har gitt et godt innblikk i hva man faktisk gjør som grafisk designer. Her handler det om å ha en god dose med kreativitet, jobbe godt med research og få idé ut til virkelige design, sier student ved grafisk design, Kristine Andersen.

Hun fortsetter:

Vi fokuserte på et iøynefallende design som appellerte til forbrukerne, samtidig som vi utfordret tradisjonelle smakskombinasjoner for å skape minneverdige smaksopplevelser. Målet var å skape en småis som skiller seg ut og fanger oppmerksomheten til forbrukerne.

Målet var å skape en småis som skiller seg ut og fanger oppmerksomheten til forbrukerne. Kristine Andersen

📷: Elisabeth Larsen

Givende å jobbe med ekte kunde

Studentene har hatt en dialog med Hennig-Olsen gjennom hele prosessen, og i siste del av prosjektet var de på bedriftsbesøk og fikk et innblikk i hvordan Nordens eldste iskremprodusent jobber i en designprosess. 

Det viktigste og morsomste er absolutt å jobbe imot en kunde, det føles mer givende enn når det er fiktive oppgaver. Det er en veldig fin måte å få et innblikk i arbeidslivet til en grafisk designer, sier Rasmus Nilsen.

Medstudent Eskil Falnes-Malmo er enig:

Det har vært veldig nyttig å få mer erfaring med kundekommunikasjon, men også for hvordan man skal gå frem i arbeidet med klare og tydelige mål. Det viktigste for gode resultater er godt grunnarbeid og research.

- Studentene har levert noen veldig gode oppgaver

Vi har også tatt en prat med grafisk designer og innholdsprodusent i Hennig-Olsen, Kristine H. Vigsnes, om studentsamarbeidet. Hun forteller at Hennig-Olsen har gitt seg selv en utfordring, nemlig at neste års småisnyhet skal bli den store «snakkisen i media». Det er dette de har briefet studentene på.

Vi ønsker en iskrem som byr på noe ekstra – noe som gjør at den skiller seg ut, og at presse og folk begynner å snakke om den, sier hun.

Jeg synes studentene har levert noen veldig gode oppgaver. Kristine H. Vigsnes

📷: Privat

Kristine er imponert over arbeidet som studentene har presentert.

Jeg synes studentene har levert noen veldig gode oppgaver. Studentene viser mange gode kvaliteter både i form av god innsikt, skisser, planlegging og ferdigstillelse. Alle virker å ha veldig høy dedikasjon til oppgaven. Det setter vi selvfølgelig veldig pris på.

Hun fortsetter:

Vi hadde studentene på bedriftsbesøk, det var veldig hyggelig. Jeg opplevde gjengen som en veldig interessert, nysgjerrig, klok og lærevillig gjeng.

Kristine synes at det er veldig bra at Noroff satser og utvikler seg i Kristiansand. Hun forteller at Hennig-Olsen ønsker at sørlandsbyen skal være en ettertraktet by å studere og jobbe i.

Byen har godt av å styrke seg på fagene som Noroff presenterer og vi ønsker å bidra ved hjelp av kompetanse, nettverk og muligheter. Som arbeidsgiver i Kristiansand er det også viktig for oss å kjenne pulsen på nyutdannede fremtidige arbeidstakere eller samarbeidspartnere, avslutter hun.


Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI Design

Utdanning som gir praktisk kompetanse i å utvikle brukervennlig design. Ettersom krav til utforming av digitale produkter øker, vil også etterspørselen etter denne ekspertisen øke.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer