– Jeg opplever at det jeg studerer er en voksende bransje, og noe som flere bedrifter og selskaper har fokus på, sier 25-åringen.

Birgitte Venæs (25) bor i Oslo og studerer UX-designNoroff Nettstudier. Hun har en lang bakgrunn fra humaniora, og valgte så å studere UX-design for å kunne bruke sin kreative side.

Jeg opplever at det jeg studerer er en voksende bransje, og noe som flere bedrifter og selskaper har fokus på. Birgitte Venæs

25-åringen forteller at hun er svært fornøyd med valg av utdanning og hun drømmer om å jobbe som UX-designer eller researcher.

Det som gjør studiet mitt spennende er at vi ikke bare jobber med design av teknologisk interaksjon, men at vi også har såpass fokus på brukeren som vi skal levere designet til. I tillegg er fagstoffet veldig spennende.

Hun fortsetter:

Jeg håper selvsagt å kunne ende opp i en jobb som UX-designer, researcher eller lignende i fremtiden. Jeg opplever at det jeg studerer er en voksende bransje, og noe som flere bedrifter og selskaper har fokus på. Jeg håper at brukervennlig design til slutt ender opp å bli like nødvendig som det å ha en regnskapsfører!

«"

Hverdagen

God struktur i hverdagen er alfa omega når man skal studere mye på egenhånd. Dette har Birgitte full kontroll på og forteller gladelig om sin studiehverdag.

På mandag står jeg opp, lager en kopp kaffe og danner meg en oversikt over hva jeg har vi vente denne uka. Denne dagen har jeg primært fokus på å kartlegge og planlegge dagene, her planlegger jeg eventuelle intervju eller gruppearbeid. Deretter tar jeg fatt på ukesoppgaven dagen etter, forteller hun.

Hun fortsetter:

Hver dag prøver jeg også å gi meg selv tid til å slappe av. Jeg går turer, lager god mat og passer på å være sosial. Jeg tror det er viktig å ta seg gode pauser når man er nettstudent, da det bidrar til å opprettholde motivasjonen og arbeidsflyten.

Nettstudent for første gang

For meg har nettstudiene fungert bra så langt! Jeg føler jeg har lært meg den disiplinen jeg håpet å oppnå, forteller Birgitte.

Til tross for at det er mye selvstendig arbeid som nettstudent er det ofte flere gruppeoppgaver man skal igjennom i løpet av studiet. Slik kan man bli kjent med andre på sitt studium.

Selv om man primært jobber selvstendig, er jeg veldig glad for å lære mer sammen med andre gjennom gruppearbeidene. I tillegg til å lære masse om studiet, lærer man også om andres perspektiv og ideer.

Når vi har gruppeoppgaver er det enkelt å kontakte andre over nett og planlegge hva vi skal gjøre. Først var det litt skummelt å skulle ringe noen jeg aldri har snakket med før, men det i seg selv er en nyttig erfaring å ha, forteller hun.

Når vi har gruppeoppgaver er det enkelt å kontakte andre over nett og planlegge hva vi skal gjøre Birgitte Venæs

– Hvilket råd vil du gi til kommende nettstudenter?

Mitt råd er å bruke en dag på å planlegge arbeidet for uken godt. Lag en oversikt over hva som skal gjøres og pass på å disponere tiden riktig på de forskjellige oppgavene. Det er også viktig å huske å ta pauser hvor du gir deg selv et avbrekk med noe du syns er artig.

Ikke nøl med å ta kontakt med andre på studiet. Husk at de er i samme situasjon som deg, og at de også ønsker seg en sparrepartner like mye som deg. Samarbeid er generelt til god hjelp for oppgavene man har, men også for motivasjonen og tryggheten, avslutter hun.

Er du interessert Nettstudier?

Legg igjen din e-postadresse og få mer informasjon om Nettstudier på Noroff. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer