Ved hjelp av datarekonstruksjon lærer studentene å bruke banebrytende teknologi og analytiske ferdigheter til å gjennoprette tapt eller skadet data.

Vi lagrer så mye av livene våre i digitale enheter – familiebilder, ferievideoer og viktige dokumenter – listen er uendelig lang. I en ideell verden ville vi ha sikkerhetskopier og ekstra kopier av disse viktige dokumentene, men av mange grunner skjer ikke dette. Derfor trenger vi datagjenoppretting når enheter feiler, sier Iain Sutherland, professor i digital etterforskning ved Noroff.

I løpet av studiet får studentene tilgang til bransjeverktøy for datagjenoppretting. Iain Sutherland

Noroffs bachelorprogram i digital etterforskning gir studentene nødvendige verktøy og kunnskap for å utforske det digitale landskapet, løse komplekse puslespill og hjelpe med å beskytte og gjenvinne verdifulle digitale eiendeler.

Studenter på Noroff utvikler ekspertise innen operativsystemer, filsystemer og programvare som brukes til å lagre data. I løpet av studiet får studentene tilgang til bransjeverktøy for datagjenoppretting og lærer å håndtere korrupte data, ødelagte filsystemer og gjenopprette data fra ulike enheter. Dette utstyrer dem til å håndtere virkelige situasjoner der data er skadet eller tap, forklarer professoren.

«"
Foto: Adobe Stock

Tilbyr spesialutstyr på campus

Studenter ved digital etterforskning utvikler ekspertise innen operativsystemer og filsystemer, programvaren og strukturene som brukes til å lagre data. Siste året på studiet har studenter på campus tilgang til noen av de mest brukte bransjeverktøyene for datagjenoppretting.

På Kristiansand campus har vi spesialutstyr som gjør det mulig å reparere og gjenopprette data fra digitale enheter som er fysisk skadet. For studentene på campus tilbyr vi muligheten til å bruke dette spesialutstyret for å forsøke å gjenopprette data fra skadede enheter.

Hva er hovedutfordringene som eksperter på datagjenoppretting ofte møter?

Typisk billige (upålitelige) enheter, eller gamle lagringsenheter som burde vært byttet ut. Noen ganger kan det være en enhet med en programmeringsfeil i programvaren som brukes inne i enheten, kjent som fastvaren som organiserer dataene på disken eller USB-pinnen. Studentene våre utvikler en god forståelse av hvordan disse enhetene fungerer, avslutter Sutherland.


Relaterte studier

Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer