Noroff har hatt stor pågang med søkere den siste tiden. Det er 3D-studiene som er mest populær i følge søkertallene.

Noroff har hatt stor pågang med søkere den siste tiden og jobber kontinuerlig med å gjennomføre veiledningssamtale med alle sammen. Det er jevnt over stor pågang på alle studiene men det er klart 3D-studiene som er mest populær, sier Geir Johannessen i Noroff.

Unge er mer bevisst på 3D

Første året heter 3D Design og Animasjon og andre året står valget mellom 3D Spilldesign eller 3D Filmproduksjon. De fleste av søkerne vi har snakket med så langt er veldig bevisst på hvorfor de velger 3D og hvilken vei de vil gå videre etter to år her, sier studieveileder i Bergen. Mange av søkerne har jobbet en del i ulike 3D program og spesielt gratisprogrammet Blender er det mange som er kjent med. Daniel Natland og Remi Vaage er studenter på 3D Filmproduksjon i Bergen og de er begge klar på hva de tror er grunnen til den store interessen for faget. Jeg tror flere unge mennesker er mer bevisst på 3D i dag. Det er jo helt klart et fag som interesserer mange, sier Remi. Remi har siden barneskolen vært sikker på at han ønsket en utdannelse innen 3D og hadde bestemt seg for Noroff allerede i 10 klasse. Jeg har hatt interesse for 3D siden jeg var liten og var lenge alene om denne interessen i grunnskolen. Det var veldig inspirerende å begynne på Noroff og være en del av et klassemiljø der alle hadde samme interessen som meg, sier Remi. Daniel valgte 3D utdanningen ut i fra en stor interesse for film. Da jeg begynte på 3D første året var jeg sikker på at jeg skulle velge 3D Filmproduksjon etterpå, sier Daniel. De er begge enige om at utdannelsen ikke kjennetegnes av akademiske A4 personer. Studentene er kreative og løsrevet fra faste rammer og prinsipper. Målet er at studentene skal sprenge egne grenser og finne sitt interessefelt i faget.

Store klasser

Noroff Instituttet var pionerer innen 3D da skolen startet sin ettårige utdanning i 3D Animasjon på 90-tallet. Vi var en av de første skolene i landet som kunne tilby en egen 3D-linje og vi ligger fremdeles langt foran i utviklingen av dette studiet, sier Geir Johannessen. Siden studiene startet har det vært en jevn interesse for faget, men det er likevel de siste årene at interessen virkelig har eksplodert. Fortsetter denne utviklingen er det mulig vi starter opp flere klasser i de enkelte byene, sier Geir.

Fornøyde studenter

Studentene er svært fornøyd med den bratte læringskurven i faget og de er vant til å måtte henge med fra dag èn for og ikke falle bakpå. Både første og andre året er fylt opp med kontinuerlige prosjektoppgaver og studentene får stort spillerom til og utforske sine kreative og teoretiske evner. Stadig flere unge mennesker har erfaring fra 3D-programmer og disse blir stadig mer tilgjengelig for folk. Remi og Daniel synes at nivået er høyt på første års studentene. Flinke 3D folk er etterspurt og stadig flere bransjer tar i bruk 3D enten det er oljebransjen, reklamebransjen eller film- og TV-bransjen. Vi skal ikke mange år tilbake for å se at det ikke fantes større 3D produksjoner i Norge. Det er et økende marked for 3D verden over, og økningen av produksjoner og egne 3D selskap i Norge har også vært stor de siste årene. Les mer om muligheter for bachelorgrad gjennom Noroff.