21-åringen Kristine Rande har allerede rukket å gi ut tre romaner. Nå vil hun bli filmregissør og manusforfatter.

Kristine Rande (21) har alltid vært glad i å skrive. Da hun var 17 år gammel gav hun ut fantasyromanen «Havprinsen - leting etter blått blod», som senere utviklet seg til å bli en triologi. Nå studerer hun Filmproduksjon for å gjøre det hun aller helst drømmer om, å bli filmregissør ogmanusforfatter.

Ønsket å skape sitt eget univers

Kristine var femten år gammel da ideen om å skrive en bok oppstod. - Jeg var fasinert av forfattere som kunne skape sin egen verden, og tenkte at det måtte være gøy å lage et eget univers, sier Kristine. Bokprosjektet utviklet seg fort til å bli en triologi, - Den første boken «Havprinsen - Leting etter blått blod» kom ut julen 2007, «Den sorte skjebne» kom ut sommeren 2010 og «Med hjertet i døden» ble utgitt sommeren etter. Romanene er teknologiske eventyr farget med magiske elementer. Selv om det inneholder mye kjent, tror jeg dette universet kan sies å være noe helt for seg selv, sier Kristine. 


Klare fremtidsplaner


Det å skrive fantasyromaner krever en stor dose fantasi og kreativitet. - Jeg lar meg inspirere av absolutt alt mulig. Ulike sjangere, historier og opplevelser. Jeg var veldig opptatt av å skape noe helt nytt og originalt, og det tror jeg at jeg klarte, sier den unge forfatteren. Når Kristine er ferdig med studiene er det en karriere som filmregissør og manusforfatter hun ønsker å satse på. – I første omgang skal jeg fullføre studiene ved Noroff, men jeg ønsker helt klart å skrive flere romaner i fremtiden, sier Kristine.

Nysgjerrig student

Kristines faglærer ved Noroff, Kjell Hammerø, beskriver Kristine som en engasjert student med stort pågangsmot og godt humør. – I undervisningen er Kristine en aktiv student med mange gode spørsmål på lager. Hun er flink til å inspirere medelevene sine, både med sitt engasjement og sin positive innstilling. Hun finner også tid til å lage egne filmer i tillegg til de faste skoleoppgavene, og benytter seg ofte av muligheten studentene har til å bruke skolens filmutstyr til egne filmprosjekter. Det er tydelig at hun vet hva hun vil, sier Hammerø.

Viktige egenskaper for å lykkes

Dersom du ønsker å følge i Kristines fotspor finnes det gode råd du kan ta med deg på veien. - Det finnes mange ulike fagfunksjoner innen film og det er et fag som strekker seg over mange kompetanseområder. Det er viktig å være selvstendig, engasjert og å vise stor vilje til å gjennomføre det du skal gjøre. Det er også en fordel å være sosial og omgjengelig siden man ofte jobber i store team og tidvis under stort press, sier Hammerø.

Les artikkel om Kristine Rande i Bergens Tidende

alt
Kristine Rande (Foto: privat)