Nå kan Simen Nyland også glede seg over filmstøtte på 230.000 kr.

Simen Nyland fra Mosjøen var en aktiv filmstudent under utdanningen ved Noroff i 2009-2011. Etter at han vant pris for beste studentfilm under den årlige studieavslutningen til Noroff, Diamond Awards, ble filmen hans ”Veiskille” sendt inn på filmfestivalen Kino Kino i Sandnes. Mens Simen nyter synet av sin studentfilm på storskjerm i Sandnes kan han også glede seg over siste nytt: Filmen ”Girl in white”, hvor Simen har regi, har fått støtte fra fond for lyd og bilde med 230 000 kroner.

Samarbeider med andre studenter

Simen startet å skrive manus til filmen ”Girl in white” for flere år siden. Han har finjustert manus flere ganger og har ventet på rette tidspunkt for å søke støtte til filmen. Sammen med produksjonsselskapet Yesbox Productions ble det søkt om tilskudd til filmen i høst. Nå har fond for lyd og bilde støttet filmen med 230 000 kroner. Tidligere Noroffstudent, Camilla Fredrikke Jæger er produsent på filmen. 

Simen har siden han var liten skrevet mange filmmanus. De siste årene som filmstudent og nå som frilanser har han opparbeidet et stort nettverk rundt seg. Simen har blant annet samarbeidet med Yngvill Thon Sørensen, tidligere 3D-student på Noroff og nåværende masterstudent på Teesside Universty. De har sammen laget fantastisk 3D animasjon til flere filmer, blant annet Simen sin eksamensfilm Dolb.


Regissør: Simen Nyland

God historieforteller

Som student på Noroff var Simen tidlig ute med å vise et talent i regissørstolen, forteller faglærer Kjell Hammerø. - Han ble lagt merke til som en god historieforteller. Hans spesielle teft for gode visuelle løsninger gjør også at han evner å løfte historiene fra papiret og gi dem en spennende filmatisk innpakning. - Det er veldig gledelig at Simen har fått økonomisk støtte til kortfilmprosjektet "Girl in White". Tidligere har han laget lavbudsjettsfilmer, og jeg er veldig spent på å se hvor langt han kan komme med et større budsjett å rutte med, sier Kjell Hammerø.

alt
Produsent:Camilla Fredrikke Jæger


alt
Filmfestivalen KinoKino i Stavanger desember 2011

alt
Produsent Camilla F. Jæger og fotograf Geir Andersen ser "Veiskille" på KinoKino

Klar for nye utfordringer

Filmfestivalen KinoKino er nå avsluttet og filmen Veiskille kom blant topp tre for publikumsprisen. - Vi er fornøyd med en topp tre plassering for publikumsprisen, selv om det ikke ble flere priser til Veiskille. Vi har fått svært gode tilbakemeldinger på filmen og vi ser frem til å kunne vise den på flere festivaler, sier Simen Nyland. Sammen med produsent Camilla Fredrikke Jæger og fotograf Geir Andersen skal Simen jobbe videre med nye prosjekter. - Vi er kun i startfasen av vår filmkarriere. Jeg har sammen med mine produsenter fått en god start med pengestøtte til "Girl in white". Over nyttår har jeg også ferdigstilt min eksamensfilm Dolb som forhåpentligvis også er klar for festivaleventyr, sier Simen Nyland.

alt
Simen Nyland under innspilling av eksamensfilmen DOLB

alt
Konseptbilde til filmen "Girl in white"