Johannes Hellstrand (23) er student på filmproduksjon på Noroff. Han ble nylig tatt ut til dokumentarfilmworkshop hos Viken Filmsenter.

Viken Filmsenter inviterer ambisiøse filmskapere til å delta på sine årlige talentutviklingsprogram kalt Viken Akademiet. Gjennom et helt år får deltakerne tilgang til ressurser og profesjonelle filmskapere med hensikt å hjelpe de unge inn i filmbransjen.

Det handler ikke om alder og erfaring, så mye som idé, motivasjon og talent. Det er betryggende for unge filmskapere. Johannes Hellstrand, student

- Hva betyr det for en ung filmskaper å delta i et slikt talentutviklingsprogram?

- Jeg ble spesielt inspirert av at suksessrike produsenter og filmskapere likte ideen min. Det gir en følelse av at det faktisk er mulig å få produksjonen din til å bli noe, sier Johannes.

- Det handler ikke om alder og erfaring, så mye som idé, motivasjon og talent. Det er betryggende for unge filmskapere.

Bransjerelatert studium

- Hvordan fikk du plassen på dokumentarworkshopen?

- En av lærerne på filmproduksjon sendte ut et skriv fra Viken UNG hvor de søkte etter unge filmskapere som hadde en dokumentaridé. Man skulle skrive om seg selv og bakgrunnen sin, så jeg skrev en mail til dem. De valgte ut seks personer som de følte hadde noe spesielt å komme med og jeg var en av dem, sier 23-åringen.

Studieleder for filmproduksjon hos Noroff, Siri Rutlin Harildstad, synes dette er en god mulighet for Johannes å utvikle seg som filmskaper:

- Dette er en unik mulighet for Johannes. Han får sjansen til å utvikle en idé i samarbeid med dyktige bransjefolk og videre pitche prosjektet i et profesjonelt forum, sier Harildstad. - På Noroff etterstreber vi at studentene griper muligheter som dette.

Les også: Tom-Birger er kameraassistent på "Birkebeinerne"

Dette er en flott sjanse for Johannes som nå får sjansen til å utvikle en idé i samarbeid med profesjonelle, og til slutt pitche prosjektet i et profesjonelt forum. Siri Rutlin Harildstad, studieleder filmproduksjon

- Hvilket forhold har du til dokumentarfilm som sjanger?

- Jeg har alltid vært fascinert av dokumentarer. Likevel har jeg holdt meg innenfor fiksjonssjangeren, sier Johannes. – Nå er jeg endelig i gang med å skrive og tenke dokumentarfilm. Da er det en god bonus at jeg får hjelp av en dyktig produsent som kan konkretisere idéen min og ta den til et nytt nivå. Utfordringen min er nok at jeg ønsker å gjøre en lang dokumentar. Det kan fort bli et hinder dersom jeg gaper over for mye.

- Kommer til å fortsette å lage film

- Hvordan er det å studere filmproduksjon på Noroff?

- Vi produserer jo mange filmer gjennom studieårene på Noroff. Som student er det hektisk, men utrolig morsomt.

- Hva ønsker du å jobbe med når du er ferdig med studiene?

- Jeg kommer til å fortsette å utvikle ideer til fiksjonsfilmer, produsere, skrive manus og regissere dokumentarfilmer. Forhåpentligvis finner jeg en deltidsjobb i bransjen som tillater at jeg jobber på egne prosjekter ved siden av. Jeg skriver også skjønnlitterært og har lyst til å bli forfatter. Men det blir nok en realitet ganske langt inn i fremtiden.

Vi ønsker Johannes lykke til med studiet og med dokumentarworkshopen!

Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

Bli filmskaper og jobb profesjonelt med film- eller TV-produksjon. På denne filmutdanningen fordyper du deg som produsent, regissør, manusforfatter, fotograf eller klipper, og jobber med samme utstyr som filmbransjen.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D filmproduksjon, utdanning på fagskole

3D filmproduksjon

Lær å produsere animerte 3D-filmer, miljøer og karakterer fra idé til ferdig film. Utdanningen forbereder deg på å jobbe med innhold til film, web, reklame, markedsføring og virtuell virkelighet.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer