Teknologi er fantastisk, men kommer med sine risikoer. Vi har tatt en prat med Head of Computing ved Noroff University College, Emlyn Butterfield, og fått tips til hva man kan gjøre for å beskytte seg selv online. 

Her er ni tips for å holde deg trygg online der du måtte være i sommer☀️

👉🏼 Sterke passord: Bruk komplekse og unike passord. EN passordbehandler vil gjøre det enklere å håndtere.

👉🏼 Regelmessige oppdateringer: Hold operativsystemet, nettleseren og annen programvare oppdatert – dette vil korrigere kjente svakheter i systemet.

👉🏼 Antivirusprogramvare: Bruk en pålitelig antivirusprogramvare for å beskytte mot skadelig programvare og andre trusler.

👉🏼 Pass deg for phishing: Vær forsiktig med uønskede e-poster, spesielt dem som ber om personlig eller økonomisk informasjon.

👉🏼 Sikker surfing: Besøk bare sikre nettsteder, spesielt når du handler på nett. Se etter «http:// i adressen.

👉🏼 Multi-Factor Authentication (MFA): Aktiver MFA når det er mulig. Dette gir et ekstra lag med sikkerhet, siden tilgang til kontoen din krever ikke bare et passord, men også ytterligere bekreftelse.

👉🏼 Sosiale medier: Sjekk personverninnstillingene dine for sosiale medier og vær bevisst på hva du deler på nettet. Personopplysninger kan brukes til identitetstyveri.

👉🏼 VPN for offentlig Wi-Fi: Å bruke offentlig Wi-Fi kan være risikabelt. Et virtuelt privat nettverk (VPN) kan beskytte dataene dine ved å kryptere tilkoblingen din.

👉🏼 Vanlige sikkerhetskopier: Sikkerhetskopier data regelmessig til en ekstern harddisk eller skybasert lagring. I tilfelle et nettangrep mister du ikke viktige filer.


Noroff tilbyr bachelorstudier innen IT og teknologi. Alle bachelorstudier er også tilgjengelige som nettstudier. Fra august 2023 blir det også mulig for nettstudenter på Noroff Høyskole å ta del i det fysiske læringsmiljøet på campus Oslo via Online PLUS


Relaterte studier

Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer