Noroff School of Technology and Digital Media

Utdanning for fremtidens arbeidsmarked

Næringslivet skriker etter folk med digital kompetanse og kreativitet og du kan bli en del av løsningen. Studer i Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand eller Nettstudier. Alle utdanninger er godkjent i Lånekassen.

NYHET: Ny bachelor starter august 2024

Bachelor in Digital Assurance and Security Management, Digital informasjons­sikkerhetsstyring og -tilsyn - utdanning

Bachelor in Digital Assurance and Security Management

Jobb med sikkerhetsstyring og sikring av verdifulle digitale eiendeler. Denne bacheloren dekker IT-kunnskap, fra forretningsprosesser til databasesystemer, ledelse og IT-arkitektur.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer

Nyheter

Capture the flag-konkurransen var en fantastisk læringsopplevelse. Ikke bare fikk jeg jobbe med interessante utfordringer og geografisk lokalisering av videoer og bilder, men jeg fikk også erfaring med hvordan du skal jobbe med tøffe etterrettnings-utfordringer/problemer som gruppe, og hvor viktig det er å sette tankene sammen når man sitter fast med et problem, sier Espen Ringstad (28), student ved digital etterforskning på Noroff.

Sammen med medstudent Thomas Thaulow og førstelektor i cyber security ved Noroff, Francois Mouton, deltok han nylig i en Open Source Intelligence (OSINT) Capture the fag (CTF)»-konkurranse, arrangert av en australsk organisasjon digitalt.

«"

«"

Studentene presterte utrolig bra

En CTF-konkurranse er en konkurranse som utfordrer deltakerne til å løse sikkerhetsproblemer og/eller forsvare datasystemer. For hver utfordring et team fullfører, belønnes de med et speifikt antall poeng.

Arrangementet hadde 162 lag, bestående av opp til fem medlemmer, som deltok fra hele verden. Etter åtte timer og 39 minutter klarte teamet å løse alle utfordringene, noe som sikret laget en solid fjerde plass.

Studentene presterte utrolig bra, sier Francois.

«"

Solide motstandere

Det var min første CTF-konkurranse. Jeg opplever selv at jeg er ganske stabil på informasjonsinnsamling, men dette er første gang jeg bruker det i en konkurranse eller cyber-relatert måte. Jeg var nervøs for om jeg ville dra laget ned, da jeg var den eneste i teamet uten erfaring, sier Thomas.

Han fortsetter:

Når jeg gikk gjennom lagene som konkurrerte var jeg ganske sjokkert over å se navn som Def Con-talere, og lag som hadde bra rangering i CTF-ene hos Def Con (et av verdens største hackerkonvensjoner), Facebook, Google, og mange flere.

Et av teamene navngir seg som «Storbritannias topp konkurrerende cyber-sikkerhetsteam». Det er med andre ord solide motstandere de tre møtte på i den internasjonale konkurransen.

Da vi startet, følte jeg at det virkelig var en teaminnsats, og vi samarbeidet alle på en virkelig god måte for å sikre at de fleste flaggene ble tatt, noe som gav oss den solide plasseringen, smiler Espen.

«Noroff University College» ble et av topplagene

Bakgrunnen for å delta på et slikt arrangement er å gi studentene virkelighetserfaring. Det var frivillig å melde seg på for studentene. Det var veldig imponerende av Espen og Thomas å stille opp, som begge nettopp har fullført sitt første år på studiet, sier Francois.

Vi klarte raskt å sikre oss noen tilleggspoeng ved å være det første laget som løste et sett utfordringer. Dette gav oss en tydelig posisjon i konkurransen, og de ble raskt et av topplagene, avslutter han.


Relaterte studier

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top