Alt det vi lærer gjennom studiet i 3D spilldesign gjør at vi kan tilpasse oss etter hva «standarden» i bransjen er, slik at vi aldri henger etter, sier hun.

Spilldesign i seg selv er et veldig omfattende felt, og jobbmulighetene er derfor veldig varierte. Det finnes så mye forskjellig man kan fordype seg i, og det er nettopp det som gjør det så spennende, sier Rebekka Hangeland-Larsen (22).

Det var ingen tvil om at dette var den rette utdanningen for meg. Rebekka Hangeland-Larsen

Hun studerer 3D spilldesignNoroff Nettstudier fra Langhus i Nordre Follo.

Drømmen om å jobbe med spill har jeg hatt siden jeg var liten, og det var derfor ingen tvil om at dette var den rette utdanningen for meg, smiler 22-åringen.

Det digitale klasserommet er åpnet døgnet rundt

Rebekka forteller at hun jobber best når hun kan styre sin egen hverdag- derfor var nettstudier et naturlig valg for henne.

Jeg kan ta pauser akkurat når det passer meg, noe som gjør det enklere å holde motivasjonen oppe. Det hjelper selvfølgelig også at studiet i seg selv er veldig underholdende, påpeker hun.

22-åringen forteller at det digitale klasserommet er åpent døgnet rundt, og at hun stadig vekk ser andre studenter som er aktive utover kvelden og natten.

Som nettstudent har du frihet til å jobbe når som helst og hvor som helst, så lenge du følger de digitale retningslinjene som er satt og leverer innen tidsfristen. Det er veldig deilig å kunne legge egne planer for hverdagen.

Faglærerne er veldig flinke til å svare raskt, uansett hva problemet er så får jeg veiledningen jeg trenger, sier 22-åringen.

Gjennom studiet lærer Rebekka å utvikle kreativt og interaktivt spillinnhold og gamification for alle bransjer.

Det mest interessante jeg har lært så langt må nok være hvor variert spilldesign/spillutvikling faktisk er. Det er så utrolig mange områder å fordype seg i. Vi lærer også om hvordan det er å drive sin egen business, sier hun.

Det mest interessante jeg har lært så langt må nok være hvor variert spilldesign faktisk er. Rebekka Hangeland-Larsen

Studiet er toårig, og er tilgjengelig på campus i Oslo, Bergen og Stavanger, i tillegg til på Noroff Nettstudier.

Vi lærer om hvordan spillbransjen fungerer, og hva vi kan forvente når det er vår tur til å tre inn i arbeidslivet. Alt det vi lærer gjennom studiet i 3D spilldesign gjør at vi kan tilpasse oss etter hva «standarden» i bransjen er, slik at vi aldri henger etter.

Så oppslukt at man glemmer tiden

Rebekka drømmer om å jobbe solo, eller som en del av et mindre team.

Forhåpentligvis kan jeg jobbe meg oppover etter hvert, smiler hun.

Til slutt, hvilket råd vil du gi til nye nettstudenter?

Å ha en rutine. Vi jobber jo veldig fritt, og det kan fort bli til at man utsetter arbeidet fordi man ikke orker, eller rett og slett glemmer seg bort. Det hender ofte at man blir så oppslukt at man glemmer tiden. Derfor er det også viktig å huske å ta pauser, avslutter Rebekka.

Er du interessert i 3D?

Legg igjen din e-postadresse og få fire e-poster med mer informasjon om 3D-studiene på Noroff.

For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg. Du kan når som helst melde deg av. Les mer i vår personvernerklæring.


Relaterte studier

3D spilldesign, utdanning i spillproduksjon

3D spilldesign

Bli 3D-spilldesigner og lær å utvikle kreativt og interaktivt spillinnhold og gamification for alle bransjer. Studiet gir unikt innblikk i utviklingsprosesser, fra idé til lanseringsklart produkt.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D filmproduksjon, utdanning på fagskole

3D filmproduksjon

Lær å produsere animerte 3D-filmer, miljøer og karakterer fra idé til ferdig film. Utdanningen forbereder deg på å jobbe med innhold til film, web, reklame, markedsføring og virtuell virkelighet.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor i interaktive medier - Spill

Jobb i skjæringspunktet mellom kreativitet og teknologi. Utdanningen lærer deg å designe og programmere interaktivt innhold til spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer