– Det var utrolig gøy og uventet, sier regissør og manusforfatter Simen Nyland. Filmen "Girl in White"

Kortfilmen "Girl in White" tok hjem seieren for beste klipp på Hollyshort Filmfestival i Los Angeles. Både klipperen Ole Joachim Sjursen og regissør/manusforfatter Simen Nyland (27) har studert filmproduksjonNoroff Bergen.

– Gratulerer til hele crewet til Girl in White, og spesielt Ole Joachim Sjursen for prisen vi fikk på Hollyshort filmfestival for beste klipp, skriver Simen i en status på Facebook. – Vi er veldig glade og fornøyde! Det var så uventet! Jeg ville ikke dratt på stranda og blitt solbrent om jeg ante dette. Alle bilder og intervjuer er av en solbrent, rødfjeset norsk raring.

Jeg ville ikke dratt på stranda og blitt så solbrent om jeg hadde ant noe sånn.Simen Nyland

– Hvordan føles det å vinne pris i Los Angeles?

– Det var utrolig gøy og uventet. Jeg ville ikke dratt på stranda og blitt så solbrent om jeg hadde ant noe sånn, sier Simen til noroff.no.

– Hva betyr det for en ung filmskaper?

– For meg betyr det veldig mye å få bekreftet at man gjør noe rett. Det er også god ballast til fremtidige søknader.

– Hvorfor tror du dere vant?

– Jeg håper og tror det var fordi juryen mente vår film var den beste i sin kategori. Vi vant for beste klipp som er gjort av Ole Joachim Sjursen, tidligere student på Noroff. Han klippet eksamensfilmen min og ble med på denne filmen etter vi var ferdige på skolen. Vi satt sammen i Mosjøen og klippet den.

– Klippen er den tingen som er blitt påpekt mest i Norge som noe vi burde endre. NFI, blant annet, mente den var for lang, men jeg sto på mitt og sa det er den versjonen jeg ønsket å lage. Så å vinne pris for den avgjørelsen føles veldig godt.

(Artikklen fortsetter under traileren...)

– Deilig å få anerkjennelsen

Klipperen Ole Joachim er også stolt av anerkjennelsen:

– Det er utrolig stas å vinne en såpass stor og prestisjefylt pris, sier Ole Joachim. – Dette var jo en film vi har jobbet mye med, og det ble en relativt lang postproduksjon selv om grovklippen var ferdig ganske tidlig.

– Både jeg og Simen var veldig trygge på at vi hadde en god klipp, så det var deilig da vi endelig fikk en såpass stor anerkjennelse, sier Ole Joachim, som synes det var ekstra stas at det var klippen som ble trukket frem.

Musikken i filmen er laget av Raymond Enoksen som er lærer på lyd- og musikkproduksjon.

– Hva handler filmen om?

– Filmen handler om en jente som vokser opp i en familie dominert av rus og vold, sier Simen. – Jenta skaper sin egen eventyrverden for å takle hverdagen, sier Simen som for tiden er i lydmiksen på sin neste kortfilm, og i utviklingen av en til.

– Hvorfor valgte du å studere på Noroff?

– En venn av meg hadde studert der og anbefalte meg det. Jeg likte godt friheten vi fikk til å lage de produksjonene vi selv ønsket.

– Hvilke råd vil du gi til nye filmstudenter?

– Det er viktig å være tålmodig og jobbe hardt, sier Simen.

Prisen ble også omtalt i Helgelendingen.

Les også: Ung manusforfatter med stor suksess


Relaterte studier

Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

Bli filmskaper og jobb profesjonelt med film- eller TV-produksjon. På denne filmutdanningen fordyper du deg som produsent, regissør, manusforfatter, fotograf eller klipper, og jobber med samme utstyr som filmbransjen.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D filmproduksjon, utdanning på fagskole

3D filmproduksjon

Lær å produsere animerte 3D-filmer, miljøer og karakterer fra idé til ferdig film. Utdanningen forbereder deg på å jobbe med innhold til film, web, reklame, markedsføring og virtuell virkelighet.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer