Fra august 2024 tilbys backend-utvikling på campus i Oslo, Bergen og Kristiansand. – Vi ønsker å imøtekomme etterspørselen, sier rektor ved Noroff Fagskole.

Backend-utviklere er blant de mest etterspurte tech-yrkene i dagens arbeidsmarked, og innehar en nøkkelrolle i enhver organisasjon som tilbyr tjenester via nett. Studiet i backend-utvikling tilbys fra før via nettstudier, og er et av de mest populære studiene ved Noroff. Nå lanseres studiet i Oslo, Bergen, og Kristiansand, med første oppstart 12. august 2024. 

– Vi ser en tydelig etterspørsel etter dette studiet, og vi ønsker å imøtekomme denne ved å tilby et alternativ til nettstudier, sier Aage Alexander Foss, rektor ved Noroff Fagskole.

Både det ettårige og toårige studieprogrammet vil fra høsten være tilgjengelig på campus i Oslo, Bergen og Kristiansand.

Les om Jørgen som fikk drømmejobben som IT-utvikler i Vy.

Svært attraktiv på arbeidsmarkedet

Som backend-utvikler vil du være hjernen bak de digitale løsningene, jobbe med variert teknologi og ha muligheten til kontinuerlig kompetanseutvikling. Med en høy etterspørsel på arbeidsmarkedet er backend-utviklere med erfaring i programmeringsspråk, forståelse av utviklingsfaser og frontend-språk, spesielt ettertraktede. 

– Både nasjonale og internasjonale virksomheter har behov for backend-utviklere. Etter studiene kan du søke stillinger som in-house-utvikler for en bedrift, eller du kan for eksempel jobbe for et spesialisert utviklerfirma, forteller Foss.

Aage Alexander Foss og Linda Stiberg-Jamt.

Blant de mest populære studiene

Backend-utvikling har lenge vært blant Noroffs mest populære nettstudier.

– Vi har de siste årene sett en stadig økende interesse for utviklingsfaget, og backend-utvikling er spesielt populært. Vi har allerede tatt opp mange nettstudenter til august, forteller Linda Stiberg-Jamt, leder for opptak og studentrekruttering.

– De mest populære studiene våre blir raskt fylt opp, så vi anbefaler å søke så snart som mulig, fortsetter Stiberg-Jamt.

Campus Bergen og Kristiansand avventer godkjenning om stedsbasert undervisning fra NOKUT. Denne forventes klar i god tid før studiestart.

Du kan lese mer om backend-utvikling og sikre deg din studieplass her.


Relaterte studier

Backend-utvikling Noroff

Backend-utvikling (Årsstudium)

Teknologiutdanning for deg som ønsker å jobbe med fremtidens nettløsninger. Utvikling og vedlikehold av serverbaserte programvareløsninger blir stadig mer viktig. Backend-utvikler en av de mest etterspurte tech-jobbene.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Backend-utvikling Noroff

Backend-utvikling (2-årig)

Utdanningen for deg som ønsker å bli backend-utvikler med avansert teknisk programmeringskompetanse. Du lærer avanserte funksjoner i JavaScript, skybaserte tjenester og .NET, og blir klar til å jobbe som fullstack-utvikler.

  Nettstudier
  Oslo
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top