digital markedsføring, Noroff, top of mind

Digital markedsføring er utrolig spennende. Det er alltid noe nytt å teste ut - nye verktøy, trender, store og små endringer i algoritmer. Dette krever at man er et skritt foran hele tiden.

Petter Omdal (32) er daglig leder i Top of Mind AS, et digitalt markedsføringsbyrå lokalisert i Bergen. Han har selv studert digital markedsføringNoroff Nettstudier.

Å kombinere nettstudier med egen bedrift var ifølge Petter helt uproblematisk. 

Nettstudier på Noroff er fleksibelt, og det fungerer bra for å tilegne seg ny kunnskap i en ellers hektisk hverdag, hvor du ikke har mulighet for å være tilstede i et klasserom og følge undervisningen der.

Nettstudier på Noroff er fleksibelt. Petter Omdal

Jeg traff andre som har lidenskap for det samme fagfeltet som meg, og fikk flere venner og bekjentskaper gjennom nettstudiene som jeg har jevnlig kontakt med, forteller Petter.

«"

Hoppet ut i det med begge beina

Jeg har lenge hatt stor interesse for digital markedsføring og mulighetene dette gir. Tidligere arbeidsgivere har gitt meg utrolig mye når det kommer til både erfaring og nettverk, samt det å være selvstendig og målbevisst. Jeg har alltid heiet på andre som tør å satse, og da hoppet jeg like gjerne ut i det med begge beina selv, sier 32-åringen.

Han startet selskapet Top of Mind AS og angrer ikke et sekund. 

Jeg stortrives med å styre mitt eget digitale markedsføringsbyrå i riktig retning, jobbe med mange flinke samarbeidspartnere og se kundene våre vokse.

Hvordan ser en arbeidsdag ut som digital markedsfører?

Dagen starter med at jeg kjører den elektriske sparkesykkelen min til kontorfellesskapet Bergen Works, midt i sentrum. Et tips om du vurderer å starte for deg selv: ikke sitt hjemme, finn deg et kontorfelleskap hvor du treffer interessante mennesker. De blir fort både gode venner og kanskje til og med kunder.

Petter fortsetter:

Arbeidsdagen fortsetter deretter med at jeg tar en fot i bakken med mine flotte kollegaer, sjekker oppgavebehandlingsprogrammet jeg bruker for å holde styr på gjøremål, samt kalenderen for møter og andre avtaler. Deretter går det slag i slag med workshops, møter, sjekke pågående annonser, oppdatere meg på trender og nye happenings i bransjen, kanskje fly en tur med dronen eller spise lunsj med en samarbeidspartner. Det er ingen dager som starter klokken åtte og slutter klokken 16, og det er ingen dager som er like. Det er noe av det jeg elsker mest med å drive eget selskap. En herlig kombinasjon av store arbeidsmengder, mange baller i luften samtidig og muligheten til å jobbe med det jeg liker best.

Bratt læringskurve

Hva har vært det mest lærerike med å starte egen bedrift?

Læringskurven er og har vært utrolig bratt, og det mest lærerike må være å styre alt det administrative som kommer med et selskap, i tillegg til at man skal være kreativ, tilgjengelig og yte 110 prosent for kundene.

Hva er den største myten med å starte noe eget?

At man jobber 24/7 uten å ha fritid eller kunne ta ut lønn. Har du pågangsmot, tørr å snakke med nye mennesker og har litt struktur i arbeidsdagen tar det ikke lang tid før du har bygget deg opp såpass at du både kan ta ut lønn, ha helgen fri og ikke jobbe til langt på natt hver dag. Det er selvfølgelig perioder hvor jeg også jobber non-stop og må droppe både fest og hyttetur. Men det er som regel bare for en kort periode og et tegn på at businessen går bra, sier han engasjert.

Har du opplevd noen signifikante forskjeller mellom fagskole og andre studier?

Den største forskjellen med å studere på fagskole er at faginnholdet er spot on. Det er ingen unødvendige runder rundt grøten, og en som student har ofte mulighet til å påvirke emnene og innholdet i læreplanen.

Faginnholdet er spot on. Det er ingen unødvendige runder rundt grøten. Petter Omdal

Hvilke råd vil du gi til nye studenter i digital markedsføring?

Vær på hele tiden! Følg med på nye trender, lær deg nye triks hver dag og kom deg ut og snakk med folk og bygg nettverk. Jeg hadde ikke vært her jeg er i dag uten nettverket mitt. Det er gull verdt, avslutter han.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer