studiestart, studenter, noroff

Vi får flere spørsmål fra våre nye studenter, som vi gjerne hjelper å svare på. Vi har samlet noen av dem her. 

📌 Er det for sent søke studieplass hos Noroff?

Nei, du har fortsatt mulighet til å søke studieplass. Se oversikt over ledige studieplasser.

📌 Hvor finner jeg pensumliste?

Pensumliste blir gjort tilgjengelig ved studiestart. Våre studier er lagt opp modulvis med emner, så man trenger dermed ikke alle bøker til studiestart, men i forkant av emnet som det skal undervises i.

📌 Er det for sent å søke om stipend og lån hos Lånekassen?

Nei. Du kan søke hos Lånekassen frem til 15. november. Les mer om betaling, lån og stipend. Dette kan komme godt med til studenttilværelsen.

Utbetaling fra Lånekassen skjer først etter studiestart. Noroff rapporterer at du er aktiv student til Lånekassen, som forutsetter fysisk oppmøte første skoledag for campusstudenter, og innlogging for nettstudenter første skoledag. Merk: Det kan ta 1-3 virkedager før Lånekassen registrerer dette.

Alle våre studier er godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse for Utdanning.

via GIPHY

📌 Når mottar jeg studentbeviset?

Campusstudenter ble fotografert ved studiestart, og vil motta sitt studentbevis i etterkant. Merk at studentavgiften må være betalt for at vi skal kunne utstede gyldig studentbevis. Oblatet til studentbeviset kan hentes på campus. 

Nettstudenter kan bestille sitt bevis via dette skjemaet

📌 Hvor finner jeg timeplanen?

Timeplanen finner du her

  • Skriv inn Noroff, velg student, deretter timeplan. Velg "klasse/gruppe". 
  • Skriv inn emnekoden. Denne begynner med følgende store bokstaver for hver campus (BRG, KRS, OSL, STA), etterfulgt av forkortelse for studiet ditt. 
  • Trykk "vis timeplan». Ingen brukernavn eller passord kreves. 

    Nettstudenter på fagskolen følger egne progresjonsplaner, som gjøres kjent i introduksjonsuken.

📌 Kan jeg bytte fra campus til nett, eller omvendt?

Du kan bytte mellom campus og nett, så sant det er ledig på campus. Dette kan bare godkjennes dersom nettstudenten følger samme progresjon som campus-studentene.  

📌 Bør jeg ha egen PC/MAC hjemme?

Som campusstudent på Noroff har vi både PC og MAC tilgjengelig på campus. De fleste studenter har en laptop eller egen maskin hjemme, og vi har tilrettelagt for bruk av egen laptop på campus for de som ønsker det.

Studenter ved Noroff Nettstudier må selv sørge for å skaffe eget datautstyr, internettilgang, lisenser og annet materiale.

«"

📌 Tilbyr Noroff utvekslingsmuligheter?

Etter toårig fagskoleutdanning på Noroff kan du for de fleste studier benytte deg av våre gode samarbeidsavtaler og søke direkte inn på tredjeåret på internasjonale bachelorgrader. Les mer her.

📌 Jeg har ikke fått tak i bolig til studiestart, hva gjør jeg?

Sjekk finn.no eller hybel.no for å se hvilke muligheter som finnes. Er det lite å velge mellom, utnytt nettverket ditt. Mange skaffer seg bolig gjennom bekjente. Fortell Facebook-vennene dine at du er på boligjakt.

Noroff er en del av Studentsamskipnaden i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand. Du kan sjekke mulighetene for å skaffe bolig via Studentsamskipnaden i din studentby. 

Eventuelt kan du flytte sammen med noen, bofellesskap er en rimelig måte å leie på, og gir flere muligheter. En annen midlertidig løsning kan være å bo hos venner eller familie for en liten periode. Ha is i magen, boligmarkedet roer seg i september.

Flere spørsmål er også besvart under ofte stilte spørsmål.  

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning.

For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg. Du kan når som helst melde deg av. Les mer i vår personvernerklæring.


Studietilbud

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor i cyber security

IT-utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med IKT-sikkerhet og redusere digital sårbarhet.

  Nettstudier
  Oslo, Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i digital etterforskning - utdanning

Bachelor i digital etterforskning (digital forensics)

IT-utdanning som lærer deg datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med digital sikkerhet og etterretning for politi og andre organisasjoner med behov for økt digital sikkerhet.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i applied data science - utdanning

Bachelor i applied data science

IT-utdanning som gjør deg klar for det økende globale behovet innen big data-analyse. Applied Data Science lærer deg vitenskapelige metoder for å jobbe med data på en praktisk og anvendbar måte.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Praktisk IT-utdanning som lærer deg administrasjon av nettverk og systemer. Studiet sentreres rundt  Microsoft- og Unix-baserte teknologier, og infrastruktur for nettverk og serverdrift med fokus på IT-sikkerhet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital prototyping, 3D-printing

Digital prototyping

Morgendagens produkter fremstilles og testes digitalt. Bli klar for jobb i prosess- og produksjonsindustrien med en fremtidsrettet utdanning som lærer deg å designe fysiske produkter ved bruk av 3D-printing.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor i interaktive medier - Animasjon

Jobb i skjæringspunktet mellom teknologi og kreativitet. Utdanningen lærer deg å designe og animere digitale modeller og karakterer for film, spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor i interaktive medier - Spill

Jobb i skjæringspunktet mellom kreativitet og teknologi. Utdanningen lærer deg å designe og programmere interaktivt innhold til spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Teknisk design med DAK, AutoCAD

Teknisk design med DAK 2D/3D

Praktisk ettårig utdanning i teknisk design, hvor du lærer å tegne, modellere og visualisere bygg og moderne konstruksjoner innen BIM, produktdesign og digital prototyping.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
VFX - visuelle effekter, utdanning

VFX - Visuelle effekter

Jobb med spektakulære visuelle effekter i film, spill og virtuell virkelighet. Utdanningen forbereder deg på jobb innen fremtidens digitale medier på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D spilldesign, utdanning i spillproduksjon

3D spilldesign

Bli 3D-spilldesigner og lær å utvikle kreativt og interaktivt spillinnhold og gamification for alle bransjer. Studiet gir unikt innblikk i utviklingsprosesser, fra idé til lanseringsklart produkt.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D filmproduksjon, utdanning på fagskole

3D filmproduksjon

Lær å produsere animerte 3D-filmer, miljøer og karakterer fra idé til ferdig film. Utdanningen forbereder deg på å jobbe med innhold til film, web, reklame, markedsføring og virtuell virkelighet.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Lær deg lyd- og musikkproduksjon i et profesjonelt studio. Få bred, praktisk erfaring med kvalitetsutstyr, slik at du har kompetansen som gir deg flere ben å stå på i en dynamisk bransje.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

Bli filmskaper og jobb profesjonelt med film- eller TV-produksjon. På denne filmutdanningen fordyper du deg som produsent, regissør, manusforfatter, fotograf eller klipper, og jobber med samme utstyr som filmbransjen.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top