Gjennom et tett samarbeid mellom Irasj Asanti og Noroffstudenter kom kortfilmen "Uventet" til liv.

Begynte som en skoleoppgave

Det hele begynte med en skoleoppgave for andreklassestudenter ved Noroff Fagskole i 2008/2009. Frode Graadahl hadde regi, og sammen med medstudenter skapte de tv-piloten ”Nådeløs”. Ved den årlige avslutningen til Noroff ble denne filmen vist fram og blant tilskuerne i salen satt Irasj Asanti. Herifra dukket ideen om et samarbeid opp. Med dette og et manus som Irasj hadde liggende vokste kortfilmen ”Uventet” fram. I dag består dette samarbeidet blant annet av Irasj Asanti, tidligere og nåværende Noroffstudenter innen film- og musikkproduksjon.

Til Filmfestivalen i Cannes

I utgangspunktet kom ”Uventet” fram som en gjennomgang med crewet før de satte i gang med et større filmprosjekt. Den ble skutt på 4 dager og uten de helt store forventningene ble den sendt til Filmfestivalen i Cannes. 28 april kom den store nyheten – Filmfestivalen i Cannes har satt opp ”Uventet” på årets program for Short film corner. Her kan filmskapere, produsenter, distributører og andre filmentusiaster i bransjen svette seg gjennom 17 minutter med et heftig oppgjør mellom russisk og albansk mafia. Irasj Asanti lot seg intervjue av Dagbladet i dag og forteller gladelig om den overraskende nyheten.

Videre samarbeid

Det samme produksjonsteamet holder nå på med en preproduksjon til en spillefilm ved navnet, "Tigerstaden". Innspillingen skal etter planen starte i august/september. Den ikke helt ukjente eiendomsbaronen, Arne Hvidsten, har rollen som russisk mafiaboss. Men det er ikke hans første møte med skuespilleryrket. Han spilte også samme rolle i den opprinnelige piloten av Tigerstaden samt har han hatt en rolle i den norske filmen "Sebastians verden". Økonominettavisen, E24, skrev om dette litt uforventede karrierespranget til eiendomsbaronen allerede i mars d.å. Irasj Asanti er tidligere kjent som skuespiller i Kodenavn Hunter og TV 2s humorserie Ali Reza and the Rezas.

Stolte studenter

Det er ikke uten smil om munnen at Aage Alexander Foss forteller den store nyheten. Men med studentbudsjett og eksamensarbeid kan en mulig reise til filmfestivalen bli vanskelig, men gleden av å få filmen sin vist i Cannes blir ikke på noen måte mindre av den grunn.

Noroff gratulerer Aage Alexander Foss, Kolbjørn Voll Hjelmerud, Thomas Kristiansen, Joakim With Steen, Nicholai Oppedal Johansen og Derek Christian Stothers med en fabelaktig innsats!

alt

alt

alt

alt