Kortfilmfestivalen i Grimstad er like rundt hjørnet og en gruppe Noroff-studenter står bak hele fem av årets bidrag.

Filmene «Når i går blir i dag og i morgen», «Tr3s», «Play the Crack Sky», «Oliver & Agnes» og «Som på TV» er alle plukket ut til Kortfilmfestivalen som sparkes i gang 13. juni.

Grimstad Kortfilmfestival er den viktigste visningsarenaen for norsk og internasjonal kort- og dokumentarfilm. Festivalen mottok totalt i år 379 filmer hvorav 264 kortfilmer, 50 lange dokumentarer og 65 musikkvideoer. Av disse står Noroff-studenter bak en musikkvideo og fire kortfilmer. Regissørene bak de fem bidragene har to ting til felles: De har alle studert Film- og TV produksjon og de er svært glade for å bli plukket ut til den prestisjefulle filmfestivalen.

Internasjonale muligheter

Kortfilmen «Når i går blir i dag og i morgen» er regissert av tidligere student Kathleen Johnsen som synes det er stort at filmen hennes er plukket ut. – Kortfilmfestivalen er en internasjonal festival som åpner mange dører til et stort og spennende marked, og gir filmen mulighet til å nå seere utover landegrensene. Det at filmen nå blir sett av ulike bransjefolk skaper mange muligheter, sier Johnsen.

artikkel_jpg

Positiv overraskelse

Maritza Campos har regissert kortfilmen «Tr3s» som var hennes eksamensfilm fra avgangsåret ved Noroff i 2011. Campos meldte på «Tr3s» fem minutter før påmeldingsfristen gikk ut og ble positivt overrasket da hun fikk den gode nyheten. - Dette er en viktig døråpner for meg som regissør, sier Campos som for øyeblikket har flere filmprosjekter på gang, alt fra barne- og tegnefilmer til TV-serier. – Alt er per dags dato i manusfasen og jeg gleder meg til å sette de ulike filmene ut i produksjon, sier Campos.

artikkel_jpg

Erfaren filmregissør

«Play the Crack Sky» er regissert av tidligere Noroff-student Steffen Andre Hagen. Filmen er hans eksamensfilm fra Deakin University, Noroffs samarbeidsuniversitet i Australia. – Det å bli anerkjent på denne måten betyr veldig mye for meg som regissør. Det er et bevis på at jeg gjør en god jobb som blir lagt merke til, sier Hagen som tidligere har stått bak flere store filmprosjekter. For noen år tilbake regisserte han dokumentarfilmen «Kampen om Fjellet» som ble vist på TV Norge.

artikkel_jpg

I godt selskap

Håvard Prytz studerer i dag ved Noroff sitt samarbeidsuniversitet AFDA Film School i Cape Town, Sør-Afrika og har regissert kortfilen «Oliver & Agnes». – Denne utvelgelsen er ekstra spesiell fordi det er min første reelle anerkjennelse som regissør. Det er også en bekreftelse på at jeg gjør noe som har verdi i film-Norge. Noe som filmkjennere med erfaring og kunnskap setter pris på - og det føles godt, sier Håvard.

artikkel_jpg

Fjorden Baby!

Fem studenter ved film- og TV-produksjonslinjen ved Noroff i Bergen tok kontakt med bandet Fjorden Baby! for å få tillatelse til å lage en musikkvideo til sangen «Som på TV». Regissør Kjell-Gunnar Hjartholm Knudsen er veldig fornøyd med at musikkvideoen er et av 65 bidrag som er valgt ut til Kortfilmfestivalen. - Det er veldig gøy å bli plukket ut til en så stor festival. Dette viser at det er stor kvalitet på det vi lager. At en studentvideo kan være med og konkurrere med videoer laget av profesjonelle filmskapere er spesielt gøy, sier Kjell-Gunnar.

artikkel_jpg

Les mer om Grimstad Kortfilmfestival her